Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε για αυθεντική βαυαρέζικη μπίρα και λουκάνικα στην καρδιά της Λευκωσίας

Το νέο beer spot της πρωτεύουσας σε ταξιδεύει με τις γεύσεις, το περιβάλλον και τις μπίρες του στη Βαυαρία

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019

Η νέα άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μία ποιοτική επιλογή για τους φίλους της καλής μπίρας και όχι μόνο. Το γωνιακό μαγαζί των λεωφόρων Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού (πρώην Cafe Vergnano) λειτούργησε ξανά πριν από μερικές εβδομάδες ως μπιραρία με την ονομασία Beer & Beer. 

Πρόκειται για ένα casual χώρο, για όλες τις ώρες της ημέρα που σε ταξιδεύει νοερά μέσα από τα πιάτα και τις μπίρες του στη μαγευτική Βαυαρία. Το νέο μαγαζί της πρωτεύουσας το έχεις ακούσει ξανά αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Hofbrau Munchen και αδελφάκι της γερμανικής μπιραρίας που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται έναντι του Δημαρχείου Στροβόλου. 



Ο χώρος, τα αρώματα, η ατμόσφαιρα και οι σερβιτόρες ντυμένες με την παραδοσιακή Βαυαρέζικη ενδυμασία σε βάζει αμέσως σε διάθεση για μπίρα και αν έχεις επισκεφθεί τη Βαυαρία σίγουρα θα σου ξυπνήσει εικόνες από γερμανικές μπιραρίες. Εμείς το επισκεφθήκαμε και χωρίς να το περιμένουμε εκπλαγήκαμε με της εξαιρετικής ποιότητας μπίρες. Το Beer & Beer διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες μπίρας από όλο τον κόσμο και 6 βαρελίσιες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Check In Cyprus (@checkincyprus) on



Αν βρεθείς εδώ οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τις πιατέλες με τα γερμανικά λουκάνικα απευθείας από τη Γερμανία, το εξαιρετικό κότσι μπύρας και την καλοφτιαγμένη πατατοσαλάτα. Ταυτόχρονα όμως το μενού σου δίνει πολύ καλές επιλογές και αν είσαι καλοφαγάς σίγουρα θα παραγγείλεις ένα από τα πέντε διαφορετικά μπέργκερ του μενού και φυσικά το rib eye Black Angus.



Η ιστορία του Hofbrau Munchen
Το Beer & Beer είναι μια αυθεντική Βαυαρέζικη pub η οποία συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό χώρο με προσεγμένη κουζίνα και πολλές, πάρα πολλές μπύρες. Εκτός των 90 ετικετών από μοναστηριακές μπύρες μικροζυθοποιίων του Βελγίου, οι οποίες φτιάχνονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, διατίθενται επτά ετικέτες (σε βαρελίσιες και εμφιαλωμένες μπύρες) του Hofbrau Munchen (HB), της εθνικής ζυθοποιίας της Βαυαρίας, η οποία είναι κρατική καθώς ανήκει στο κρατίδιο της Βαυαρίας και η ιστορία της ξεκινάει το 16ο αιώνα. 

Το Hofbrau είναι σύνθετη λέξη και το «Hof» υποδηλώνει την προέλευση της καθώς υπήρξε Βασιλική Ζυθοποιία στο Βασίλειο της Βαυαρίας. Στο Hofbrau Munchen ανήκει το Hofbrauhaus στο κέντρο του Μονάχου (Marienplatz) που είναι η επίσημη μπιραρία του Hofbrau Munchen. Πλέον μπιραρίες Hofbrauhaus λειτουργούν σε αρκετά μέρη του κόσμου ως franchise. 

Στο ιστορικό χώρο του Hofbrauhaus στο Μόναχο λειτούργησε αρχικά η ζυθοποιία το 1589. Σήμερα αποτελεί μια από τις παλαιότερες μπιραρίες στο Μόναχο και μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες παγκοσμίως, αφού διαθέτει 3.500 θέσεις.

Happy Hour Δευτέρα με Παρασκευή
Ανάμεσα στα ατού του Beer & Beer είναι και το business lunch που σερβίρεται τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 12:00 έως τις 15:00, με τις σαλάτες και τα κυρίως πιάτα σε έκπτωση 20%. Το Beer & Beer είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9 το πρωί (φτιάχνει και καφέ, Vergnano μάλιστα με ιστορία από το 1882), ενώ η κουζίνα κλείνει στις 11:00 το βράδυ. 

Διαθέτει δέκα μεγάλες οθόνες όπου προβάλλονται όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αγώνες.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close