Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στην Κυπερούντα, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης παρουσίασε την πρώτη και μόνη καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο από την μπύρα ΛΕΩΝ.
Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης μέσω της τεχνογνωσίας του Οινοποιείου του, καθώς επίσης και της πολύχρονης εμπειρίας του σε καλλιέργειες σε μεγάλο υψόμετρο, έχει κατορθώσει για πρώτη φορά την καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο.

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, ο λυκίσκος αποτελεί μία από τις τρεις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της μπύρας και καθορίζει σημαντικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την πικράδα και το άρωμα της.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Παύλος Φωτιάδης, ανέφερε ότι «έχοντας ως φιλοσοφία μας τη δίψα για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη και ορμώμενοι από την επιστημονική εξερεύνηση του brew master και των επιστημόνων του Οινοποιείου μας, τολμήσαμε να δοκιμάσουμε την καλλιέργεια λυκίσκου σ’ ένα διαφορετικό κλίμα απ’ ότι συνηθίζεται. Το τολμηρό εγχείρημά μας πέτυχε. Ο κυπριακός λυκίσκος όχι μόνο καλλιεργήθηκε και ευδοκίμησε, αλλά έδωσε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα στην ΛΕΩΝ, πιο πλούσιο και πιο αρωματικό. Γεγονός, που έχει ενθουσιάσει τους Κύπριους καταναλωτές, φέρνοντας μια ακόμα καινοτομία στην κυπριακή ζυθοποιία».

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις φυτείες, καθώς και να απολαύσουν ολόφρεσκη μπύρα ΛΕΩΝ. Διατηρώντας την αυθεντική συνταγή του 1937 σε συνδυασμό με τον λυκίσκο κυπριακής σοδειάς, η μπύρα ΛΕΩΝ διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτήρα με νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Brew Master του Ομίλου Αντρέας Παντελής, τόνισε ότι η ΛΕΩΝ, είναι μια γνήσια “all malt” Lager μπύρα που παρασκευάζεται από εκλεκτές πρώτες ύλες – νερό, 100% βύνη κριθαριού και λυκίσκο. Πέραν από την σημαντική καινοτομία στην παρασκευή της, η μπύρα ΛΕΩΝ έχει εμπλουτιστεί με μια νέα, σύγχρονη εμφάνιση και με νέα συσκευασία, που αντικατοπτρίζουν τη δυναμική προσωπικότητα της, την ανώτερη ποιότητα και τη δροσιστική και ευχάριστη γεύση της.

Σχετικά
Το νέο trend στο χώρο των γλυκών: Ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά-φρούτα που όλοι μιλούν γι’αυτό!
Εκεί όπου η γεύση συναντά την αισθητική
Η Χριστίνα Χριστοφή μάς προσκαλεί για ένα τελευταίο Mazema στο Comfy
Μιλήσαμε με τη σεφ και μάθαμε τι (νέο) ετοιμάζει
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για πουρέκια με κιμά
Ετοίμασε τα κι εσύ, ακολουθώντας τις οδηγίες της εθνικής μας τηλεμαγείρισσας
Αναρόκρεμα και τα γλυκά της Τσικνοπέμπτης σε 12 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Δοκίμασε το κυπριακό γλυκό για το κλείσιμο της ημέρας
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα σε ένα αυθεντικό ταβερνάκι by-the-sea
Παράδοση, grill και θάλασσα στο ίδιο τραπέζι
15 ζαχαροπλαστεία για τα πιο γλυκά «σ’ αγαπώ» του Αγίου Βαλεντίνου
Σοκολάτα, καρδιές και δημιουργίες που μιλούν στη γεύση και στο συναίσθημα
Sweet Romance στο Columbia Confectionery
Από 9 έως 15 Φεβρουαρίου, η συλλογή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα καταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο
40+ μαγαζιά για τα λαχταριστά πουρέκια της Τσικνοπέμπτης σε όλη την Κύπρο
Το λατρεμένο μας έδεσμα θα έχει την τιμητική του
Τα 20 σουβλατζίδικα της Λεμεσού που ξέρουν το σουβλάκι καλύτερα
Πού να φας το καλύτερο σουβλάκι στη Λεμεσό
Ένα τραπέζι για δύο: 14 εστιατόρια ξενοδοχείων για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο
Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι
3 ξεχωριστοί τρόποι να γιορτάσεις την Ημέρα του Έρωτα
Τρεις προτάσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά κοινή φιλοσοφία: ποιότητα, προσεγμένη κουζίνα και εμπειρίες που μένουν στη μνήμη
26 μαγαζιά για σουβλάκι στη Λευκωσία που τιμούν την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει
Από ιστορικά σουβλατζίδικα μέχρι αυλές-καταφύγια της σχάρας, αυτά είναι τα στέκια που κρατούν ζωντανό το εθνικό μας πιάτο