Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Προβολές σε 8 θερινά σινεμά της Κύπρου

Βλέπουμε αγαπημένες ταινίες κάτω απ' τα άστρα σε όλο το νησί

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2016

Έρχονται το καλοκαίρι και φεύγουν λίγο πριν μπει το φθινόπωρο. Τα θερινά σινεμά απλώνουν "λευκό σεντόνι" σε πλατείες και αυλές και μας ταξιδεύουν στον κόσμο της 7ης τέχνης, προβάλλοντας ταινίες υπό των φως των αστεριών!

Εξάλλου, πώς μπορείς να νιώσεις καλοκαίρι χωρίς να περάσεις μία βραδιά σε ένα θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού μας;

Πάρε γρανίτα ή ποπ-κορν κι ακολούθησέ μας!

 

Θερινό Σινεμά «Το Ρετρό»
Οι λευκωσιάτικες νύχτες, γεμάτες μαγεία, μας καλούν και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στο θερινό σινεμά «Το Ρετρό» που συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ16.

Κι εμείς νοσταλγικά θα παρακολουθήσουμε κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας, μέσα σε χρώματα κι αρώματα, ταινίες του χθες που θα φέρουν κοντά μας κινηματογραφικούς αστέρες μιας άλλης ρομαντικής εποχής, αλλά και αστέρες του σήμερα.

Όλες οι ταινίες, του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, είναι ξεχωριστές και θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη βράδυ στις 21.00 στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη φανερωμένη.

Πέρα όμως από το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα , οι κινηματογραφικές βραδιές έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση εδεσμάτων θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να βοηθηθούν παιδιά μας στο σχολικό τους περιβάλλον.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο θα προβληθούν οι ταινίες: Πολίτικη Κουζίνα (6/7), Dirty Dancing (13/7) και My Big Fat Greek Wedding (27/7). Τον Αύγουστο θα προβάλουν τις ταινίες Νύφες (3/8) και When Harry met Sally (31/8) ενώ το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν οι ταινίες The Wizard of Oz (7/9), Some Like it Hot (14/9) και Mamma Mia (21/9).

 

Θερινό σινεμά στο ξενοδοχείο Almyra
Οι υπαίθριες προβολές κινηματογράφου και animation ταινίες (μικρού μήκους) θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Όλες οι προβολές θα λάβουν χώρα στο Eauzone στο Almyra Spa στις 9.30μμ.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8 Ιουλίου με μια σειρά από μικρού μήκους animation ταινίες του Χαράλαμπου Μαργαρίτη που θα συμπεριλαμβάνουν την Sonata no.2, να συνοδεύει με ζωντανή μουσική τις προβολές, και συν-δημιουργίες των καλλιτεχνών Χαράλαμπου Μαργαρίτη και Χρυσόστομου Νεοφύτου.

Η δεύτερη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την ταινία «Ακάμας», του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου. Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία μεταξύ 1950 -1970 όπου ο Τουρκοκύπριος Ομέρ και η Κύπρια Ροδού μεγαλώνουν μαζί στον Ακάμα, ερωτεύονται και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Η απόφαση αυτή θα ταράξει τα νερά μια και ένας τέτοιος γάμος δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός στην ντόπια κοινωνία.

Η τρίτη προβολή, θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με τις δυο φορές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Άννα» (2012, 22 λεπτά) και «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» (2014, 22 λεπτά) του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους.

Η τέταρτη και τελευταία προβολή για το φετινό καλοκαίρι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με τις «Φωτεινές Ιστορίες», ένα έργο παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας που αναφέρονται σε ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην οικονομική κρίση. Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης, είναι ένα ζευγάρι που ενώνει τις γνώσεις και δεξιότητές του για να προβάλουν τις πτυχές της τέχνης και της επιστήμης μαζί.


Καλοκαιρινό Σινεμά Δήμου Λατσιών
Κάτω από τον έναστρο ουρανό σινεμά του Δήμου Λατσιών, θα έχουμε την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε, με ελεύθερη είσοδο, την προβολή ταινιών αγαπημένων, ταινιών μεταγλωττισμένων και κατάλληλων για όλες τις ηλικίες. Οι προβολές, που ξεκίνησαν ήδη από τις 23 Ιουνίου, και πραγματοποιούνται στο Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας "Home". Ακολουθούν η προβολή της ταινίας The Good Dinosaur (30/6), η ταινία The nut job (4/7) και η ταινία Kung Fu Panda 3 (7/7).

Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Κλασικός, σήμα κατατεθέν για τα καλοκαιρινά βράδια της Λευκωσίας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του Κινηματογράφου Κωνστάντια, θα ανοίξει τις πόρτες του και φέτος, σε όλους τους ψαγμένους σινεφίλ, με σκοπό να τους «δροσίσει» με υπέροχες ταινίες. Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2016 θα αρχίσει στις 13 Ιουλίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Τι θα προβάλει; Από το Ουζερί Τσιτσάνης και «Τα θαύματα», μέχρι Dheepan ο 'Aνθρωπος Xωρίς Pατρίδα, Θέε μου τι σου κάναμε;, Το Mαργαριταρένιο Kουμπί, Έρωτας με τη Πρώτη Mπουνιά, Ο Aστακός, Ταξί στη Τεχεράνη κ.ά.
Πληροφορίες και πρόγραμμα προβολών 22349085.

 

Θερινό Σινεμά στον κήπο του Τεχνόπολις 20
Με σκοπό να προβάλει το έργο Κυπρίων σκηνοθετών και όχι μόνο, αλλά και να δημιουργήσει μια νέα συνήθεια και να φέρει το κοινό πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τις καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στον υπαίθριό του χώρο. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20.30 για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι βραδιές αυτές έχουν σκοπό, με είσοδο μόλις €3. Την Τρίτη 26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου δεν θα γίνουν προβολές γιατί ο χώρος θα είναι κλειστός.

Πληροφορίες στο 70002420.


"La-Dee-Dah Nights": Μουσική και κινηματογράφος με θέα τη θάλασσα
Ένα τριήμερο φεστιβάλ στη μεγάλη αποβάθρα του Μόλου στη Λεμεσό, από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016, που θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Κύπρου και ιδιαίτερα της πόλης της Λεμεσού να παρακολουθήσουν μαζί παλιές κι αγαπημένες ταινίες από τον ελληνικό, ρωσικό και αγγλικό κινηματογράφο και να απολαύσουν πλούσιο, ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες. Και όλα αυτά με φόντο τη μαγευτική θάλασσα της Λεμεσού.

Στις 8 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προβολή της ρωσικής ταινίας «Όταν πετούν οι γερανοί» ή «Letyat Ζhuravli» (1957). Στις 9 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η προβολή της αγγλικής ταινίας «Monty Python and the Holy Grail» (1975) που συνδυάζει περιπέτεια, κωμωδία και φαντασία. Η τελευταία μέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της αξέχαστης ελληνικής ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» (1960).

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό και δωρεάν προς το κοινό ενώ θα προσφέρονται καλοκαιρινά κοκτέιλ, σνακ και ροφήματα σε χαμηλές τιμές και θα συλλέγονται εισφορές, όλα για την ενίσχυση του «Ευαγορείου» Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

 

Θέατρο Ριάλτο
Μετά την περσινή πετυχημένη αναβίωση του Θερινού Σινεμά, το Θέατρο Ριάλτο προχωρεί στη θεσμοθέτησή του, με μια σειρά προβολών που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο κάνοντας το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Tο Θέατρο Ριάλτο μεταμορφώνεται σε θερινό και δροσίζει τα καλοκαιρινά βράδια με υπαίθριες προβολές ταινιών, όπως έκανε για δεκαετίες το ιστορικό σινεμά της Λεμεσού, λειτουργώντας και ως θερινός κινηματογράφος. Το Θέατρο Ριάλτο στήνει λοιπόν ξανά πανί στην πίσω πλευρά του κτιρίου, και καλεί τους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν ταινίες από τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια του Ιουνίου. Για τον Ιούλιο ετοιμάζει ένα διαφορετικό πρόγραμμα με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Πρώτη θα προβληθεί η ταινία Συνοικία το όνειρο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Πρόκειται για μια ταινία με ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών (Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνος Κατράκης), η οποία εντυπωσίασε λόγω της ευαίσθητης σκηνοθετικής ματιάς του Αλέκου Αλεξανδράκη και των δυνατών κοινωνικών μηνυμάτων της.

Ακολουθεί η ταινία Μια λατέρνα μια ζωή την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο). Ώρα Έναρξης: 21.00. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45. Εισιτήρια: €5/e-Ticket: www.rialto.com.cy.

Θερινό Σινεμά κάθε Δευτέρα στη Λάρνακα από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας
Ο θερινός κινηματογράφος θα ζωντανέψει και φέτος στη Λάρνακα, όπου η Κινηματογραφική Λέσχης Λάρνακας, έφτιαξε ένα πρόγραμμα προβολών με σκοπό να δώσει και πάλι στην πόλη πνοή και να κάνει τα καλοκαίρια της ακόμη πιο πλούσια και σε νέα τοποθεσία. Το καλοκαίρι λοιπόν μας ταξιδεύει σε νέες τοποθεσίες: Στους όμορφους κήπους του Μουσείου Πιερίδη (Ιούλιος) και στο Σπίτι του Εθελοντή (Ιούνης, Αύγουστος, Σεπτέβρης). Όοσν αφορά στο πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου θα προβληθεί η Σουηδική ταινία In Order of Disappearance, με ελληνικούς υπότιτλους, τη Δευτέρα 4/7 το Theeb και τη Δευτέρα 11/7 το Chicken with plums. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. και η τιμη εισιτηρίου είναι €5 (€3 για μέλη). Μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο σου από την είσοδο, δε χρειάζεται κράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες / λεπτομέρειες για το θερινό πρόγραμμα, τοποθεσίες κ..λπ. μπορείς να τις βρεις στο larnakacinema.com καθώς και στη σελίδα της λέσχης στο Facebook.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close