Εκδρομές να πας , Guide

Ανηφορίζουμε σε 3 υπέροχα χωριά για φαγητό, διαμονή και εξερεύνηση

Πάρε τον δρόμο για Φαρμακά, Παλαιχώρι και Ασκά

Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2019

Ανηφορίζουμε στις κοινότητες ανάμεσα σε Μαχαιρά και Μαδαρή για φαγητό, διαμονή και εξερεύνηση.

Τι να κάνεις και τι να δεις
- Στο Παλαιχώρι ψάξε την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που από το 2000 περιλαμβάνεται, μαζί με εννέα άλλες τοιχογραφημένες βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους, στον κατάλογο των Μνημείων comΠαγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Για να δεις την εκκλησία και για μια εξαιρετική ξενάγηση επικοινώνησε από πριν με τον κ. Κυριάκο Λαγό (99793362).
- Φθάνοντας στον Ασκά, αφού πρώτα δροσιστείς στη βρύση που υπάρχει δίπλα στο μικρό ποτάμι, αφήνεις το όχημά σου στον κοινοτικό χώρο στάθμευσης και συνεχίζεις τη διαδρομή σου με τα πόδια. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η πλατεία του χωριού. Ένα παραδοσιακό καφενείο, μια βρύση και μια πληροφοριακή πινακίδα με τα σημεία που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν βρίσκονται κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου πλατάνου.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ


Isminis Petroktisto
Ένα πετρόκτιστο σπίτι, χτισμένο πριν από περίπου 100 χρόνια και πρόσφατα ανακαινισμένο με βάση την παραδοσιακή, τοπική αρχιτεκτονική κληρονομιά και πολιτισμό, μετατράπηκε σε παραδοσιακά διαμερίσματα με υπέροχη θέα. Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, το καθένα με δικό του μπάνιο και εξοπλισμένη κουζίνα. Στην κορυφή υπάρχει μια ευρύχωρη εσωτερική αυλή με εκπληκτική θέα στο χωριό.
(99438681) Παλαιχώρι.

Λύχνος
Το 200 ετών κτίσμα στον όμορφο Ασκά, που οι τωρινοί ιδιοκτήτες του με σεβασμό και αγάπη αναπαλαίωσαν και μεταμόρφωσαν σε έναν ξενώνα για όλες τις εποχές, υπόσχεται μια ζεστή και ξεχωριστή, παραδοσιακή φιλοξενία. Διαθέτει τέσσερις σουίτες (Μπακάλικο, Σανιδωτό, Ξυλουργείο, Δίχωρο) με ζεστασιά, αισθητική και ιδιαίτερο χαρακτήρα η καθεμία και με τις απαραίτητες ανέσεις, ώστε να μην σου λείψει τίποτα.
(22642641) Ασκάς.

Το Σπίτι της Ευγενίας
Το Σπίτι της Ευγενίας βρίσκεται στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού Ασκάς. Το ανακαινισμένο κτίριο αποτελείται από τέσσερα άνετα στούντιο. Από τα όμορφά του μπαλκόνια μπορείς να απολαύσεις τη θέα στους απότομους λόφους του χωριού. Το σπίτι είναι ένα ορμητήριο για τη γύρω περιοχή της Πιτσιλιάς, που με τα ωραία τοπία και τη λαϊκή αρχιτεκτονική, σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς.
(22642344) Ασκάς.

Farmakas Living
Το κατάλυμα αυτό διαθέτει πέντε υπέροχα διαμερίσματα, που συνδυάζουν την παράδοση με την πολυτέλεια, για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Είναι ιδανικά για οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και μόνους ταξιδιώτες. Υπάρχει η πιθανότητα να απολαύσεις το πρόγευμά σου στο εστιατόριο Ιεράμπελος.
(22498150) Φαρμακάς.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ
Στον Ασκά θα πας στο εστιατόριο Περνιά (99414016), όπου θα φας μεζέδες και φαγητά της ώρας. Ψάξε το Mary’s Cafeνειο (99462408) στον Ασκά, ένα πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο, που σερβίρει καφέδες, ζεστά ροφήματα, smoothie, αλκοολούχα ποτά, κρέπες, πίτες και γλυκά του κουταλιού. Δοκίμασε, όμως, τη ζιβανία και το κρασί παράγωγης των ιδιοκτητών, τα οποία θα συνοδεύσεις με τσίμπημα που θα σου ετοιμάσουν.

Στο Παλαιχώρι αναζήτησε την Ταβέρνα Φράουλα (22642317) για να δοκιμάσεις υπέροχους μεζέδες. Για καφεδάκι να πας στο καφέ-εστιατόριο Το Φέουδο (22642090).

Περνώντας το Παλαιχώρι και στην ένδειξη Φαρμακάς κάνε αριστερά και πιο κάτω είναι το Καμπί και το εστιατόριο Ποταμός (22643315). Ένα εστιατόριο με τζάκι και τζαμαρίες, χτισμένο πάνω στον ποταμό, που σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες.

Στον Φαρμακά κλείσε τραπέζι στην Ιεράμπελο, το εστιατόριο του οινοποιείου Santa Irene (22515515), για να δοκιμάσεις το κυριακάτικο πλούσιο μπουφέ του με προσεγμένες γεύσεις τόσο της κυπριακής όσο και της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κουζίνας.

CHECK THIS
Ανακάλυψε την ομορφιά του νησιού με τη βοήθεια της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, που σου προτείνει πέραν των 100 παραδοσιακών καταλυμάτων, μικρών ξενοδοχείων και άλλων δραστηριοτήτων, σε περισσότερα από 60 χωριά σε όλη την Κύπρο. Μάλιστα το ανανεωμένο σύστημα κρατήσεων της Εταιρείας Αγροτουρισμού, σε βοηθά να κάνεις κράτηση με ειδικές τιμές. Επικοινώνησε μαζί τους στο τηλέφωνο 22340071 ή επισκέψου την ιστοσελίδα www.agrotourism.com.cy.
Επίσης, θα τους βρεις στο Facebook: agrotourism.cyprus και στο Ιnstagram: cyprusagrotourism.

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Νοέμβριος 2019

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close