Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2013
Είναι σημαντικό να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και να βλέπεις πρόσωπα χαμογελαστά, έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν! Στο κάτω-κάτω επιλέγεις το χώρο γιατί θες να περάσεις καλά, να απολαύσεις το φαγητό σου και να χαλαρώσεις. Στο Buono, το χαμόγελο των ανθρώπων του είναι φανταστικό! Είναι το νέο ατμοσφαιρικό cafe-lounge bar της Μακαρίου, στη Λευκωσία, που αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στην -εδώ και αρκετό καιρό- υποτονική λεωφόρο. Το ντεκόρ είναι κι αυτό μια έκπληξη ως προς το concept του… Εργοτάξιο σε… τάξη! Ο interior designer Περικλής Λιάτσος εμπνεύστηκε και έβαλε σε εφαρμογή τοίχους με ακάλυπτα τούβλα, μουσαμάδες στα τζάμια, αλλά και προσεγμένο φωτισμό, πλακάκι σε τόνους του καφέ στις γωνιακές του κολόνες και άνετα ξύλινα ψηλά τραπέζια και stools στον εξωτερικό του χώρο, για να περιεργάζεσαι την κίνηση του δρόμου. Ομολογουμένως, οι χαριτωμένες στυλιστικές του λεπτομέρειες και ιδιαίτερα οι ξύλινες προθήκες στην είσοδό του, σε καλωσορίζουν μεμιάς στον κόσμο του Buono! Όσο για την κουζίνα του, αυτή είναι value for money, δεν το συζητώ! Από τις χορταστικές τυροφλογέρες με χαρουπόμελο (€5.50) και τις σαλάτες του, όπως η σαλάτα με ρόκα και λιαστές ντομάτες (€9) θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο –όχι μόνο σαν πρώτο πιάτο αλλά και σαν κυρίως! Από την άλλη, η επιλογή που σου δίνει σε κρεατικά σχάρας είναι αξιόλογη. Σουβλάκια χοιρινά, κοτόπουλου ή αρνίσια (€9.50-€12.50) αλλά και το χορτοφαγικό του σουβλάκι (€8.50) είναι ορθά ψημένα και με γενναιόδωρη μερίδα πατατών και σαλάτας. Δοκιμάσαμε και το club sandwich (€7) που οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πλούσιο σε περιεχόμενο αλλά και σε γεύση! Και οι επιλογές δεν σταματούν εδώ… burgers, ζυμαρικά και steaks, platters με κρεατικά (€17) ή με φρούτα και μους τυριών (€7) είναι πιάτα που ο σεφ Παύλος ετοιμάζει σε χορταστικές και γευστικότατες μερίδες! Τέλος, σε προτρέπω να δοκιμάσεις το σουβλάκι σοκολάτας (ναι… ναι καλά διάβασες!) ή το σπιτικό γαλακτομπούρεκό του με παγωτό μαστίχας (€4.50), για να πεις Buono με την ψυχή σου!
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές
