19-23 March 2020
Τέχνη

Έκθεση και Δημοπρασία με τίτλο 'Life'

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας οργανώνει μια Εκδήλωση… για τη Ζωή!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2020

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας, με τη συμμετοχή Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών, διοργανώνει έκθεση και δημοπρασία, με σκοπό την ενδυνάμωση του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας. Η εκδήλωση είναι εμπνευσμένη απ’ τη ζωή, για τη ζωή, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα παρά το όνομα… Life!

Η έκθεση και δημοπρασία παρουσιάζει μοναδικά έργα τέχνης των 100 καλλιτεχνών, όλα φιλοτεχνημένα  με θέμα τη ΖΩΗ (LIFE) και επίκεντρο το αυγό. Το αυγό συμβολίζει το ξεκίνημα και τη συνέχεια της ζωής, που δημιουργεί και εξελίσσεται. Τη ζωή, άλλωστε, προστατεύει και το έργο του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου Διεθνούς Ανθρωπιστικού Κινήματος, που μοναδικός του στόχος είναι να βοηθήσει έμπρακτα τον κάθε ευάλωτο συνάνθρωπό μας.

Οι καλλιτέχνες καλέστηκαν να εμπνευστούν από τις θεμελιώδεις αρχές του κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, δηλαδή τον ανθρωπισμό, την αμεροληψία, την ουδετερότητα, την ανεξαρτησία, την εθελοντική υπηρεσία, την ενότητα και το διεθνή χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας όποια τεχνική επιθυμούν, να φιλοτεχνήσουν και να «μεταμορφώσουν» το αυγό, σύμφωνα με το δικό τους εικαστικό ύφος.

Ο κάθε καλλιτέχνης, μέσα από την ιδιαιτερότητα και τον προσωπικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης, καταγράφει τη δική του αλήθεια. Εδώ έχουμε 100 διαφορετικές αλήθειες που δημιουργήθηκαν για ένα σκοπό, με μόνο συνδετικό κρίκο αναμεταξύ τους το «Αυγό», σύμβολο ζωής, που παρέλαβαν ο κάθε ένας τους ξεχωριστά.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ουσιαστική υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου, του Alpha TV Κύπρου, του My Life, του T_bs _nd Sp_ces, της Aegean Airlines, της Innovation | Leo Burnett | Starcom και του GAP Akis Express, τους οποίους ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας ευχαριστεί  για τη σημαντική τους συνεισφορά και υποστήριξη σε αυτή του την προσπάθεια, καθώς και την A.G Leventis Gallery για τη φιλοξενία και την Alpha C.K. Art Gallery  που είχε την ευθύνη οργάνωσης και επιμέλειας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close