Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στην Κυπερούντα, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης παρουσίασε την πρώτη και μόνη καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο από την μπύρα ΛΕΩΝ.
Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης μέσω της τεχνογνωσίας του Οινοποιείου του, καθώς επίσης και της πολύχρονης εμπειρίας του σε καλλιέργειες σε μεγάλο υψόμετρο, έχει κατορθώσει για πρώτη φορά την καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο.
Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, ο λυκίσκος αποτελεί μία από τις τρεις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της μπύρας και καθορίζει σημαντικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την πικράδα και το άρωμα της.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Παύλος Φωτιάδης, ανέφερε ότι «έχοντας ως φιλοσοφία μας τη δίψα για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη και ορμώμενοι από την επιστημονική εξερεύνηση του brew master και των επιστημόνων του Οινοποιείου μας, τολμήσαμε να δοκιμάσουμε την καλλιέργεια λυκίσκου σ’ ένα διαφορετικό κλίμα απ’ ότι συνηθίζεται. Το τολμηρό εγχείρημά μας πέτυχε. Ο κυπριακός λυκίσκος όχι μόνο καλλιεργήθηκε και ευδοκίμησε, αλλά έδωσε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα στην ΛΕΩΝ, πιο πλούσιο και πιο αρωματικό. Γεγονός, που έχει ενθουσιάσει τους Κύπριους καταναλωτές, φέρνοντας μια ακόμα καινοτομία στην κυπριακή ζυθοποιία».
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις φυτείες, καθώς και να απολαύσουν ολόφρεσκη μπύρα ΛΕΩΝ. Διατηρώντας την αυθεντική συνταγή του 1937 σε συνδυασμό με τον λυκίσκο κυπριακής σοδειάς, η μπύρα ΛΕΩΝ διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτήρα με νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Brew Master του Ομίλου Αντρέας Παντελής, τόνισε ότι η ΛΕΩΝ, είναι μια γνήσια “all malt” Lager μπύρα που παρασκευάζεται από εκλεκτές πρώτες ύλες – νερό, 100% βύνη κριθαριού και λυκίσκο. Πέραν από την σημαντική καινοτομία στην παρασκευή της, η μπύρα ΛΕΩΝ έχει εμπλουτιστεί με μια νέα, σύγχρονη εμφάνιση και με νέα συσκευασία, που αντικατοπτρίζουν τη δυναμική προσωπικότητα της, την ανώτερη ποιότητα και τη δροσιστική και ευχάριστη γεύση της.
Σχετικά

The Cypriot Beauty: Μια γιορτή αφιερωμένη στον τόπο μας
Με μουσική, φαγητό, κρασιά και ανθρώπους

Jazz in the Vines: Μελωδίες, αρώματα και ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα του Τσιάκκα
Το οινοποιείο μαζί με το Bistrot 55 μας καλούν για μία βραδιά με με οδηγό το κρασί, τη μουσική και τη γαστρονομία

Ρετρό βραδιά με dj set στον κήπο του Οινοποιείου Τσιάκκας με το Bistrot 55
Mουσική από τα ’70s, ’80s & ’90s, street food και δροσερά cocktails

Το roof bar με θέα την θάλασσα στον Πρωταρά επιστρέφει
Ο Μάιος φέρνει την έναρξη του καλοκαιριού

Four hands dinner με έναν αστεράτο σεφ
Ο chef Francesco Stara έρχεται να δώσει μια γεύση Michelin στο Ristorante Locatelli

Τα τοπ κρουασάν της πόλης φέρνουν τα παγωτά κόλαση του καλοκαιριού
Επιστρέφει ο πιο δροσερός και ακαταμάχητος καλοκαιρινός συνδυασμός

Επαναλειτουργεί το απόλυτο hot spot του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Η αγαπημένη καλοκαιρινή στάση πριν από κάθε βουτιά ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Καφές πλάι στο κύμα: Οι καλύτερες στάσεις στην παραλιακή της Λάρνακας
Ανακάλυψε 10+1 χώρους που μπορείς να απολαύσεις το απέραντο γαλάζιο

Ζουμερές αφίξεις: Τα 4 νέα μπεργκεράδικα που πρέπει να δοκιμάσεις στην Κύπρο
Ψάχνεις νέο αγαπημένο burgerάδικο; Σου έχουμε 4 που θα γίνουν η επόμενη στάση με την παρέα.

Spring Fest: Μια μεγάλη γιορτή του κρασιού από το Οινοποιείο Ζαμπάρτας
Ο Μάιος μάς επιφυλάσσει μία αξέχαστη γιορτή στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος!

Απολαμβάνουμε (ξανά) δροσερό μαχαλεπί σε ένα κρυμμένο καφενείο!
Η εποχή για μαχαλεπί, έφτασε!

Burger Week: Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η Λευκωσία θα τρώει ζουμερά burgers!
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία