Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021
Η Coca-Cola πρόκειται να δοκιμάσει ένα χάρτινο μπουκάλι, στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την πλήρη εξάλειψη του πλαστικού από τις συσκευασίες της.
Όπως αναφέρει το BBC, το πρωτότυπο κατασκευάζει μια εταιρεία από τη Δανία, με ένα πολύ ισχυρό χάρτινο «κέλυφος» που εξακολουθεί να περιλαμβάνει μια λεπτή «φόδρα» πλαστικού. Ωστόσο ο στόχος είναι η δημιουργία ενός 100% ανακυκλώσιμου μπουκαλιού, ικανού να εμποδίζει τη διαρροή αερίων από τα ανθρακούχα ποτά. Επίσης, πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν ξεφεύγουν κομμάτια ινών στα υγρά.
Παρόλα αυτά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, βιομηχανικοί κολοσσοί υποστηρίζουν το σχέδιο- η Coca-Cola έχει θέσει στόχο παραγωγής μηδενικών αποβλήτων ως το 2030.
Η Coca-Cola είχε χαρακτηριστεί ως ο νούμερο 1 ρυπαντής πλαστικού στον κόσμο από την οργάνωση Break Free From Plastic πέρυσι, με τις Pepsi και Nestle να ακολουθούν.
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χάρτινου δοχείου είναι η Paper Bottle Company ή Paboco από τη Δανία. Μέρος της όλης πρόκλησης είναι η δημιουργία μιας δομής ικανής να συγκρατεί τις πιέσεις που ασκούνται από ποτά με ανθρακικό/ μπίρα κλπ, που εμφιαλώνονται υπό πίεση. Επιπρόσθετα, πρέπει να είναι εύπλαστη, ώστε να μπορούν να διαμορφώνεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και να δέχεται μελάνη.
Μετά από πάνω από επτά χρόνια δουλειάς σε εργαστήριο, η εταιρεία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει δοκιμή στην Ουγγαρία το καλοκαίρι πάνω στο φρουτοποτό Adez της Coca-Cola. Σε πρώτη φάση αυτό θα περιλαμβάνει 2.000 φιάλες που θα διανεμηθούν μέσω τοπικής αλυσίδας λιανικής.
Επίσης, υπάρχει συνεργασία και με άλλες εταιρείες: Η Absolut, που παράγει τη γνωστή βότκα, πρόκειται να δοκιμάσει 2.000 χάρτινα μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Επίσης, η Carlsberg (παράγει τη γνωστή μπύρα) φτιάχνει επίσης πρωτότυπα ενός χάρτινου μπουκαλιού μπύρας.
Σχετικά

Ένα παρεΐστικο ταβερνάκι για να απολαύσεις καλό αντικριστό
Γεύσεις της κρητικής παράδοσης, σε ένα γραφικό ταβερνάκι όπου καλοτρώς και καλοπίνεις ολόχρονα

A palette of experiences: Wine & dine στο Aphrodite Hills Resort
Εκλεκτό κρασί και μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

Inamo & Ahinos: Μεσόγειος και Ασία στην ίδια ειδυλλιακή βεράντα!
Στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά έχουν πάρει την υπόθεση φαγητό πολύ στα σοβαρά.

Το LPM γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας του στη Λεμεσό με ένα πάρτι που θα μείνει στην ιστορία
Το La Petite Maison γιορτάζει την 3η του επέτειο στο Parklane Resort & Spa με ένα λαμπερό διήμερο πάρτι που τα έχει όλα!

Τρώμε κρέπα με ξυλάκι σε έναν υπέροχο κήπο στο χωριό, δίπλα στο ποτάμι
Μία κρεπερί που δημιούργησε κάτι μοναδικό και πρέπει να δοκιμάσεις

Fabio Genghini: Η νέα γαστρονομική υπογραφή του Annabelle: Όταν η Ιταλία συναντά την Ασία στην Κύπρο
Στην Πάφο, ο Chef του Annabelle ζυμώνει μνήμες από Ιταλία, Ασία και Κύπρο σε πιάτα που μιλούν με αρώματα και συναίσθημα

Το αγαπημένο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγία Νάπα ξεκινά happy hour!
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με δωρεάν μαργαρίτα

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που θα μείνει αξέχαστο: Οι κορυφαίες στιγμές του Chef’s Kiss Food Festival
Επισκεφθήκαμε το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην υπέροχη Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες στιγμές του!

Street food εμπειρία χωρίς όρια: 20 κουζίνες στο κέντρο της Λεμεσού
Από αγαπημένα comfort food μέχρι εξωτικές γεύσεις, κάθε γωνιά αυτού του χώρου έχει κάτι μοναδικό για όλους!

Ο "Πορφύριος" ετοιμάζεται να σερβίρει και φέτος Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!
Ένα απάχικο εστιατόριο στο χωριό, που φτιάχνει το καλύτερο οφτό, ανάβει και φέτος τους φούρνους

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα, εντυπωσιακά πιάτα του Σταυρή Γεωργίου για το ανανεωμένο μενού του Stavris Kitchen
Αρμονικές γεύσεις με πετυχημένους συνδυασμούς κυπριακών υλικών και μεσογειακής κουζίνας

Γνωστό μπραντσάδικο της ελ. επ. Αμμοχώστου μας αποχαιρετάει και κλείνει για λίγο
Ένα αγαπημένο στέκι που κατεβάζει ρολά για το καλοκαίρι