Eating News , Εστιατόρια

10 γλυκά κεράσματα που αγαπάμε

Η συντακτική ομάδα του Check In Cyprus επιλέγει τα αγαπημένα της κεραστικά

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019

Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έχουμε πολλούς γιορτάρηδες. Γι' αυτό και εμείς αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε και να σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας κεραστικά!

Έτσι για να σου ανοίξουμε την όρεξη με γλυκο-επιλογές... και να ξέρεις κιόλας τι να μας κερνάς όταν γιορτάζεις!

1. Αμυγδαλωτό
Πόπη Ι. Βακή

Η κλασική, αυθεντική αμυγδαλόπαστα είναι το αγαπημένο μου κεραστικό, που το φτιάχνει από ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα το Μοντιάλ (22665316) στη Λευκωσία. Χωρίς χρωστικές ουσίες, χωρίς ψευτιά στο υλικό, με ανθόνερο και κρυσταλλική ζάχαρη να το σκεπάζει, είναι το all time classic κεραστικό που ξεχωρίζω.

2. Μπράουνι
Θεώνη Παναγή 

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο σοκολατένιο μπράουνι με επικάλυψη κρέμας τυριού (€20/kg), που θα σε εντυπωσιάσει με τη γεύση του και την ανάλαφρη, υπέροχη υφή του.
Το φτιάχνουν υπέροχα στο New York Sweets (22493737) και θα γίνει και το δικό σου
αγαπημένο κέρασμα.

3. Πραλινάτο
Μιχάλης Χριστοδούλου

Κάθε του μπουκιά είναι μία έκρηξη γεύσης στο στόμα. Επειδή αγαπώ την παραλίνα φουντουκιού, το Πραλινάτο από την αλυσίδα φούρνων Το Προζύμι (24725183) σε Λάρνακα και ελ. επ. Αμμοχώστου είναι το αγαπημένο μου. Απίθανη σοκολάτα πραλίνα αναμεμειγμένη με τραγανό μπισκότο, πασπαλισμένο με καβουρδισμένα φουντούκια.

4. Rocheline
Τίτος Σαββίδης 

Μπορεί να βρίσκεται στο Παραλίμνι, όμως, η φήμη του σιγά-σιγά απλώνεται και σε άλλες πόλεις. Ο λόγος για το εργαστήρι Akis Art of Pastry (99451093), που ανήκει στον ταλαντούχο Άκη Συμεού. Φτιάχνει γλυκά πολυτελείας και κάθε ένα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όταν δοκίμασα τα χρυσο-ροζ Rocheline είπα ότι αυτό θα κεράσω στην ονομαστική μου.

5. Παστίτσι
Γιάννης Χ. Πέτεβης 

Είναι αν θες η κυπριακή έκδοση ενός... macaroon. Λίγο πιο μεγάλο, λίγο πιο τραγανό και σαφώς πιο χορταστικό και γευστικό. Το παστίτσι, με λίγη φαντασία, μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε πολλά άλλα γλυκά. Αυτό σου το λέω, γιατί το δοκίμασα και σε... cheesecake εκδοχή και τότε κατέληξα πως είμαι fan.

6. Καρυδάτο
Μαριάννα Χατζηβασιλείου 

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κεραστικά, το οποίο τώρα τελευταία το συναντάμε όλο και πιο συχνά σε διάφορες εκδηλώσεις. Η καρυδόψιχα αναμειγνύεται με άλλα υλικά, για να δημιουργήσουν δύο κομμάτια ζύμης, που θα ενωθούν με υπέροχη σοκολάτα στη μέση, φτιάχνοντας ένα υπέροχο, γλυκό ‘σάντουιτς’. Απλό, λιτό και πεντανόστιμο, με έντονη μυρωδιά βανίλιας και σοκολάτας, συνδυάζεται υπέροχα με ζεστό καφέ τα φθινοπωρινά απογεύματα.

7. Μπισκότο
Λώρια Ιακώβου 

Η Χρυστάλλα του Πλάθω Sugar Sculptures (22252984) στη Λευκωσία φτιάχνει κάτι νόστιμα, βουτυρένια μπισκότα, τα οποία χαίρεσαι να τρως. Και σου τα περιποιείται, αν θες, για βάφτιση ή γενέθλια με το ανάλογο εικαστικό μετατρέποντάς τα αμέσως σε έργα τέχνης.

8. Πραλίνες
Μιχάλης Μιχαηλίδης

Σίγουρα γνωρίζεις τα πραλινάκια (κάποιοι τα λένε και buttons), τα θρυλικά αυτά σοκολατάκια των ζαχαροπλαστείων Pralina (80000600), με την τρούφα και τη γέμιση σοκολάτας φουντουκιού. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως αντίστοιχα υπέροχες είναι και οι πραλίνες, που προσφέρονται σε μεγαλύτερο μέγεθος και είναι πιο μακρόστενες. Εξαιρετική επιλογή είναι αυτή με σοκολάτα ganache.

9. Ροδίτικο Πραλινάκι
Σταύρια Κωνσταντίνου

Οι επιλογές μου στα κεραστικά είναι κλασικές. Σταθερές αξίες το ροδίτικο χαλεπιανό, το καρυδάτο αλλά και το παστίτσι. Όταν όμως δοκίμασα το ροδίτικο πραλινάκι που φέρει την υπογραφή του La Gallerie by Galactica Patisserie (25750665), αναθεώρησα. Ο συνδυασμός του παραδοσιακού μυρωδάτου λουκουμιού με την εκλεκτή γεύση της πραλίνας φουντουκιού κλέβει τις εντυπώσεις.

10. Μαμούλι
Ξένια Τσιαμαντά

Αγαπημένο μου κεραστικό είναι το κλασικό και ανεπανάληπτο μαμούλι των ζαχαροπλαστείων La Parfaite (22661412) στη Λευκωσία. Βουτυρένια, μπισκοτένια κρούστα και στη μέση μια καρδιά φτιαγμένη από αλεσμένο χαλεπιανό και ανατολίτικα αρωματικά (€22/κιλό περίπου 15-16 κομμάτια).

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Νοέμβριος 2019

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close