Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

25 events που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 25 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έρχονται για να σου φτιάξουν τη διάθεση

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016

Και μια και ο καιρός το επιτρέπει ακόμα, φροντίζουμε να βγαίνουμε εκτός, να χαλαρώνουμε και να περνάμε υπέροχα.

Πάμε λοιπόν σε υπαίθρια πάρκα και γήπεδα για συναυλίες, σε θέατρα για παραστάσεις, χωριά για φεστιβάλ!

Δες λοιπόν όλα όσα θα συμβούν αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο και φτιάξε πρόγραμμα...

 

6ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα στενά παραδοσιακά δρομάκια της κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρακολουθήστε επίδειξη και κατασκευή πήλινων αγγείων, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ετοιμασία τοπικών εδεσμάτων που θα κεραστούν στον κόσμο.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Κόρνος, επ. Λευκωσίας, 18.30. Πληρ. 22532170.
Μάθε περισσότερα…

 

Σωκράτης Μάλαμας & Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Η μεγαλύτερη μουσική παράσταση των Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου με τα εκάστοτε σχήματά τους θα λάβει χώρα στη Λευκωσία!
Με το σχήμα του Σωκράτη Μάλαμα, στο τραγούδι η Λαμπρινή Καρακώστα και με το σχήμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου οι Αλέξανδρος Κούστας και Ματούλα Ζαμάνη δίνουν μια ξεχωριστή νότα στα σχήματα.
Δύο σχήματα όπου θα έχουμε την τεράστια τύχη και χαρά να τα απολαύσουμε σε ένα μουσικό παραλήρημα όπως οι ίδιοι ξέρουν να μοιράζονται με όλους εμάς ..

Πρόγραμμα που θα διαρκέσει σχεδόν 5 ώρες και έχει ως εξής:
- 20:20 - 22:40 Σχήμα Σωκράτη Μάλαμα
- 22:50 - 01:00 Σχήμα Θανάση Παπακωνσταντίνου
Να αναφέρουμε πως τα 3 από τα 25 ευρώ του εισιτηρίου εισόδου, θα προσφερθούν για την αναδάσωση της πληγείσας περιοχής Σολέας.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα Λευκωσίας, 19:00. Η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Μάθε περισσότερα…

 

Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά
Η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική δραματοποίηση του σημαντικότερου αφηγηματικού (και δυνάμει δραματικού) κειμένου της μεσαιωνικής και νεότερης κυπριακής γραμματείας «Εξήγησις της γλυκείας χώρας Κύπρου, η οποία λέγεται Κρόνικα, τουτέστιν χρονικόν», που προέκυψε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας φιλολογικής μελέτης του έργου του Μαχαιρά.

Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Ιθάκης το 1998, η ιστορική αυτή παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. έχει κάνει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (στο Μόναχο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη).
Διασκευή-σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής, Μουσική: Αντώνης Ξυλούρης-Ψαραντώνης, Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Πιερής, Σύνθεση τραγουδιών: Ευαγόρας Kαραγιώργης.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 22894531.
Μάθε περισσότερα…

 

Αντιγόνη του Σοφοκλή
Η παραγωγή της Αντιγόνης, που έδωσε την πρώτη παράστασή της στους Δελφούς στις 7 Ιουλίου και ακολούθως στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ', Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.
Μάθε περισσότερα…

 

Made in Cyprus 2016
Με γνώμονα την ανάγκη υποστήριξης των Κυπριακών προϊόντων και παράλληλα των διαφόρων Κυπριακών εταιρειών και παραγωγών, το World Trade Center Cyprus, πραγματοποιεί κάθε χρόνο στη Κύπρο την έκθεση Κυπριακών Προϊόντων και Υπηρεσιών "Made in Cyprus". Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών, βιομηχανιών και υπηρεσιών, καθώς έχουν πληγεί αφενός από την δύσκολη οικονομική κατάσταση του νησιού τα τελευταία χρόνια και αφετέρου από τον εξωγενή ανταγωνισμό. Είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής και διαφήμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της Κύπρου και γνωριμίας με την τοπική επιχειρηματικότητα.
Στη συγκεκριμένη έκθεση παρευρίσκονται εκπρόσωποι από τους σημαντικότερους φορείς της Κύπρου και συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί και Κύπριοι επιχειρηματίες, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την κουλτούρα του τόπου μας.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 18.00-22.00, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11.00-22.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Μάθε περισσότερα…

 

Έκθεση Ψηφιδωτών του Uri Perry
Ο καλλιτέχνης Uri Perry, ένας συνταξιούχος μηχανικός, ζει στο όμορφο γραφικό χωριό της Κοίλης. Αρχίζοντας τα ψηφιδωτά ως ένα χόμπι, σήμερα παρουσιάζει για πρώτη φορά μια συλλογή από ψηφιδωτά έργα πολλών ετών σε μια ατομική έκθεση στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
Πληρ. 70002420.

 

Φεστιβάλ Κουμανταρίας
Κορύφωση των εκδηλώσειων για το φεστιβάλ «Μέρες Κουμανταρίας», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Καπηλειό της επαρχίας Λεμεσού. Με μουσική Βραδιά με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, τον Γιώργο Σταματάρη, την Αννίτα Κωνσταντίνου. Συμμετέχει ο πολιτιστικός όμιλος Φώτη "Μεσαορία". Υπό την αιγίδα και παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα παραδοσιακών επαγγελμάτων, πώλησης ντόπιων προϊόντων και εδεσμάτων. Είσοδος με φαγητό €13. Μεταφορά με λεωφορεία ντόπιων και ξένων από το γραφείο του ΚΟΤ στο Δασούδι Λεμεσού στις 19.00.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, Καπηλειό, επ. Λεμεσού.Πληρ. 99536566 ή 99654754.
Mάθε περισότερα...

 

Τζόρνταν
Η συγκλονιστική ιστορία της Σίρλεϋ Τζόουνς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Ένα Λεμεσού από Το Θέατρο VERSUS σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη και ερμηνεία Παναγιώτας Παπαγεωργίου.
Παραστάσεις: Θέατρο ΕΝΑ Λεμεσός (Β' Δημοτική Αγορά: 16-18-21-23-25-28-30 Σεπτεμβρίου 2016.
Πληρ. 99395970.
Μάθε περισσότερα…

 

Φεστιβάλ Νέων 2016
O Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κήπο στη Λευκωσία. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει το έργο και τη δράση του Οργανισμού, να προβάλει προγράμματα και δράσεις των νέων, τα οποία επιχορηγήθηκαν από τον Οργανισμό κατά τη διάρκεια του έτους, δίνοντας παράλληλα βήμα στους νέους να προβάλουν το πολιτιστικό, αλλά και κοινωνικό έργο που αναπτύσσουν.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που να υποστηρίζουν το σκοπό του Φεστιβάλ. Ενδεικτικά αναφέρονται: Μουσικές Συναυλίες με τα μουσικά συγκροτήματα The Big Band Theory, Atoutaleme & Windcraft Band & Χορευτικές παραστάσεις με τους Rebel Dancers κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επί μέρους δράσεις του Φεστιβάλ, μέσω της ιστοσελίδας του www.onek.org.cy, καθώς και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 17:00 - 23:00. Είσοδος: Ελεύθερη!
Μάθε περισσότερα…

 

Δωρεάν μάθημα γιόγκα στην Αγία Νάπα
Αν είσαι κι εσύ λάτρης του ήλιου, της θάλασσας και φυσικά της γιόγκα, τότε απαραίτητα πρέπει να πας σε αυτή την υπέροχη εκδήλωση που διοργανώνεται για όλους μας: δάσκαλους γιόγκα, εκπαιδευτές, κέντρα γιόγκα, επαγγελματίες στη γιόγκα, μαθητές, λάτρεις της γιόγκα κ.λπ.!

Διοργανώνεται στην Αγία Νάπα, από τους Δήμο Αγίας Νάπας, Marilena Shyama Shakti & Akasha Center και Keystone conferences & events.
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, Λιμανάκι Αγίας Νάπας, 14:30 - 21:00. Είσοδος δωρεάν! Πληρ. 96603633.
Μάθε περισσότερα…

 

Licedei
Το διάσημο θέατρο μίμων και κλόουν "Licidei", νικητές διεθνών φεστιβάλ και από τους καλύτερους κλόουν του Cirque du Soleil, έρχονται για μία και μοναδική παράσταση στην Κύπρο, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.00. Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.tickethour.com.cy και στο ταμείο του θεάτρου.

 

Χορό-Γραφές / Ίχνη Σώματος
Μια χορογραφική πρόταση της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ, όπου η συνάντηση του χορού με την ποίηση, την εικόνα, το φως και το σκοτάδι, γίνεται ταξίδι σε διαδρομές εσωτερικών και εξωτερικών τοπίων και μεταμορφώσεων όπου το αρσενικό και το θηλυκό, πόλοι της ίδιας ύλης, συνδέονται νοηματικά και ενώνονται δυναμικά μέσα στην έννοια του χρόνου. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016.
Σάββατο 17- Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, Νέο Κτήριο Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια €10/€5 μειωμένο. Πληρ. 70002212.
Mάθε περισσότερα...

 

Για λίγο φως
Το Θέατρο Ένα παρουσιάζει το θεατρικό έργο "Για λίγο φως" του Μιχαλη Πιερη σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Το έργο εντοπίζεται σ' εκείνη τη μεταιχμιακή χωροχρονική διάσταση όπου ο επάνω και ο κάτω κόσμος βρίσκονται σε μια διαλεκτική, όσο και εφιαλτική σχέση. Ο πεθαμένος πατέρας ενός Κύπριου της νεότερης γενιάς "ενοχλεί" τον γιο του (που μεγάλωσε μετά την εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο) με συχνές επισκέψεις και με απαιτήσεις που αφορούν στο πατρογονικό του σπίτι αλλά και στο σπίτι που έκτισε με τη γυναίκα του και βρίσκεται στο κατεχόμενo τμήμα του νησιού.
Σκηνοθεσία: Αντρέας Χριστοδουλίδης και μουσική: Σάββα Σάββα.
Πρεμιέρα: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203. Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον άλλο χώρο του «θέατρο ένα» στις 20:30.
Μάθε περισσότερα…

 

H Kουταλού
"H Kουταλού", το νέο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ του Γιάννη Σπανού. Ένα έργο που θα λατρέψουν και τα παιδιά και οι μεγάλοι. Ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί, θα μας ταξιδέψουν στο Χαρούμενο χωριό όπου εκεί υπάρχει μόνο η χαρά και η ευτυχία!

Ένα ευχάριστο - κωμικό - μαγικό - όλο χρώματα παραμύθι που υπόσχεται να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον χαρούμενο μαγικό κόσμο της καλής μας Κουταλούς.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 16:00 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11:00 & 16:00, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία. Πληρ. 96403029 - 96020301.

Μάθε περισσότερα…

 

Οι φίλοι του Instagram ετοιμάζουν εξόρμηση στα βουνά
Στo πλαίσιo της παγκόσμιας εβδομάδας Instagram, η IG_Cyprus, οργανώνει μια συνάντηση για όλους τους Instagrammers του νησιού, όπου θα πάρουν τα βουνά για φωτογραφίες και εμπειρίες.

Το θέμα του παγκόσμιου Instameet Weekend είναι το #φαγητό και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρακτηριστικό και #κυπριακό από τον σιουσιούκο, τον παλουζέ και την κουμανταρία.

Με τον Σεπτέμβρη να θεωρείται ο μήνας του κρασιού, με όλα τα κρασοχώρια να φτιάχνουν σχετικές λιχουδιές, η ομάδα τουIG_Cyprus ξεκινά από τα αμπέλια στο Μονάγρι, με τους οικοδεσπότες να φτιάχνουν σιουσούκο και να κερνάνε παλουζέ και ντόπια κουμανταρία.

Ακολούθως το ταξίδι θα οδηγήσει στην Τριμίκλινη και στην υπαίθρια αγορά του νησιού, όπου οι παραγωγοί της περιοχής πουλάνε τα προϊόντα τους. Το ταξίδι θα καταλήξει στον Μέσα Ποταμό και συγκεκριμένα στον εκδρομικό χώρο Αγρολαχανιά, για γεύμα δίπλα στα τρεχούμενα νερά του καταρράκτη, ανάμεσα στο δάσος του Σαϊττά.

Η εξόρμηση θα γίνει στο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
Μάθε περισσότερα…

 

Στη Λόφου για παλουζέ
Και στη Λόφου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο παλουζές θα είναι ζεστός και θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν. Στις 18 Σεπτεμβρίου λοιπόν στις 15.30 στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Λόφου, θα παρακολουθήσεις:
- Επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων
- Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Μιχάλη Ττερλικκά και το μουσικό σχήμα Αντάμα
- Παράσταση από το χορευτικό συγκρότημα Νόστος Πισσουρίου
- Παρασκευή και προσφορά δωρεάν παλουζέ στους επισκέπτες
- Παιχνίδι αγώνα προσανατολισμού
- Επίσκεψη στην εκκλησία Παναγιάς και περιήγηση στα στενά δρομάκια της Λόφου.
Πληρ. 99517073.
Μάθε περισσότερα…

 

Πάμε και φέτος στο Αγροτικό Φεστιβάλ του Στατού-Αγ. Φωτίου
Να πιαστούμε από το χέρι και να βαδίσουμε 'Στ' αχνάρια της Παράδοσης' μας καλεί και φέτος η κοινότητα Στατού-Αγ. Φωτίου.

Το χωριό που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό τοπίο, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, έχοντας μια μακρά παράδοση στην παρασκευή τοπικών κραιών, τραχανά, τσαμαρέλας και σουτζούκου, διοργανώνει το έβδομό της Αγροτικό Φεστιβάλ.

Ένα φεστιβάλ που θα πλαισιώνεται και φέτος με πολλές εκδηλώσεις και άλλες τόσες δραστηριότητες: Έκθεση παραδοσιακών εργαλείων, εξοπλισμύ και επαγγελμάτων, Παραδοσιακό όργωμα με βόδια, Φύτεμα αμπελιού, Αλώνισμα με δουκάνη, Παρουσίαση τοπικών οινοποιείων και πολλά άλλα.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Στατός-Άγ. Φώτιος. Ώρα έναρξης: 11.00. Πληρ. 99421905.​
Μάθε περισσότερα…

 

Ηλίας Βρεττός
Ο Super Fm παρουσιάζει τον Ηλία Βρεττό live την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ. EARLY SUNDAY στο Breeze Summer Club στη Λεμεσό. Δυόμισι ώρες non stop Ηλίας Βρεττός με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και όχι μόνο.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Breeze Summer Club, Λεμεσός, 20.00. Κρατήσεις: 70005868.
Μάθε περισσότερα…

 

Michael Messios Symmetry Band
Αν και δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2013, η Michael Messios Symmetry Band έχει αρκετή ιστορία πίσω της μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία των τεσσάρων μελών της στη μουσική σκηνή της Κύπρου αλλά και εκτός. Αποτελούμενη από τους καταξιωμένους μουσικούς και απόφοιτους του φημισμένου αμερικανικού κολλεγίου Berklee Μιχάλη Μέσσιο (κοντραμπάσο), Χάρη Ιωάννου (σαξόφωνα), Μάριο Τούμπα (πιάνο) και Ιωάννη Βαφέα (ντραμς), η μπάντα παίζει αποκλειστικά κομμάτια του Μιχάλη Μέσσιου από την τελευταία του δουλειά. Πρόκειται για συνθέσεις με έντονες μελωδίες, μοντέρνα αρμονία και σύνθετους ρυθμούς που έχουν επιρροές από ethnic, traditional και contemporary jazz, ενώ αντλούν ρυθμικά μοτίβα από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Κύπρου.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531.

 

Σοκολατοπεριπέτειες
Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου θα παρουσιάσει φέτος το παιδικό έργο που έγραψαν η Μαρίνα Βρόντη και ο Βαλεντίνος Κόκκινος. H σκηνοθεσία είναι του Μάριου Κακουλλή και η πρωτότυπη μουσική της Χριστίνας Αργύρη.
Εμπνευσμένο από το «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ. Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη την παράσταση, ενώ προβολές με εξωτικά τοπία, δέντρα γεμάτα σοκολάτες, και γλυκά, καταρράκτης από σοκολάτα, ένα γυάλλινο ασανσέρ και οι μικροί νάνοι Τσόκο-Λόκο μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.
Πρεμιέρα: Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 10.30. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 10.30 το πρωί. Κρατήσεις/Πληροφορίες: 22421609 και 22312940.
Μάθε περισσότερα…

 

Τοσοδούλα
To Act Theater και η Ευρωγνώση μετά από 7 χρόνια, και μετά την μεγάλη τότε επιτυχία, ανεβάζει ξανά στη Παιδική Σκηνή του το έργο "Η Τοσοδούλα" του Hans Christian Andersen.

Με την Έλια Ιωαννίδου και με μια καταπληκτική ομάδα ηθοποιών, όλα είναι έτοιμα για να προσφέρουν στους μικρούς τους φίλους μια «Τοσοδούλα» ξεχωριστή που θα την αγαπήσουν!

Ένα έργο με πλούσιο θέαμα που συνδυάζει την κινηματογραφική με τη θεατρική τέχνη, υπέροχα κοστούμια και πολύ χορό και τραγούδι!

Παίζουν: Έλια Ιωαννίδου, Ιωάννα Πολυνείκη, Εύρος Βασιλείου, Ροδούλα Ιωάννου, Ραφαέλλα Γεωργίου, Στέφανος Σωτηρίου.

Πρεμιέρα: Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Pantheon Art Cinema, Λευκωσία, 11:00. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 16:00. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 96602603.
Μάθε περισσότερα…

 

Visibility
H Νέα Κίνηση διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Visibility σε συνεργασία με το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα Visibility προσκαλεί παραστάσεις περφόρμανς και χορογραφικών έργων που δεν έχουν ως σήμερα παρουσιαστεί στην πόλη της Λευκωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χορογράφους, χορευτές και περφόρμερς να προβάλουν την δουλειά τους, ώστε το κοινό της πόλης να παρακολουθήσει έργα τα οποία δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ακόμη εντός της πόλης.

Πρόθεση της Ν.Κ είναι να διευρύνει στο μέλλον το πρόγραμμα αυτό και σε άλλες πόλεις (Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα) που μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια διοργάνωση, στηρίζοντας έτσι την κινητικότητα και προβολή παραστάσεων σύγχρονου χορού και περφόρμανς.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30. Είσοδος: 5 ευρώ. Πληρ. 22781104, info@neakinisi.com, www.neakinisi.com

 

Φεστιβάλ Παλουζέ στο Πραιτώρι
Το Πραιτώρι, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι από τα γραφικά χωριά της επαρχίας Πάφου. Γειτονεύει με χωριά όπως: Αγιος Νικόλαος Σαλαμιού, Άρσος Λεμεσού, Όμοδος, Κέδαρες και Φιλούσα.

Τώρα που σε κατατόπισα γεωγραφικά, ήρθε η στιγμή να σου πω ότι το χωριό διοργανώνει αυτήν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου μια πολύ νίστιμη γιορτή!

Μια γιορτή στην οποία ο παλουζές θα έχει την τιμητική του!

Συγκεκριμένα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πραιτωρίου και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πραιτωρίου μαςπροσκαλούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο κέντρο "Πραιτώριον" (MARKIS TAVERN) για να μας κεράσουν παραδοσιακό παλουζέ.
Μάθε περισσότερα…

 

4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού
Το φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας), και διοργανωτής είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας.
Στο φεστιβάλ που αρχίζει στις 20.00, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και εδέσματα από ρόδι.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Μάθε περισσότερα…

 

Μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες στο Minthis Hills
Μια Κυριακή γεμάτη ανάπαυση, αναψυχή και πολυτέλεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι στις 18 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, επισκεπτόμενοι το Minthis Hills στην Τσάδα της Πάφου.

Το φημισμένο για την ποιότητα των κατασκευών και των υπηρεσιών του έργο της επαρχίας Πάφου, οργανώνει τη μέρα αυτή ανοιχτή ημερίδα για το κοινό, στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στις πολυτελείς κατοικίες του, να εξασκηθούν στο γκολφ ή να διαγωνισθούν στο άθλημα, να χαρούν δραστηριότητες όπως ιππασία με πόνι, φουσκωτά παιγνίδια και ζωγραφική προσώπου για μικρά παιδιά, να ενημερωθούν για τα προγράμματα γάμων και βαπτίσεων που τελούνται στο Minthis και να απολαύσουν ένα κυριακάτικο μπουφέ στο εστιατόριο με έκπτωση 15%.
Μάθε περισσότερα…

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close