Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5+1 εστιατόρια με την υπογραφή του πιο γνωστού ξενοδοχείου του Πρωταρά

6 διαφορετικές και ενδιαφέρουσεςεπιλογές για φαγητό από κουζίνες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2018

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία του Πρωταρά, το Sunrise Beach Hotel που ναι μεν είναι διάσημο για την μαγευτική του παραλία αλλά φημίζεται κιόλας για τα εστιατόρια του.

Το ξενοδοχείο διαθέτει σήμερα 6 διαφορετικά εστιατόρια με τελευταία του προσθήκη το νέο, βραζιλιάνικο εστιατόριο του Πρωταρά το Braseiro. 6 κουζίνες, 6 επιλογές για καλό φαγητό από βραζιλιάνικη μέχρι ελληνική κουζίνα και από ιταλικά πιάτα μέχρι υπέροχα στέικ και επιλογές από την Άπω Ανατολή.

1. Braseiro
Το βραζιλιάνικο

Το Sunrise Beach Hotel, μας έχει συνηθίσει σε καλές γεύσεις, μέσα από τα ποικίλα εστιατόριά του που τα συναντάς στον πολυσύχναστο πεζόδρομο των ξενοδοχείων στον Πρωταρά. Νέο του απόκτημα ένα εστιατόριο με βραζιλιάνικο ταπεραμέντο, το Braseiro, -που στα πορτογαλικά θα πει μαγκάλι! Ψήνει όντως λαχταριστά κρεατικά στο... μαγκάλι, δηλαδή πάνω σε κάρβουνα. Εδώ απολαύσαμε ένα γκουρμέ μπουφέ με υπέροχες σαλάτες και μια μοναδική ποικιλία από κρέατα ψημένα στη σχάρα. Τα κρέατα είναι αργά ψημένα με καρυκεύματα, πάνω σε επιφάνεια από κάρβουνα. Οι μεγάλες σμίλες με νοστιμότατο κρέας κατέφθαναν στο τραπέζι μας ασταμάτητα. Την εμπειρία αυτή δεν πρέπει να την χάσεις ούτε κι εσύ. Κλείνεις τραπέζι σε μια churrascaria, που ψήνει ατελείωτα κρεατικά πεντανόνστιμα, με την φιλοσοφία rodizio, που τρως όσο θες και στο ψήσιμο της αρεσκείας σου, με τον σερβιτόρο να αναλαμβάνει να γεμίσει το πιάτο σου κάθε φορά που το φαγητό τελειώνει. Την γιορτή αυτή της γεύσης μπορείς κάλλιστα να τη συνδυάσεις με κρασί της αρεσκείας σου, επιλέγοντας μέσα από μια εξαίρετη λίστα με ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο ή με ένα από τα φοβερά cocktail του, όπως Caipirinha, Βatida και Cuba Libre και ακούγοντας βεβαίως την ανάλογη μουσική.
(96296223) Λεωφόρος Πρωταρά 23, Πρωταράς. Δ-Κ 18.00-23.30.

2. Μεζεδοπωλείο Κύκλος
Το ελληνικό

Κάτσε εδώ και δημιούργησε γευστικές αναμνήσεις. Μπορεί να μη βρεις το παραδοσιακό σου μεζεδοπωλείο, αλλά η προσεγμένη ελληνική κουζίνα με πειραγμένες γεύσεις θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Σερβίρει σουβλάκι, γύρο, πανσέτα, μουσακά, κότσι και άλλα. Δοκίμασε οπωσδήποτε το αρνί με τα αμπελόφυλλα, που ψήνεται στη γάστρα με λαχανικά (oe13.40)! Δεν υπάρχει!
(99272712) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς. Δ-Κ 17.00-23.30.

3. Lemongrass
Το ασιατικό

Με άρωμα Άπω Ανατολής, σε ένα πολύ σικάτο περιβάλλον, θα ανακαλύψεις ένα εστιατόριο που προσφέρει από σούσι, σαλάτες, noodles, κρεατικά, πουλερικά μέχρι και θαλασσινά. Το ενδιαφέρον ωστόσο έγκειται στο ότι κάθε τι στο μενού γράφει και την προέλευσή του, όπως Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ιαπωνία, Πεκίνο - Κίνα κ.ά. Eκεί εμείς δοκιμάσαμε κινέζικη τραγανή πάπια, που σερβίρεται με πιτούλες και λαχανικά (12.30 ευρώ), σίγουρα όμως θα επιστρέψουμε αφού πολλά στο μενού μάς κέντρισαν το ενδιαφέρον!
(96756865) Λεωφ. Πρωταρά, δίπλα στο Sunrise Beach Hotel. Δ-Κ 17.00-23.00.

4. Marcello's
Το ιταλικό

Aυθεντικό ιταλικό εστιατόριο poy διαθέτει μια μεγάλη βεράντα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμες ιταλικές συνταγές φρέσκα παρασκευασμένες με τα καλύτερα υλικά από τους έμπειρους σεφ πίσω από την ανοιχτή κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές συνταγές, όπως ζυμαρικά, ριζότο και πίτσες από τον ξυλόφουρνο, συνοδεύονται από μια εκλεκτή επιλογή από ιταλικά κρασιά.
(99673773) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς. Δ-Κ 17.00-23.30.

5. Fishbone Seafood Restaurant gourmet
Για ψάρια και θαλασσινά

Ένας υπέροχος χώρος με μεγάλες λευκές τέντες, λευκά τραπεζάκια και ξύλινες καρέκλες! Το Fishbone στο Sunrise Pearl Hotel & Spa προτείνει υπαίθρια γεύματα δίπλα στην ειδυλλιακή παραλία του Πρωταρά. Θα επιλέξεις από μια νόστιμη σειρά φρέσκων θαλασσινών συνταγών ή θα απολαύσεις το ψάρι της ημέρας, ψημένο στη σχάρα και σερβιρισμένο με παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
(23831501) Sunrise Pearl Hotel & Spa, Πρωταράς. Δ-Κ 19.00-23.00.

6. Reef American Grill
Το αμερικάνικο

Το Reef American Grill προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αμερικανικά πιάτα, όπως μπριζόλες στη σχάρα, μπιφτέκια, μπάρμπεκιου και πολλά άλλα. Η φιλική ατμόσφαιρα, η διακόσμηση από ξύλο και ο φωτισμός δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα που έρχεται να προσθέσει πολλά στη γαστρονομική εμπειρία που θα βιώσεις.
Sunrise Beach Hotel, Πρωταράς. Δ-Κ 17.30-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close