Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε την κόκκινη χαλλουμωτή

Αφράτη, μυρωδάτη, πλούσια σε γεύση με… κόκκινο χρώμα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εμείς εδώ στο Check In Cyprus αγαπάμε τη δημιουργικότητα και ιδιαίτερα όταν αυτή μπαίνει στην κουζίνα. Όταν, λοιπόν, η δημιουργικότητα συνδυαστεί με ποιοτικά προϊόντα και δώσει ένα γευστικό αποτέλεσμα, τότε, μιλάμε για ένα επιτυχημένο πιάτο.



 

Πριν από μερικές εβδομάδες άνοιξε στην 25ης Μαρτίου στην Έγκωμη ένα μοντέρνο bakery, το Gaston Bekehouse με open plan kitchen και μία ιδιαίτερη γκάμα αρτοπαρασκευασμάτων αλλά και γλυκών. Σήμερα, το πρωί αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον καινούργιο φούρνο της πόλης όπως ακριβώς κάνουμε κάθε φορά για κάθε νέα άφιξη που εντοπίζουμε.

 

Με μεγάλη έκπληξη εκεί στα ράφια του Gaston Bekehouse εντοπίσαμε ένα κοκκινωπό, στρογγυλό αρτοκατασκεύασμα που κίνησε το ενδιαφέρον μας. Οι υπάλληλοι του φούρνου μας ενημέρωσαν πως πρόκειται για χαλλουμωτή με παντζάρι (€3.30) το οποίο όχι μόνο δίνει το κόκκινο χρώμα στο προϊόν αλλά το εντοπίζεις και μέσα στη ζύμη, τραγανό και ψημένο με τα αρώματα της ζύμης. Ο συνδυασμός με το χαλλούμι είναι έξοχος, η γεύση γεμίζει το στόμα, το αλμυρό με τη γλυκιά γεύση του παντζαριού αφήνει μία ενδιαφέρουσα επίγευση ενώ στο εξωτερικό η τραγανή κρούστα είναι λαχταριστή.


Θα το έτρωγα ευχαρίστως για πρωινό αν και είναι πολύ χορταστική και αρκετά γενναιόδωρη σε μέγεθος αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Μία νόστιμη και ενδιαφέρουσα ανακάλυψη από ένα σύγχρονο φούρνο της Λευκωσίας.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close