Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021
Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και των ξενοδοχείων στην Ελβετία κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αν δεν λάβουν κάποια κρατική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα μέτρα για την πανδημία, προειδοποίησε το συνδικαλιστικό τους όργανο.
Η ελβετική κυβέρνηση πιθανότατα θα παρατείνει αυτήν την εβδομάδα το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των χώρων ψυχαγωγίας, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19 και οι θάνατοι. Οι περιορισμοί αυτοί επρόκειτο αρχικά να αρθούν στις 22 Ιανουαρίου.
Όμως «μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν αν δεν λάβουν από τώρα κάποια αποζημίωση», προειδοποίησε η GastroSuisse, η ομοσπονδία εστιατόρων και ξενοδόχων.
Η ομοσπονδία, αφού ρώτησε περίπου 4.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων, εκτιμά ότι το 98% από αυτούς χρειάζονται κατεπειγόντως οικονομική στήριξη. «Απειλείται η ύπαρξή τους αν δεν λάβουν τώρα χρήματα», τόνισε ο πρόεδρος της GastroSuisse, Καζιμίρ Πλάτσερ.
Τον Οκτώβριο, όταν άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ομοσπονδία προειδοποιούσε ότι κινδύνευαν να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα αυτόν. Τους δύο τελευταίους μήνες του έτους σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων του τομέα αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό τους, μετά τις απολύσεις της άνοιξης και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και τρίτο κύμα απολύσεων.
Από την πλευρά της η USAM, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελβετία, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην παρατείνει, ούτε να ενισχύσει τα μέτρα.
Η Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει καθημερινά περίπου 4.000 κρούσματα της Covid-19. Την Παρασκευή τα κρούσματα ανέρχονταν συνολικά σε 476.000 και οι θάνατοι σε 7.545.
(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Σχετικά

Τι θα κάνεις στη (σχεδόν) άδεια Λευκωσία τον Αύγουστο
Τα 25 μαγαζιά που σε υποδέχονται για ποτό, φαγητό και χαλάρωση... γιατί όλα παίζουν τον Αύγουστο στην πόλη!

Το πιο αυθεντικό αμερικάνικο burger spot θα το βρεις στο Παραλίμνι
Σταθερό σημείο αναφοράς για ποιοτικό burger στην Κύπρο

Η νέα ταβέρνα της Λευκωσίας δέχεται κρατήσεις
Ένας καινούργιος χώρος εστίασης στην καρδιά της πόλης που θα συζητηθεί

Αυτό το τυρί ανακαλείται από την αγορά (εικόνα)
Η ανακοίνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας

Το "μυστικό" spot στο βουνό, για παγωτό, μαχαλεπί και καφέ
Μust στάση στο χωριό για το φετινό καλοκαίρι

All you can eat κυπριακό μπούκωμα, σε ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι της Μαραθάσας
Σε ένα μοντέρνο καφενείο με θέα, η ηΈβελυν σού ετοιμάζει κυπριακό μπραντς με χαρακτήρα

Μία από τις ατμοσφαιρικές βεράντες του νησιού για να δροσερά κοκτέιλ
Μαεστρία γεύσεων και παριζιάνικου αέρα, σε ένα χώρο που μεταμορφώνει τις βραδιές μας σε εμπειρίες που αξίζει να αναζητήσεις ξανά και ξανά

Cocktails & sushi με θέα τη θάλασσα, σε μία κομψή βεράντα
Ένα all-day bar που συνδυάζει κομψότητα, ανεμελιά και γεύσεις που δροσίζουν.

Ένα all day στέκι με θέα που κόβει την ανάσα και καλοκαιρινή αύρα
Signature cocktails & summer sips με θέα τη θάλασσα


To παγωτό με γεύση «μητρικό γάλα» είναι το νέο trend της Νέας Υόρκης και ο λόγος για τις ουρές στο Μπρούκλιν
Το breast milk ice cream κέρδισε την περιέργεια των Νεοϋορκέζων

8 (ακόμα) ταβέρνες που σου στρώνουν το τραπέζι του Δεκαπεντάυγουστου
Last minute επιλογές για γιορτινά τραπεζώματα σε όμορφες και γραφικές ταβερνούλες