Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το Σεπτέμβριο έχει και Φεστιβάλ Ροδιού

Όχι ένα, αλλά δύο φεστιβάλ για το Ρόδιστην Ορμήδεια

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2016

Το ρόδι εκτιμάται από πολλούς λαούς, από τα αρχαία κιόλας χρόνια για τη νοστιμιά του, αλλά και για τη σημαντική του συμβολή στην υγεία.

Από την κοινότητα Ορμήδειας όμως, όπως φαίνεται, εκτιμάται ακόμα περισσότερο, καθώς η κοινότητα το μήνα Σεπτέμβριο διοργανώνει όχι ένα αλλά δύο Φεστιβάλ Ροδιού!

Το μεν πρώτο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας «ΤΟ ΡΟΔΙ», ο οποίος κάθε χρόνο, από το 2003, διεξάγει το Φεστιβάλ Ροδιού, που σκοπό έχει να παρουσιάσει τη δουλειά του Ομίλου μέσα από χορευτικά στιγμιότυπα, θεατρικά δρώμενα, τραγούδι με ιδιαίτερα έμφαση στην λαϊκή μας παράδοση. Δίνει,επίσης την ευκαιρία σε χορευτικές ομάδες της κοινότητάς μας αλλά και από άλλες κοινότητες να παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά.

Στο φετινό 13ο Φεστιβάλ Ροδιού λοιπόν, που θα διεξαχθεί στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, πέρα από παραδοσιακά κυπριακά φαγητά (όπως οφτόν κλέφτικο), θα προσφέρονται και ρόδια και άλλα παράγωγά τους σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στο φεστιβάλ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν ο Κύπριος τραγουδιστής Κούλης Θεοδώρου μαζί με τη Μαρία Θεοδότου και την ορχήστρα τους.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Φαγητό: €10 με ένα ποτό, €7 για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Το δεύτερο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο (στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας), και διοργανωτής αυτή τη φορά είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας.

Στο φεστιβάλ που αρχίζει στις 20.00, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και εδέσματα από ρόδι.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close