Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2013
Ο σκηνοθέτης Paul Greengrass (“The Bourne Ultimatum”, “The Bourne Supremacy”) “χτίζει” ένα συναρπαστικό θρίλερ και παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του καπετάνιου του MV Maersk Alabama, Richard Phillips. Το 2009, το φορτηγό πλοίο κατευθυνόταν προς τη Μομπάσα της Κένυας όταν δέχτηκε επίθεση 240 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας από επικίνδυνους Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι κατέλαβαν το πλοίο, στην πρώτη πειρατεία εμπορικού σκάφους υπό αμερικανική σημαία μετά από 200 χρόνια. Ο Richard Phillips βρέθηκε αντιμέτωπος με τους πειρατές και έγινε υπόδειγμα γενναιότητας για τον τρόπο που υπερασπίστηκε το πλήρωμά του, μέχρι που οι Αμερικανοί Navy Seals πραγματοποίησαν την τελική επιχείρηση για να απελευθερώσουν τον ίδιο και το πλήρωμά του, ανακτώντας και πάλι τον έλεγχο. Το “Captain Phillips” βασίζεται στο βιβλίο του Richard Phillips με τίτλο “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea” με τον Tom Hanks (ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Greengrass) να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πραγματικός καπετάνιος Phillips, συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Hanks προκειμένου να τον βοηθήσει να μπει στο πετσί του ρόλου και συνέβαλε συμβουλευτικά στη δημιουργία της ταινίας ώστε τα γεγονότα να μην αποκλίνουν από την πραγματικότητα.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου 2013
Σχετικά

Το Jurassic World Rebirth ξεπέρασε τα 750 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office – Στα ύψη και το «F1»
Το «F1» είναι πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Μπραντ Πιτ, αλλά και στην ιστορία της Apple.

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»

Πώς η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ήδη για το κινηματογραφικό γεγονός του 2026
Η νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πουλά εισιτήρια έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει – και τα sold out έχουν ξεκινήσει.

Έρχεται το Naked Gun… αλλά δεν έρχεται μόνο του – Δες ποιες άλλες 4 ταινίες κάνουν πρεμιέρα
Από κλασικές κωμωδίες που επιστρέφουν μέχρι σκοτεινά love stories και animation-περιπέτειες με δεινόσαυρους, αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα στην Κύπρο τα έχει όλα

Όλες οι ταινίες που θα απολαύσουμε στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια» αυτή τη βδομάδα
Τέταρτη εβδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Mια ξεχωριστή προβολή, με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες
Στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα δούμε στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρνακας
Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου θα απολαύσουμε μια σειρά από υπαίθριες προβολές σε διάφορα σημεία της Λάρνακας

Βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στη Λακατάμεια
Οι ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

Το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Μόστρα

5 ταινίες που θα απολαύσουμε στον «Μαραθωνιο Θερινών Προβολών»
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας