Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017
Αν θα βρεθείς στην πόλη της Λεμεσού για την Τσικνοπέμπτη ή το Καρναβάλι δεν πρέπει να ξέρεις μόνο πού θα πας, πού θα μείνεις και πού θα διασκεδάσεις αλλά και πού θα φας και όπως και το πού θα στηθούν τα καλύτερα πάρτι!
Ας αρχίσουμε όμως από το φαγητό!
Ποιο κάτω σού μαζέψαμε 10 μέρη για μεζεδάκια, μουσική και φυσικά διασκέδαση...
To Dionysus Mansion (25222210) μας κέρδισε με το φιλόξενό του προσωπικό, το καλομαγειρεμένο φαγητό του και τα happening που διοργανώνει. Έτσι, την Τσικνοπέμπτη θα έχει ειδικό μενού και ζωντανή μουσική. Το βράδυ του Σαββάτου 25/2, μας καλεί να λάβουμε μέρος στο πρώτο Masquerade Ball, με θέμα 'Angels & Devils', σε ένα διαμορφωμένο χώρο που παραπέμπει σε παλιές εποχές, με ξέφρενο γλέντι και χορό (είσοδος €35, με finger food και open bar). Τέλος, για την Κυριακή ετοιμάζει μεγάλο πάρτι μετά την παρέλαση, με δωρεάν είσοδο, μουσική από τον resident DJ Johnnie Bransco και εκπλήξεις!
Η ταβέρνα Shiambelos (99525298) οργανώνει μεγάλα πάρτι και ξεφάντωμα τόσο την Τσικνοπέμπτη όσο και το Σάββατο 25/2, με αποκριάτικη διάθεση και το μουσικό σχήμα της ταβέρνας. Προαιρετικά η καρναβαλίστικη αμφίεση.
Αν θες να κατηφορίσεις προς την πλατεία του Κάστρου, βάλε 'Το Άριστο...Τέλειον' (25334444) στη λίστα σου, το οποίο μεταφέρθηκε άλλαξε στέγη, πλην όμως παρέμεινε στην ίδια γειτονιά! Στο νέο μεγαλύτερο χώρο του στη Δημητρίου Μητροπούλου, απόλαυσε μεζεδάκια με €14, ενώ προσφέρεται και ψαρομεζές με €18. Ίσως πετύχεις και κάποιο live.
Η κομψή Αυλή του Βασιλέα (25352121) στην Αγ. Ανδρέου, την Τσικνοπέμπτη θα μας προσφέρει μεζέ, σούβλα και ζωντανή μουσική, μεσημέρι και βράδυ, ενώ παρόμοιο σκηνικό θα στηθεί και τη σαββατοκύριακο της Αποκριάς!
To Καρατέλλο (25820464), πίσω από το Κάστρο, το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης (13.00-17.00), θα προσφέρει μεζέδες, άφθονο ποτό και ζωντανή μουσική. Το Σάββατο 25/2, 13.00-17.00, θα φιλοξενεί κανταδόρους και μουσικές κομπανίες και την
Κυριακή 26/2 από τις 21.30, θα σερβίρει μεζέδες υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής!
Η Μουσική Ταβέρνα Αρχοντολόι (25377999) συνδυάζει το καλό φαγητό με τη ζωντανή μουσική και χορό. Και φυσικά τη διασκέδαση, ειδικά τις μέρες του Καρναβαλιού.
Στη Μουσική Ταβέρνα Νεφέλη (25360700) θα απολαύσεις ελληνικές και κυπριακές γεύσεις, με ζωντανή μουσική.
Στην ταβέρνα της Σαλώμης (25328887), στον Αγ. Τύχωνα, θα φας κυπριακά και ελληνικά μεζεδάκια (€20) και θα διασκεδάσεις με ζωντανή μουσική και χορό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις απαραίτητα είναι έγκαιρα την κράτησή σου!
Ο Σκουρουβίννος (25720692), μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες στη Λεμεσό, συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και τη διασκέδαση με κυπριακό μεζέ (€17).
Στη Μεζεδοπαγίδα (99999090) τόσο την Τσικνοπέμπτη όσο και το τριήμερο των αποκριών (24-26/2), το μουσικό σχήμα της ταβέρνας θα σε παρασύρει με αποκριάτικα τραγούδια και πολύ κέφι, ενώ τα μεζεδοπιατάκια (€18) θα ικανοποιήσουν τον
ουρανίσκο σου.
Σημείωση: Πολλές από τις πιο πάνω επιλογές αναμένεται να ετοιμάσουν ειδικό μενού και να διαφοροποιήσουν τις τιμές τους, γι' αυτό συστήνουμε έγκαιρη κράτηση.
Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό Check In που κυκλοφορεί...
Σχετικά

Μάθαμε πού και πότε ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο με τη viral λάβα φιστικιού
Το 1ο Gellissimo Biscoto φτάνει επιτέλους από τη Θεσσαλονίκη στη Λευκωσία και έχει ήδη προκαλέσει ντελίριο!

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό κλείνει μέχρι νεωτέρας
H ανακοίνωση της γνωστής ταβέρνας

Πέθανε η σεφ και τηλεοπτική σταρ Anne Burrell
Η Anne Burrell, η σεφ με το χαρακτηριστικό ξανθό χτένισμα και την εκρηκτική παρουσία στην κουζίνα πέθανε σε ηλικία 55 ετών

Παραδοσιακό οφτό κλέφτικο σε ένα εστιατόριο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα εκτός Λευκωσίας
Το οφτό είναι ψημένο αργά σε φούρνο με ξύλα, όπως παλιά, σερβίρεται ζουμερό και αρωματικό

Τα κρασιά του καλοκαιριού: 7 κυπριακές ετικέτες που ξεχωρίζουν
∆ροσερά λευκά και ροζέ ή ελαφρώς παγωμένα κόκκινα, αφρώδη και ήσυχα, τα πιο κάτω κρασιά έχουν άρωμα κυπριακό.

Chef Σταυρής Γεωργίου: Ένας καταξιωμένος, φιλόδοξος και εργατικός επαγγελματίας
Μπήκαμε στην κουζίνα του Chef Σταυρή και μάθαμε όλα τα μυστικά του!

Ένα μοναδικό στο είδος του food truck ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο και φτιάχνει εξαιρετική πίτσα
Μάθε τους επόμενους σταθμούς του

Ο μισελενάτος σεφ Thomas Bühner μαγειρεύει στην Κύπρο
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ της Γερμανίας

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανοίγει εστιατόριο στην Αθήνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει πολύ σύντομα

Το καλοκαίρι πάμε στον βραβευμένο κήπο της πρωτεύουσας
Ο απόλυτος παράδεισος για μουσικές βραδιές

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό