Eating News , Εστιατόρια

Επιστρέφουν στην Κύπρο 2 brands που όλοι αγαπήσαμε

Τα Goody’s και La Pasteria επιστέφουν στην Κύπρο το 2019

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018

Eπανέρχονται από το 2019 στην κυπριακή αγορά τόσο η αλυσίδα Goody's όσο και η La Pasteria, οι οποίες αποχώρησαν πό την Κύπρο το 2015.

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στον "Φ" ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Θανάσης Παπανικολάου σημείωσε χαρούμενος πως η εταιρεία ετοιμάζεται για κάθοδο των πιο πάνω εταιρειών.

Ενώ σύμφωνα με ελλαδικό δημοσίευμα ειδικότερα Goοdy’s και Flocafe εγκατέλειψαν την Κύπρο, λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχε η εταιρεία Lani Restaurants η οποία είχε την ευθύνη για τη λειτουργία και ανάπτυξη των ελληνικών σημάτων στην κυπριακή αγορά.

Αν και υπήρξαν προσπάθειες για αποφευχθεί το λουκέτο, τελικά τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο ήταν δύο εστιατόρια Goody’s στη Λευκωσία, στην περιοχή Έγκωμης και Ακρόπολης και ένα εστιατόριο Goody’s και μία καφετέρια Flocafe στην περιοχή Φοινικούδες στη Λάρνακα.

Στην Κύπρο
Το πρώτο εστιατόριο Goody’s στην Κύπρο άνοιξε στη Λεμεσό, στη Λεωφ. Aρχ. Mακαρίου τον Απρίλιο του 1997 και έφτασαν τα πέντε μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το πρώτο Flocafé άνοιξε στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2003, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας,  ενώ με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Λάρνακας το 2009, τα Flocafé απέκτησαν παρουσία και εντός του αεροδρομίου. 

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας, η διοίκηση της Vivartia σχεδιάζει εκ νέου την είσοδο της στο νησί με το άνοιγμα καταστημάτων Goody's και La Pasteria έχοντας ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με στρατηγικό συνεργάτη. 

Στην Ελλάδα
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα σήμερα αριθμεί 120 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 80 έχουν μετεξελιχθεί σε Goody’s Burger House, με εξαιρετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η ανανέωση και των υπολοίπων Goody’s σε Goody’s Burger House με εντατικούς ρυθμούς.  Η επιτυχία αυτή έδωσε περαιτέρω ώθηση στη διεθνή ανάπτυξη του σήματος και σε χώρες του εξωτερικού (Σαουδική Αραβία, Κόσοβο, Αλβανία κ.ά.), με πιο πρόσφατη την είσοδο στην αγορά της Αυστραλίας.

Το σχέδιο εξωστρέφειας που υλοποιεί ο Όμιλος Εστίασης Goody’s – Everest και ήδη περιλαμβάνει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σημάτων του σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη λειτουργία περισσοτέρων από 20 καταστημάτων σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.

Από την άλλη πλευρά η La Pasteria δραστηριοποιείται σήμερα μόνο στην αγορά της Αττικής και συγκεκριµένα του casual dining µε 15 καταστήµατα εντός νομού και με ένα κατάστηµα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close