Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019
Επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο και ανακαινισμένο Columbia Steak House το οποίο μετά από μία μικρή παύση της λειτουργίας του το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε ξανά γυρίζοντας σελίδα με ένα νέο, εντυπωσιακό στυλ και design.

Μετά από 11 χρόνια επιτυχίας, ο γνωστός όμιλος εστιατορίων Columbia Restaurants έδωσε ένα άλλο αέρα στο πανέμορφο steak house το οποίο βρίσκεται στο Columbia Plaza στην Λεμεσό. Οι αλλαγές είναι εμφανείς και πέρα για πέρα εντυπωσιακές τόσο στο χώρο και την ατμόσφαιρα του εστιατορίου όσο και στο φαγητό.
Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι πανέμορφος και glamourous όπως ακριβώς τον θυμόμαστε, το ψηλό ταβάνι σήματα κατατεθέν του χώρου από τη μία και από την άλλη το ξύλο κυριαρχεί στο εστιατόριο με τις μπορντό και χρυσές πινελιές να προσδίδουν ένα αέρα πολυτέλειας στον χώρο.

Αναπαυτικοί καναπέδες προστέθηκαν στο εστιατόριο μαζί με καινούργια τραπέζια και καρέκλες με δύο τεράστιους πίνακες αξίας να κλέβουν τις εντυπώσεις. Επίσης το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του εστιατορίου είναι η μεγάλη και άνετη κουζίνα που πλέον είναι ανοικτή και έτσι μπορείς να απολαύσεις ζωντανά την ομάδα της κουζίνας που μαγειρεύει ασταμάτητα. Νέος επικεφαλής και executive chef του εστιατορίου είναι ο Ευστάθιος Κόκκαλης που ανέλαβε την ανανέωση του μενού και των πιάτων του Columbia Steak House.

Στο Columbia Steak House θα βρεις ένα πλούσιο μενού σε κρεατικά, ψαρικά αλλά και vegan επιλογές. Ολόφρεσκά σούσι, ταρτάρ τόνου, ψαρικά, σαλάτες, νοστιμότατα ριζότο και τα ποιοτικά στέικ από Αυστραλία και USDA από Αμερική που είναι και η σημαία του εστιατορίου. Πρέπει να δοκιμάσεις το λαβράκι ceviche με hummus παντζάρι και την polenta με τυρί φέτα, βασιλικό, ντομάτα, τσορίζο και μαύρη τρούφα από τις νέες επιλογές του μενού.

Όσο για την κατηγορία των γλυκών, η Columbia Confectioneries έχει ανεβάσει τον πήχη και το επίπεδο των γλυκών στο νησί. Συστήνω το The Citron που είναι ένα δροσερό, ολόκληρο λεμόνι με γέμιση από σορμπέ λεμόνι και κρέμα πορτοκάλι. Επίσης το Chocolate sphere το οποίο είναι παγωτό με σιρόπι χαρουπιού, streusel φουντουκιού σε σοκολατένια σφαίρα. Μοναδικό! Εντυπωσιακή είναι και η καινούργια κάβα του εστιατορίου αφού πλέον είναι ένα από τα στολίδια του μαγαζιού, ένα wine room με αμέτρητες ετικέτες κρασιού από όλο τον οινικό κόσμο. Εδώ ζήτα την βοήθεια του έμπειρου sommelier του μαγαζιού κου Marko Roosve για την επιλογή του κρασιού σου.

Τέλος, δώσε σημασία στο βάθος του εστιατορίου όπου έχει δημιουργηθεί ένα πανέμορφο μπαρ που λειτουργεί επτά μέρες την βδομάδα και μπορείς να το επισκεφτείς για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου, το κρασί σου και να το συνοδεύσεις φυσικά με φαγητό από το steak house αφού το μενού σερβίρεται κανονικά και εκεί. Ο χώρος θεωρείται smocking area με πολύ καλό εξαερισμό και διαθέτει άνετους δερμάτινους καναπέδες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το μοναδικό τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα το οποίο βρίσκεται πάνω σε σιντριβάνι νερού.
Σχετικά
Taste the Asian Fusion στο Akakiko!
Μια όμορφη εμπειρία όπου η ιαπωνική παράδοση συναντά σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικές γεύσεις.
Αυτήν την (ιαπωνική) εμπειρία πρέπει να τη ζήσεις
Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu
Tο wine gathering της IconVines, που μας ταξίδεψε στον κόσμο του καλού κρασιού
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομικής αισθητικής και υψηλής ποιότητας
Από το Bugatsan μέχρι τη Dubai Chocolate και το Brookie: Οι viral λιχουδιές που «έσπασαν» το ίντερνετ (και μας έστησαν στις ουρές)
Όλα όσα προκάλεσαν ντελίριο.... στο κυπριακό κοινό!
Η πρώτη εφαρμογή δωρεάς τροφίμων στην Κύπρο
Η νέα πλατφόρμα Food Connect παρουσιάστηκε με επιτυχία
10+1 μαγαζιά με σοκολατένια αβγά-υπερπαραγωγή
Πασχαλινές νοστιμιές, μικρά έργα τέχνηςαπό 10 καταστήματα σε όλη την Κύπρο
Ζήσε το Πάσχα αυθεντικά στο Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη!
Σε έναν ζεστό, αυθεντικό χώρο που αποπνέει παράδοση, η ταβέρνα ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη γεύση και κυπριακή φιλοξενία
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ: Πού θα βρεις φέτος τις καλύτερες
Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα στην Κύπρο έχει την τιμητική του
Η Καλαβασός (μοσχο)μύρισε φλαούνες και τσουρέκια
Στον Φούρνο του Κύπρου στην Καλαβασό μυρίζει Πάσχα
H Λάρνακα απολαμβάνει θεϊκό brookie διά χειρός σεφ Σταυρή
Το brookie που έγινε το πιο hot γλυκό της πόλης, στου σεφ Σταυρή σερβίρεται ζεστό, με παγωτό stracciatella, bueno και flakes αλατιού
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανοίγει το 100ό του εστιατόριο
Το μενού προσφέρει επίσης ένα "ηλίθιο σάντουιτς" βασισμένο στην viral στιγμή του Ράμσεϊ με χοιρινό, τυρί και τσάτνεϊ ντομάτας συνοδευόμενο από μια μερίδα πατάτες τηγανητές
Πάσχα με αυθεντικές γεύσεις στην καλύτερη ταβέρνα του νησιού
Στην Ταβέρνα Καμασιάς, ξέρουν να κάνουν τις στιγμές αξέχαστες