12-25 November 2020
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Tenet

Η πιο φιλόδοξη ταινία του Christopher Nolanπου αξίζει την εμπειρία της σκοτεινής αίθουσας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τρία χρόνια μετά το πολεμικό έπος 'Dunkirk', ο Christopher Nolan κάνει δυναμικό comeback με το 'Tenet'. Ο δημοφιλής σεναριογράφος και σκηνοθέτης συνέλαβε την κεντρική ιδέα του 'Tenet' πάνω από είκοσι χρόνια πριν και εργαζόταν για την ολοκλήρωση του σεναρίου 6 με 7 χρόνια.

Πρόκειται για μια επική ταινία δράσης, όπου ο Πρωταγωνιστής (John David Washington), ένας πράκτορας της CIA, ενώνει τις δυνάμεις του με έναν Βρετανό κατάσκοπο με το όνομα Neil (Robert Pattinson) και αναλαμβάνει μια μυστηριώδη αποστολή για να σώσει ολόκληρο τον κόσμο από τον απόλυτο εφιάλτη, με φόντο τον αινιγματικό κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας, σε συνθήκες που τέμνουν αντίστροφα τη διάσταση του χρόνου.

Τα γυρίσματα του 'Tenet' πραγματοποιήθηκαν σε επτά χώρες: Δανία, Εσθονία, Ινδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες και ο κινηματογραφιστής Hoyte Van Hoytema, χρησιμοποίησε φιλμ 70mm και IMAX.  Για κακή του τύχη, ο Denis Villeneuve πρόλαβε να του 'κλέψει' τον πολυβραβευμένο συνθέτη και στενό του συνεργάτη Hans Zimmer για το ρεμέικ του 'Dune', έτσι αυτή τη φορά ο Nolan ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ludwig Göransson που κέρδισε Όσκαρ για τη μουσική του στο 'Black Panther'. 

O ίδιος ο Nolan δήλωσε για την ταινία του: "Ξεκινάμε από την οπτική γωνία μιας ταινίας κατασκοπείας, αλλά πηγαίνουμε σε μια σειρά από διαφορετικά μέρη. Διασχίζουμε διαφορετικά είδη με έναν -θέλω να ελπίζω- καινούριο και φρέσκο τρόπο. Μαζί με την παραγωγό Emma Thomas, έχουμε κάνει μια σειρά από μεγάλες παραγωγές αλλά αυτή είναι σαφώς η πιο διεθνής. Γυρίσαμε σε επτά χώρες με ένα τεράστιο καστ και σετ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία είναι η πιο φιλόδοξη ταινία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Σε αντίθεση με άλλες δουλείες του Nolan, υπάρχουν αρκετοί κριτικοί κινηματογράφου που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Όλοι συμφωνούν όμως πως πρόκειται για ένα υπερθέαμα που αξίζει και με το παραπάνω την εμπειρία της σκοτεινής αίθουσας και της μεγάλης οθόνης. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αυτοί που το θεωρούν ένα άψυχο και σοβαροφανές φιλμ που προσπαθεί υπερβολικά πολύ, κι υπάρχουν κι αυτοί που βρίσκουν στο 'Tenet' το απόγειο της εγκεφαλικότητας και της κινηματογραφικής αντίληψης παζλ του Nolan.

Η απόφαση δική σου...

 

 

 

Καθ 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close