Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2021
Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα στις επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας το Σαββατοκύριακο σε παγκύπρια κλίμακα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, προσθέτοντας πως η κίνηση κυμάνθηκε στο 80%, με τη νεολαία να κρατά τα «σκήπτρα».
Σε δηλώσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως λόγω των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή, οι επιχειρήσεις που λειτούργησαν είναι ικανοποιημένες σε όλη την Κύπρο.
Στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου και στην Πάφο, ωστόσο, φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων επισιτιστικής βιομηχανίας θα λειτουργήσουν μόνο με τον τουρισμό και εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, συμπλήρωσε.
Επεσήμανε ότι σε όλες τις πόλεις ο ντόπιος πληθυσμός έχει διακινηθεί στα πλαίσια που του επιτρέπει ο Νόμος, ενώ για τη χθεσινή ημέρα είπε ότι ξημέρωσε μια "καλή Κυριακή" για τις επιχειρήσεις εστίασης.
Ζητούμε, είπε, όπως συνεχιστεί από πλευράς των κέντρων αναψυχής η τήρηση των μέτρων για να γίνει κατορθωτό μέχρι την 1η Απριλίου, να δώσουμε το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να μπορούν να εργαστούν καλύτερα και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους θαμώνες τους. Αναφέρθηκε παράλληλα στα νέα μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα με το Υφυπουργείο Τουρισμού για περισσότερη και καλύτερη οργάνωση των κέντρων αναψυχής.
Πρόσθεσε πως η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε προβλήματα που διαφάνηκαν με την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το κοινό δεν έχει προχωρήσει σε κρατήσεις, με αποτέλεσμα επιχειρηματίες να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε από το νεαρότερο κόσμο, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάστηκαν πιο συγκρατημένες και προσεκτικές στις μετακινήσεις τους.
Το θεωρούμε, είπε, φυσιολογικό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα σιγά-σιγά με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους Κύπριους, όλων των ηλικιών, να επισκέπτονται τα κέντρα αναψυχής.
Ακόμη απηύθυνε έκκληση για τις απομακρυσμένες και τουριστικές περιοχές, όπως εξεταστεί από τους επιδημιολόγους η δυνατότητα από πλευράς ξενοδοχείων να μπορούν να δέχονται Κύπριους, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα, αφού, όπως είπε, βρίσκονται σε ισχύ και τα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για μειωμένο κόστος κράτησης.
Σχετικά

Ένα παρεΐστικο ταβερνάκι για να απολαύσεις καλό αντικριστό
Γεύσεις της κρητικής παράδοσης, σε ένα γραφικό ταβερνάκι όπου καλοτρώς και καλοπίνεις ολόχρονα

A palette of experiences: Wine & dine στο Aphrodite Hills Resort
Εκλεκτό κρασί και μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

Inamo & Ahinos: Μεσόγειος και Ασία στην ίδια ειδυλλιακή βεράντα!
Στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά έχουν πάρει την υπόθεση φαγητό πολύ στα σοβαρά.

Το LPM γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας του στη Λεμεσό με ένα πάρτι που θα μείνει στην ιστορία
Το La Petite Maison γιορτάζει την 3η του επέτειο στο Parklane Resort & Spa με ένα λαμπερό διήμερο πάρτι που τα έχει όλα!

Τρώμε κρέπα με ξυλάκι σε έναν υπέροχο κήπο στο χωριό, δίπλα στο ποτάμι
Μία κρεπερί που δημιούργησε κάτι μοναδικό και πρέπει να δοκιμάσεις

Fabio Genghini: Η νέα γαστρονομική υπογραφή του Annabelle: Όταν η Ιταλία συναντά την Ασία στην Κύπρο
Στην Πάφο, ο Chef του Annabelle ζυμώνει μνήμες από Ιταλία, Ασία και Κύπρο σε πιάτα που μιλούν με αρώματα και συναίσθημα

Το αγαπημένο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγία Νάπα ξεκινά happy hour!
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με δωρεάν μαργαρίτα

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που θα μείνει αξέχαστο: Οι κορυφαίες στιγμές του Chef’s Kiss Food Festival
Επισκεφθήκαμε το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην υπέροχη Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες στιγμές του!

Street food εμπειρία χωρίς όρια: 20 κουζίνες στο κέντρο της Λεμεσού
Από αγαπημένα comfort food μέχρι εξωτικές γεύσεις, κάθε γωνιά αυτού του χώρου έχει κάτι μοναδικό για όλους!

Ο "Πορφύριος" ετοιμάζεται να σερβίρει και φέτος Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!
Ένα απάχικο εστιατόριο στο χωριό, που φτιάχνει το καλύτερο οφτό, ανάβει και φέτος τους φούρνους

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα, εντυπωσιακά πιάτα του Σταυρή Γεωργίου για το ανανεωμένο μενού του Stavris Kitchen
Αρμονικές γεύσεις με πετυχημένους συνδυασμούς κυπριακών υλικών και μεσογειακής κουζίνας

Γνωστό μπραντσάδικο της ελ. επ. Αμμοχώστου μας αποχαιρετάει και κλείνει για λίγο
Ένα αγαπημένο στέκι που κατεβάζει ρολά για το καλοκαίρι