Eating News , Εστιατόρια

Η Ολλανδία μαγειρεύει κολοκάσι

Ο Δήμος Σωτήρας προωθείτο πρόσφατα κατοχυρωμένο με Πιστοποιητικό Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Κολοκάσι Σωτήρας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017

Σε μια διήμερη γαστρονομική έκθεση συμμετείχε πρόσφατα ο Δήμος Σωτήρας προωθώντας το πρόσφατα κατοχυρωμένο με Πιστοποιητικό Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Κολοκάσι Σωτήρας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στο “Hotelschool The Hague” στην Ολλανδία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες σχολές εστίασης και τουρισμού στον κόσμο με το 45% των φοιτητών να κατάγονται από ξένες χώρες.

Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελούσε μια πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ολλανδία, την IHE-Innovative Hospitality Education και την ΚΕΟ με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Γιώργου Ζαχαριάδη, τριτοετούς φοιτητή του “Hotelschool The Hague” ο οποίος ανέλαβε την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης στη σχολή.

Στην έκθεση, τον Δήμο Σωτήρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας και ο πολυβραβευμένος Executive Chef Αντώνης Αττούνης, ως πρεσβευτής του Δήμου Σωτήρας για την προώθηση και προβολή του Κολοκασιού Σωτήρας στο εξωτερικό.

Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν καθηγητές και φοιτητές της σχολής καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν δείπνο με βάση το κολοκάσι Σωτήρας σε ένα από τα εστιατόρια της Σχολής.

Παράλληλα, διοργανώθηκε ένα workshop στο οποίο φοιτητές και καθηγητές μπορούσαν να γνωρίσουν καλύτερα το Κολοκάσι Σωτήρας καθώς και άλλα κυπριακά προϊόντα, όπως το χαλλούμι, το χαρουπόμελο και την Κουμανταρία. Παράλληλα, παρουσιάστηκε διάλεξη για την κυπριακή κουζίνα, ενώ πιάτα με κολοκάσι παρουσιάστηκαν και κατά τη διεθνή έκθεση γαστρονομίας της Σχολής..

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκε επίσημο δείπνο στα δύο εστιατόρια της σχολής, Le Debut και Zinq, εκεί όπου ο Executive Chef Αντώνης Αττούνης δημιούργησε ένα δείπνο χρησιμοποιώντας συνταγές οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το μενού αποτελείτο από ορεκτικό με χαλούμι και timbale ντομάτας, σουβλάκι χταπόδι με ραβιόλι με γέμιση κολοκασιού και γαρίδες σε πουρέ από κοκκινογούλια, κυρίως πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας σε κολοκάσι καπαμά και επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα κολοκασιού με φύλο κρούστας ραντισμένο με χαρουπόμελο.

Στόχος της εκδήλωσης όπως εξήγησε τόσο ο Δήμαρχος Σωτήρας όσο και ο Γιώργος Ζαχαριάδης ήταν να προωθηθεί το παραδοσιακό προϊόν της Σωτήρας εκτός συνόρων, ενώ όπως αναφέρθηκε, υπήρξε σημαντική απήχηση όσον αφορά το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, αφού δόθηκε έμφαση στη χρήση του κολοκασιού Σωτήρας ως ένα εναλλακτικό προϊόν στις κουζίνες, καθώς είναι ένα εύκολο προϊόν όσον αφορά τη χρήση του, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως κυρίως πιάτο, όσο και ως επιδόρπιο.

Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Χάγη ο Δήμαρχος Σωτήρας πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ολλανδία, κ. Ελπιδοφόρο Οικονόμου, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου καθώς και με τον Πρόξενο της Κύπρου, κ. Νίκο Αργυρίδη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close