6 January 2020
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έτσι θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στην Αγία Νάπα

Με λαμπρότητα θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αγία Νάπα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2020

Mε κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια θα εορταστούν και φέτος, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, τα ΄Αγια Θεοφάνεια στην Αγία Νάπα.

Οι επίσημοι εορτασμοί θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας όπου της Θείας Λειτουργίας, θα προστεί ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Θα παραστούν επίσης, Βουλευτές, ο Δημαρχεύων Δήμου Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτου, εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων, της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς που εδρεύουν στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι επίσημοι, ο κλήρος και πλήθος κόσμου με τη συνοδεία Αγήματος και Μπάντας θα σχηματίσουν πομπή και θα κατευθυνθούν προς το Λιμανάκι Αγίας Νάπας για τη Βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και του Καθαγιασμού των Υδάτων. Επίσης, θα βραβευθεί από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, με σταυρό, ο κολυμβητής που θα ανασύρει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Λιμανιού, οι Κύπριοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Βασιλική Χατζηαδάμου και Πέτρος Κουλουμής θα παρουσιάσουν στο κοινό την Παράσταση «Τα Τραγούδια της Καρδιάς μας». Μία παράσταση, η οποία περιλαμβάνει Κυπριακούς, Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς και Τραγούδια. Τους δύο καλλιτέχνες και τους μουσικούς τους θα συνοδεύουν χορευτικά το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου και ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close