Wine Guide , Εστιατόρια

Τι θα πιούμε με τη μαγειρίτσα και τον οβελία στο γιορτινό τραπέζι;

Βρήκαμε και προτείνουμε ταΤα καλύτερα κρασιά για το πασχαλινό τραπέζι

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2018

Από όλες τις Γιορτές που γιορτάζουμε κατά παράδοση στην Κύπρο, το Πάσχα είναι η πλέον συνυφασμένο με το φαγητό.

Έτσι το Check In βάζει στο πασχαλινό τραπέζι διάφορες ποικιλίες που, εκτός από θρησκευτική, θα προσφέρουν και… οινοχοϊκή Ανάσταση!

Φέτος λοιπόν θα κάνουμε Πάσχα με καλό κρασί...

Costa Lazaridi
Τα βραβευμένα ελληνικά κρασιά Costa Lazaridi θα αναδείξουν επάξια τα πασχαλινά εδέσματα. Το κόκκινο Amethystos Red (Cabernet Sauvignon, Merlot και Αγιωργίτικο) είναι ιδανικό για την παραδοσιακή σούβλα της Κυριακής του Πάσχα, το κοκορέτσι και τον οβελία. Οι λάτρεις του ροζέ, μπορούν να συνοδεύσουν το Amethystos Rose (Cabernet Sauvignon, Merlot) με ψάρια και θαλασσινά, αλλά και παραδοσιακά κρεατικά, κάνοντας μια δροσερή και ενδιαφέρουσα γευστική αντίθεση. Μαγειρίτσα ή σούπα αυγολέμονο και Amethystos White (Sauvignon Blanc, Ασύρτικο) πάνε μαζί φυσικά, και γιατί όχι και μια αλμυρή φλαούνα! 

 

Ευάμπελος Γη
Τα κρασιά Ευάμπελος Γη, φτιαγμένα από κυπριακές ποικιλίες, μπορούν να υποστηρίξουν εξαιρετικά τις πασχαλινές γεύσεις. Το Μαραθεύτικο 'παντρεύεται' με κρεατικά, όπως για παράδειγμα αρνάκι στον φούρνο. Οι πασκιές, το παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα της Πάφου, ταιριάζουν φανταστικά με το Λευκάδα, ένα ροζέ κρασί φτιαγμένο από την ομώνυμη ποικιλία, από αμπέλια της περιοχής Πάφου. Τέλος, το Ξυνιστέρι, λευκό κρασί φτιαγμένο από την πιο δημοφιλή κυπριακή ποικιλία, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ψάρια, θαλασσινά, σαλάτες αλλά και τη φλαούνα με σταφίδες και χαλούμι!

 

Μεσόγειος Χώρα
Αν είσαι λάτρης του Cabernet Sauvignon, αυτός ο τοπικός οίνος Πάφου, θα συνοδεύσει όλα τα κρεατικά του Πάσχα! Από την άλλη, το Μεσόγειος Γη Chardonnay, φτιαγμένο από αυτή την κλασική ποικιλία, υποστηρίζει καταπληκτικά τη μαγειρίτσα, την αλμυρή φλαούνα, ενώ μπορείς να το απολαύσεις μαζί με λίγο τυρί φλαούνας!

*Όλα τα πιο πάνω κρασιά διανέμονται από την εταιρεία Laiko Cosmos Trading.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close