Cine News , Κινηματογράφος

Τιμόν και Πούμπα από το "Lion King" τραγουδούν "Χακούνα Πατάτα" στα κυπριακά

Η παρωδία του θρυλικού τραγουδιού Hakuna Matata στα κυπριακά τα σπάει και το ακούμε ξανά και ξανά

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2019

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney "The Lion King" παραγωγής 1994 απότελει σήμερα μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Όσκαρ, Καλύτερης Μουσικής και Τραγουδιού ενώ πρόσφατα η ταινία κυκλοφόρησε ξανά στους κινηματογράφους σε live action εκδοχή με αληθινά ζώα πρωταγωνιστές με μία ειδική τεχνολογική επεξεργασία. 

Εκείνο, όμως, που έμεινε κυρίως από την ταινία πέραν της συγκινητικής ιστορίας του Σίμπα ήταν και οι δύο κωμικοί ήρωες και φίλοι του Σίμπα, Πούμπα και Τιμόν οι οποίο του τραγούδησαν ένα τραγούδι με μία φράση που έμεινε στην ιστορία. Το "Hakuna Matata" είναι τραγούδι του Έλτον Τζον, σε στίχους Τιμ Ράις, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας της Disney, Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, το 1994. 

Ο τίτλος του τραγουδιού εμπνεύστηκε από τη φράση (μότο) που λέγανε ο Τιμόν και ο Πούμπα στην ταινία, Hakuna Matata (η οποία σημαίνει "έξω οι έγνοιες" στη γλώσσα Σουαχίλι). Το τραγούδι κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο έφτασε στο νούμερο 5 των αμερικανικών Bubbling Under Hot 100 Singles, στο νούμερο 6 των βελγικών και στο νούμερο 7 των γαλλικών chart.

H κυπριακή εκδοχή 

Πριν από μερικές ημέρες το κανάλι Patsalou Productions ανέβασε ένα βίντεο με μία πολύ επιτυχημενη παρωδία στην κυπριακή διάλεκτο αυτού του θρυλικού τραγουδιού που ομολογουμένως μας διασκέδασε και μας άρεσε πολύ. 

Απολαύστε το: 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close