Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πάμε Κόρνο για το Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής

Το Σεπτέμβριο παίρνουμε τα χωριά

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2016

Ο Κόρνος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αγγειοπλαστική του τέχνη, η φήμη της οποίας ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Μάλιστα για την κατασκευή των πήλινων αγγείων μεταφέρεται χώμα βασικά από τη βάση του βουνού του Σταυροβουνίου και της περιοχής του βουνού Ξυλιά, στο αγγειοπλαστείο της Συνεργατικής Εταιρείας Αγγειοπλαστών Κόρνου. Στα εργαστήρια της Εταιρείας, το χώμα αφού αλεστεί και κονιορτοποιηθεί, με ειδικά μηχανήματα, ζυμώνεται για να αποτελέσει την εύπλαστη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας ποικιλίας κόκκινων αγγείων που περιλαμβάνουν μεγάλα αποθηκευτικά πιθάρια κρασιού, γλάστρες, κούζες, καπνιστήρια, κυβέρτια (είδος που χρησιμοποιείται στην μελισσοκομία), σταμνιά, μικρά φουρνιά και διάφορα άλλα διακοσμητικά είδη.

Αυτά τα αγγεία συχνά διακοσμούνται με πολυποίκιλες εγχάρακτες και ανάγλυφες παραστάσεις.

Γι' αυτό λοιπόν και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου, διοργανώνει και φέτος για 6η χρονιά, το Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου!

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα στενά σοκάκια της κοινότητας από τις 16.30 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επίδειξη και κατασκευή πήλινων αγγείων, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και να δούμε πώς φτιάχνονται παραδοσιακά εδέσματα τα οποία και θα απολαύσουμε στη συνέχεια.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close