Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2013
Στεγάζεται σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1900, με όψη ελκυστική και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον του ορεινού χωριού. Το καφενείο, στην αρχή του πυρήνα του παλιού μέρους του Αγρού, δεν θυμίζει, κατά τα άλλα, ένα τυπικό στέκι χωριανών. Σε μια φιλική, παρείστικη ατμόσφαιρα σερβίρει, αλλά και πωλεί, προϊόντα τοπικά. Θα το δεις με το που θα παραγγείλεις τον κρύο μεζέ με τα χοιρομέρια, τη λούντζα, την ποσυρτή (καπνιστό μπείκον) και άλλες νοστιμιές. Πέρα από τον μεζέ, το φρούτο που έφτασε στο τραπέζι μας ήταν καταπληκτικό: κύβοι από πεπόνι, τυλιγμένοι σε ένα πολύ λεπτό φύλλο από χοιρομέρι. Αποκορύφωμα ήταν το παγωτό που σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού, βύσσινο. Η "Λεμονάδα του Χαψή", ήταν η επιλογή μας ανάμεσα στους φρέσκους χυμούς που σερβίρονταν και γέμιζαν τον χώρο με το άρωμά τους. Ευτυχώς που από τον Σεπτέμβριο, και για τους χειμερινούς μήνες, το "Μπακάλικο του Χαψή" θα συνεχίσει να λειτουργεί από την Παρασκευή το απόγευμα, και όλο το σαββατοκύριακο.
Σχετικά
Μια Κυριακή στη φάρμα με πλούσιο μπουφέ και λαχταριστό Οφτό Κλέφτικο
Τα Sunday Buffet της φάρμας επιστρέφουν δυναμικά με Οφτό Κλέφτικο!
Το The Somm’s Table του Vino Cultura ξεκινά με το «Cyprus Whites vs The World»
Μια νέα σειρά συμμετοχικών οινικών εμπειριών από το Vino Cultura και τον Ανδρέα Κυπριανού αρχίζει την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026
Για ένα βράδυ, ο Σταυρής γίνεται… ελληνικό στέκι
Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αγαπημένα πιάτα και ένα set menu για δύο που φτιάχτηκε για sharing
Το γνωστό γαλλικό εστιατόριο της Λευκωσίας μετακόμισε σε νέο χώρο και τοποθεσία
Το εστιατόριο μάς υποδέχεται πλέον σε μια ατμοσφαιρική γωνιά με αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και παριζιάνικη θαλπωρή.
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Tο Alley επιστρέφει στο Αστεροσκοπείο Τροόδους για μια μαγική βραδιά κάτω από τα αστέρια
Ένα δείπνο στο Columbia Steak House με σκοπό
An Evening with Purpose στο Columbia Steak House: Ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό δείπνο στις 24 Σεπτεμβρίου στηρίζοντας το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Ένα πανέμορφο πέτρινο σπίτι στο χωριό έγινε το νέο ιταλικό στέκι του νησιού
Ένα νέο γαστρονομικό στέκι λίγα λεπτά έξω από τη Λάρνακα, με αυθεντική αρχιτεκτονική, homemade δημιουργίες και πίτσες που αξίζει να δοκιμάσεις
Το εστιατόριο του Χριστάκη: Μια γωνιά της παλιάς Λευκωσίας που άντεξε στον χρόνο
Μια σπάνια φωτογραφία από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μάς μεταφέρει στην περιοχή του σημερινού σταθμού λεωφορείων, δίπλα στην Πλατεία Σολωμού, εκεί όπου ένα ιστορικό εστιατόριο συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί κομμάτι της πόλης.
Ελληνική αλυσίδα εστίασης ετοιμάζει νέο κατάστημα στη (δυτική) Λεμεσό
Η αλυσίδα Mailo's - The Pasta Project διαθέτει δίκτυο 50 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο και Καναδά
Κρασί, pizza & ηλιοβασίλεμα στο όμορφο Κοιλάνι
Το Michaelides Winery στην ορεινή Λεμεσό, σε περιμένει για εκλεκτό κρασί, πίτσα και ηλιοβασίλεμα
Το House of Brisket είναι το νέο spot στη Λεμεσό για αυθεντικό smoked BBQ
Tο brisket, αυτό το νόστιμο μέχρι λιποθυμίας κρέας, ήρθε επιτέλους στη Λεμεσό, σε έναν χώρο όπου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής
Δύο bars, δύο βραδιές και ένα διαφορετικό drinking experience στη Λεμεσό
Το βραβευμένο bar/resto CINÉMA και το ιταλικό SALONE ενώνουν δυνάμεις και… ανταλλάζουν θέσεις για ένα διήμερο γεμάτο ποτό, μουσική και καλή διάθεση.