Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2021
Μπορεί να μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, όμως έξω είναι ακόμη καλοκαίρι. Κάνει ζέστη, έχει ήλιο και η διάθεσή μας είναι ακόμη σε διακοπές.
Το φαγητό μας εξίσου. Θέλουμε ακόμη να απολαμβάνουμε υπέροχα, καλοκαιρινά πιάτα με εκλεκτά υλικά του τόπου μας.
Και φέτος τιμήσαμε τη μελιτζάνα, όπως άλλωστε κάθε καλοκαίρι. Μουσακάς, παπουτσάκια κ.ά. είναι από τα αγαπημένα μας.
Ο συνδυασμός μελιτζάνας, ντομάτας και φέτας είναι θεϊκός. Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο γευστικό πιάτο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα συνδυάσεις μεταξύ τους.
Εμείς βρήκαμε μια απίθανη και πανεύκολη συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα και φέτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Γίνεται γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι σούπερ λαχταριστό.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το πεντανόστιμο πιάτο:
ΥΛΙΚΑ
6 μελιτζάνες φλάσκες
παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:
- Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το τηγάνι. Αφήνουμε χώρο ανάμεσα στις μελιτζάνες ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
- Όταν τηγανιστούν από την μια πλευρά, με δυο πιρούνια τις γυρνάμε προσεκτικά μια-μια, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφού σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, τις αφαιρούμε από το σκεύος και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ξεχωριστό τηγάνι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά της.
- Αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοντάρουμε το φαγητό:
- Στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε μεσαίο ταψί. Τις επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βαρελίσια φέτα.
- Φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση από τις τηγανητές μελιτζάνες, τη σάλτσα και τη βαρελίσια φέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά.
Έτοιμο! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το mamapeinao.gr
Σχετικά
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.