Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μοναδικό γευστικό ταξίδι στο ίσως πιο ειδυλλιακό τοπίο του Πρωταρά

Ένα εστιατόριο πάνω στην παραλία, συνδυάζει το καλό φαγητό και την απαράμιλλη θέα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2021

Επιτέλους ο Αύγουστος είναι εδώ! Καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη δύσκολη χρονιά και να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στο μέγιστο βαθμό! Για τις πιο ξεχωριστές διακοπές λοιπόν, θα επιλέξουμε τον Πρωταρά, έναν προορισμό με φυσική ομορφιά και υπέροχες καταγάλανες θάλασσες, στοιχεία που τον καθιστούν ως μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου.

Έναν προορισμό που φημίζεται και για το καλό του φαγητό! Ειδικά δε, όταν μπορείς να συνδυάσεις ένα απαράμιλλης ομορφιάς καλοκαιρινό τοπίο με εύγευστο ποιοτικό φαγητό, εφάμιλλο της μαγευτικής θέας της περιοχής, τότε γίνεται σιγά-σιγά ξεκάθαρο ότι οι φετινές διακοπές που με τόση ανυπομονησία περιμέναμε, θα είναι ακόμα καλύτερες απ’ ό,τι φανταζόμασταν!

Το καλύτερο φαγητό της περιοχής λοιπόν θα το βρεις κυριολεκτικά δίπλα στην παραλία “Καλαμιές” στο ομώνυμο εστιατόριο “Kalamies Restaurant”.

Στις καλαμιές πρώτα χορταίνει το μάτι…
Το εστιατόριο “Καλαμιές” εκτείνεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και με το γαλανόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να απογειώνει τη θέα που θα απολαμβάνεις ενώ θα γεύεσαι τα θεσπέσια εδέσματα του εστιατορίου. Το μαγευτικό αυτό καλοκαιρινό τοπίο σε συνδυασμό με τη νησιωτική αρχιτεκτονική του εστιατορίου θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί των Κυκλάδων!

Και τώρα που χόρτασε το μάτι με το στομάχι τι θα γίνει; Είπαμε, με τόσα που περάσαμε φέτος μας αξίζουν οι πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές χωρίς έγνοιες και απογοητεύσεις... Γι’ αυτό και εμείς σου προτείνουμε τις “Καλαμιές”, καθώς είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα του εστιατορίου και ξέρουμε ότι εκεί θα γευτείς το καλύτερο ψάρι - και όχι μόνο! Αυτό πιστοποιείται άλλωστε μέσα από τη μακρόχρονη και άκρως επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου, που επισφραγίζεται με την ανελλιπή υποψηφιότητα του στα βραβεία Cyprus Eating Awards στα οποία και βραβεύτηκε το 2016 και το 2018 στην κατηγορία Καλύτερο Ψάρι!  

Οι επιλογές που προσφέρει το εστιατόριο είναι πολλές, ώστε να καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φυσικά τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά εδέσματα πρωταγωνιστούν: Φρέσκα μύδια, χτένια σωτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που θα εκστασιάσουν τους γευστικούς σου κάλυκες, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες χαλουμιού με μέλι που θα σε ταξιδέψουν σε ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι.

Και για όσους θέλουν να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο των “Καλαμιών” χωρίς όμως να στερηθούν το κρέας που τόσο πολύ αγαπούν ή για όσους έχουν υιοθετήσει vegetarian ή vegan γευστικές συνήθειες και θέλουν να τις απολαύσουν ενόσω δροσίζονται από το αναζωογονητικό θαλασσινό αεράκι, το εστιατόριο έχει προνοήσει καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες που πλαισιώνουν τις προτάσεις του μενού, αλλά και πιάτα από ζυμαρικά, κυπριακές συνταγές και πιάτα σχάρας.

Επειδή δεν νοούνται καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ένα δροσερό ποτό, υπό τους σαγηνευτικούς ήχους της θάλασσας, επιβάλλεται να συνδυάσεις το φαγητό σου με ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ από τις πλήρως ενημερωμένες κάβες κρασιών και ποτών αντιστοίχως. 

Τέλος για να δώσεις στη βραδιά σου και στις διακοπές σου γενικότερα τη γλύκα που τους αξίζουν, οφείλεις να δοκιμάσεις το kunefe, ένα παραδοσιακό πολίτικο υπέροχο γλύκισμα που εδώ το φτιάχνουν με πολύ μεράκι!

(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-23.00 (κουζίνα).
FacebookKalamies Restaurant
Instagram: kalamies restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close