Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στη Λεμεσό τρώνε παγωτό με λουλούδια και χρυσό

Το πιο instagrammable παγωτό της Κύπρου είναι φτιαγμένο με λουλούδια και χρυσό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2020

Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ξεκάθαρα αφιερωμένος στο brunch –εμείς, στο Check in Cyprus, το βραβεύσαμε κιόλας! Τα αυγά σε κάθε εκδοχή και τα pancakes είχαν την τιμητική τους, όπως και οι πιο υγιεινές επιλογές (βλέπε granola, acai berry και άλλα super foods). 

Τώρα όμως είναι η σειρά του παγωτού να κερδίσει έδαφος στην καρδιά αλλά και στα social media μας, αφού εκτός από δροσιστικό και λαχταριστό, είναι Instagram worthy (και δημιουργεί πάντα νοσταλγικά συναισθήματα).

Σε χωνάκι, σε μπολ, σε βάφλα, με φρούτα ή σιρόπι, το παγωτό αποτελεί τη βάση για ατελείωτους πειραματισμούς και συνδυασμούς. 

Στο ναό του παγωτού (και όχι μόνο) όμως, το Uluwatu, ο Αντρέας δίνει άλλη διάσταση στο κλασικό παγωτό ξυλάκι, σερβίροντάς το με βρώσιμα λουλούδια και χρυσό, χρησιμοποιώντας βιολογικό γάλα αγελάδας, με άπλετη έμπνευση και φαντασία.

Το αποτέλεσμα, τον δικαιώνει και με το παραπάνω θα λέγαμε! 

Εμείς τον συναντήσαμε και μάθαμε όλα τα νόστιμα μυστικά της επιτυχίας του Uluwatu Specialty Coffee. 

Παγωτό ξυλάκι σε gelateria;
To #uluwatupops είναι η πρόταση μας για το παγωτό. Παγωτό σε ξυλάκι που εκφράζει τη φαντασία μας, το πλέον αγαπημένο των instagrammers. Το Uluwatu Specialty Coffee λέμε ότι είναι φτιαγμένο από αστερόσκονη: μαγεία, έμπνευση και πάθος. Αυτό είναι και το προφίλ στο Instagram μας, ένα παγωτό με βρώσιμα λουλούδια.

Τι εννοείτε βρώσιμα λουλούδια; Από πού τα προμηθεύεστε; 
Στην Πάφο υπάρχει μια φάρμα παραγωγής βρώσιμων λουλουδιών. Το Stone Castle Farms είναι ένα project από υπέροχους ανθρώπους που πιστεύω μας κινούν οι ίδιες αξίες: το πάθος για δημιουργικότητα. Πολλοί σεφ στην Κύπρο τους εμπιστεύονται για να δώσουν την ομορφιά των λουλουδιών στα πιάτα τους! Εμείς τα βάζουμε στα παγωτά μας. Συνήθως τα ταιριάζουμε και με αληθινό χρυσό 24κ.

Παγωτό με βρώσιμο χρυσό;
Είναι για λίγους, κάτι ιδιαίτερο και πολύ όμορφο. Ένα παγωτό με λουλούδι και χρυσό. Δεν προσφέρει γεύση αλλά ο κόσμος το αγαπά.

Ποιο είναι το βασικό συστατικό του παγωτού; Φτιάχνεται εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος;
Το γάλα! Όταν μιλάμε για παγωτό με γάλα, το παν είναι το γάλα. Εμείς χρησιμοποιούμε βιολογικό γάλα αγελάδας ύστερα από παρότρυνση πελατών που ήθελαν κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους. Τους ακούσαμε και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να τους το προσφέρουμε, φτιάχνοντας το εδώ από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης έχουμε sorbet!

Και όταν λέμε sorbet, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; 
Παγωτό χωρίς γάλα, αλλά με φρούτο και νερό. Δεν μιλάμε για τη γρανίτα αλλά την ικανότητα του gelatiere να δώσει την κρεμώδη υφή ενός παγωτού χωρίς το γάλα: το sorbet. Το sorbet είναι παρεξηγημένο διότι παλιά ήταν σκληρό, πιο κοντά σε παγωμένο νερό παρά βελούδινο αλλά ταυτόχρονα δροσιστικό. Είναι ιδανικό για όσους έχουν βγάλει το γάλα από τη διατροφή τους.

Σε ποιες γεύσεις θα βρούμε και θα απολαύσουμε το παγωτό; 
Φέτος είχαμε την κρίση με τον covid και σκεφτήκαμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στο παγωτό για το σπίτι. Μέχρι πέρσι λίγοι πελάτες ήξεραν ότι φτιάχνουμε οικογενειακό παγωτό μιας και είπαμε το ξυλάκι είναι το εντυπωσιακό. Σε αυτήν την σειρά προσπαθούμε να έχουμε τις κλασικές γεύσεις με μεγάλη ζήτηση, όπως salted caramel & brownies αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως το μπισκότο λεμόνι με σοκολάτα φράουλα. Ένα παγωτό που σε ταξιδεύει στο παρελθόν. 

Επηρέασε η κρίση του covid το παγωτό;
Το παγωτό συνήθως είναι μια παρορμητική αγορά. Το βλέπεις στην βόλτα, το παίρνεις και η βόλτα σου γίνεται γευστικότερη. Εμείς συνήθως έχουμε κόσμο που έρχεται συγκεκριμένα για το παγωτό. Είναι μια αγορά όχι παρορμητική αλλά σχεδιασμένη. Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν το παγωτό ξυλάκι και να βγάλουν μια φωτογραφία! Όποτε με το lockdown προσεγγίσαμε ξανά το οικογενειακό παγωτό. Τώρα παραγγέλλουν delivery για παγωτό στο σπίτι!

Η πιο ιδιαίτερη γεύση που έφτιαξες ποτέ;
Aπό τις επιτυχημένες; 

Γιατί, υπάρχουν κι αποτυχίες;
Στη δημιουργικότητα υπάρχει κάποιο τίμημα! Ενίοτε είναι στοίβες παγωτού για πέταμα! Θλιβερό θέαμα, αλλά που αλλού έχετε δει τόσο όμορφο παγωτό; Ήταν μια έμπνευση, πίσω στις αρχές του 2017. Το πρώτο παγωτό με λουλούδι είχε το λουλούδι μέσα για να δώσει γεύση... Στη δεύτερη προσπάθεια άρχισε να γίνεται σιγά-σιγά αυτό που ξέρουμε.

Ποιες είναι οι γεύσεις που γίνονται ανάρπαστες; 
Crispy chocolate, sandwich με το κεράσι και φυσικά ό,τι έχει λουλούδι. Η πιο ιδιαίτερη γεύση, για να επανέλθω στην προηγούμενη ερώτηση, θα ήταν αμύγδαλο με τριαντάφυλλο. Το φτιάχνουμε μια δυο φορές στο έτος, ίσως για αυτό.

Εσύ, τι θα πρότεινες να δοκιμάσουμε;
Παγωτό με χρυσό έχεις δοκιμάσει;

(25 222191) Aνεξαρτησίας 10, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close