Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019
Το παραδοσιακό και χαριτωμένο Στέκι της Τσακκίστρας στο γραφικό χωριό Τσακκίστρα έβαλε τα γιορτινά του και έδωσε στο γνωστό brunch μενού μια πιο Χριστουγεννιάτικη νότα για όλους αυτούς τους τολμηρούς που θα επιχειρήσουν να ανέβουν στις περιοχές Κάμπου, Μοναστηριού Κύκκου και Τσακκίστρας για να αναπνεύσουν βουνίσιο, καθαρό αέρα και να νιώσουν πιο έντονα τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα των γιορτινών αυτών ημερών.
Οι ιδιοκτήτες λοιπόν του μαγαζιού σου σερβίρουν brunch αρχίζοντας με χυμό και ζεστό καφέ και συνεχίζουν με χωριάτικο ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι με παντζάρι, ή με σπανάκι, ή ακόμα και με διάφορα βότανα. Επίσης σου φέρνουν στο τραπέζι ζεστή μπαγκέτα, χριστουγεννιάτικη χωριάτικη δίπλα (πίτα με σπιτικό μέλι), μαμαδίστικους κουραμπιέδες σε μπουκίτσες, φρέσκια σπιτική αναρή θρυμματισμένη με μέλι, κανέλα και σταφίδες και με μία μπάλα τυρί κρέμα κυλισμένη σε αποξηραμμένα φρούτα ή καβουρδισμένο σουσάμι.

Σερβίρουν επίσης σπιτικό χαλλούμι, ντομάτα, αγγουράκι, ελιές μαύρες και τρία είδη σπιτικής μαρμελάδας που επίσης παρασκευάζουν οι ίδιοι, φτιαγμένες με αρκετή δημιουργικότητα. Δοκίμασε πορτοκάλι με τζίντζερ, μήλο και αχλάδι με μοσχοκάρυδο ή δαμάσκηνο με ανανά και τσίλι κ.ά.
Το κυρίως πιάτο αποτελείται από τηγανητό ψωμί (κατσούρα), scrabble eggs από φρέσκα αβγά κατοίκων της περιοχής, πασπαλισμένα με κομματάκια από τραγανό μπέικον, επίσης με χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα και πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για επιδόρπιο θα φας το ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο cheesecake με βάση από μελομακάρονα, ανάλαφρη κρέμα τυριού και επικάλυψη από κόκκινα φρούτα.
Και όλα αυτά με €12 το άτομο.
Σερβίρουν brunch Σάββατα και Κυριακές μόνο, πάντα με κράτηση. Τις υπόλοιπες μέρες το μαγαζί λειτουργεί κανονικά σαν ταβερνούλα.
(97858446 & 96117689) Πλατεία Χωριού Τσακίστρας, Σ/Κ10.00-13.00 για brunch και Δ-Κ 9.00-11.45 για διάφορα παραδοσιακά φαγητά και μεζέδες.


Σχετικά
Μεγάλο πανηγύρι στο χωριό και σπέσιαλ μενού με οφτό που δεν χάνεται
Την Κυριακή των Βαΐων ο Πορφύριος στην Περιστερώνα θα σερβίρει ένα ξεχωριστό μενού
Απολαμβάνουμε δωρεάν κρασί από 30+ κυπριακά οινοποιεία
Στις 3 Απριλίου η 13η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού του Ομίλου Οινοφίλων Αμμοχώστου, στην Αγία Νάπα, με συμμετοχή δεκάδων οινοποιείων
The Grand Easter Collection: Μια πασχαλινή συλλογή βγαλμένη από παραμύθι
Το Columbia Confectionery παρουσιάζει τη φετινή πασχαλινή του συλλογή, που είναι άκρως εντυπωσιακή!
Τα πιο λαχταριστά τσουρέκια της Κύπρου για το φετινό Πάσχα σε 31+1 καταστήματα
Παραδοσιακές συνταγές με άρωμα μαστίχας και μοντέρνες γεμίσεις σοκολάτας πρωταγωνιστούν στους φούρνους του νησιού
Τέλος τα delivery στην Κύπρο μετά τις 22:00 – Νέο μέτρο από το Υφυπουργείο Τουρισμού
Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των ταχυφαγείων και όχι μόνο - Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται
10 νόστιμες στάσεις για φαγητό στο χέρι που θα λατρέψεις
Γρήγορο, νόστιμο και καθόλου πρόχειρο: 10 στέκια που αποδεικνύουν ότι το street food στην Κύπρο έχει ανέβει επίπεδο
Το AMARA παρουσιάζει τη Limited Edition Πασχαλινή Συλλογή Αυγών
Τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια πασχαλινά αυγά της πόλης
Γιατί το Πάσχα θέλει πάντα Lidl Food Academy
Μια ανοιχτή γιορτή που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μέσα από εμπειρίες που έχουν γεύση, χρώμα και συναίσθημα
Μια ανοιξιάτικη βραδιά στο οινοποιείο που αξίζει να ζήσεις
Βurger night με ζουμερά burgers, τραγανές πατάτες, κρασί, ζιβανία, limoncello και μουσική
Στου Σώτου θα τη βγάλουμε και φέτος το καλοκαίρι
Η ταβέρνα του Σωτήρη ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί για άλλη μία σεζόν -την τρίτη της συνεχή!
Δύο κορυφαίοι σεφ, ένα αξέχαστο δείπνο: Όσα ζήσαμε στο Sentio
Το four hands dinner που ανέβασε τον πήχη της γαστρονομίας στη Λευκωσία
Ένας ξεχωριστός προορισμός στην πρωτεύουσα, για brunch και afternoon tea
Στο Mint Bar στο Hilton Nicosia θα απολαύσεις ποιοτικές επιλογές με θέα την πισίνα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει φυσική ομορφιά και μοντέρνο design