Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021
Το περίφημο ταβερνάκι της Κοφίνου, επιστρέφει κι εμείς κάνουμε ήδη κάνουμε σχέδια για το μεσημέρι Κυριακής!
Το Φουρνιστό, το οποίο πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του την Κυριακή 21 Μαρτίου στην υπέροχη αυλή πυ έφτιαξε στην Κοφίνου, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία χρόνων, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σήμερα η δεύτερη γενιά.. Τα τέσσερα παιδιά του Πανίκκου και της Μάρως, οι οποίοι συνεχίζουν µια πολυετή παράδοση, µε το ψήσιμο του οφτού κλέφτικου να παραµένει… τέχνη!
Παρόλα αυτά στον υπέροχο κήπο που έφτιαξαν στην Κοφίνου, δεν σερβίρεται μόνο οφτό αλλά και παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας (όπως τταβάς, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, κολοκάσι, μανιτάρια, αγρέλια κ.ά.), σε έναν διαφορετικό μεζέ, που θα αλλάζει κάθε μέρα! Στο μενού ωστόσο θα βρεις και vegan πιάτα, για όσους ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής.
Σ' αυτά πρόσθεσε και το γεγονός ότι τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά είναι δικής τους παραγωγής, όπως και το γιαούρτι, τα αβγά, αλλά και τα χρυσόμηλα που θα σε κεράσουν στο τέλος, μαζί με το γλυκό.
Για γλυκό, λοιπόν, θα σε κεράσουν πίττα της σάτζιης, φτιαγμένη με έναν ιδιαίτερο τρόπο, και φυσικά χρυσόμηλα από την αυλή τους, που φύτεψε ο πατέρας της οικογένειας, μίας και ήταν το παραδοσιακό γλυκό του Αγίου Αμβροσίου.
Το Φουρνιστό ανοίγει την Κυριακή 21 Μαρτίου το μεσημέρι, μόνο στον εξωτερικό χώρο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπει ο κανονισμός πρέπει να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σα.
Το Φουρνιστό
(77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας.
Website: https://www.food4you.com.cy/to-fournisto/
Facebook: https://www.facebook.com/Fournistobyfood4you/
Instagram: https://instagram.com/fournisto_by_food4you?igshid=1ijircexl0593
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές


Ο "Τατάς" έρχεται για να... ξαναβαφτίσει το λευκωσιάτικο σουβλάκι
Μια νέα πρόταση στη Λευκωσία έρχεται να επαναφέρει τη χαμένη τιμή του εθνικού μας εδέσματος με συνέπεια, αυθεντικότητα και αγάπη για την παράδοση