Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

12+2 πράγματα για να δεις και να ακούσεις αυτό το weekend

Πού θα πάμε, τι θα δούμε τι θα ακούσουμε

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2016

Αυτό το σαββατοκύριακο, το πρώτο του φετινού καλοκαιριού, 4 & 5 Ιουνίου, και πάλι οι επιλογές για έξοδο που έχεις είναι πολλές, ποικίλες και διαφορετικές!

Εσύ λοιπόν τι θα κάνεις αυτό το weekend;

Εμείς πάντως σου φτιάξαμε την ατζέντα του τριημέρου και σου προτείνουμε εκδηλώσεις, για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

Πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να σημειώνεις:

 

Έλενα Χατζηαυξέντη
Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια και ηθοποιός, Έλενα Χατζηαυξέντη, έρχεται από το Λονδίνο για μία και μοναδική συναυλία στη Λάρνακα, αφιερωμένη σε όλους αυτούς που έδωσαν ή δίνουν μάχη για τη ζωή. Η συναυλία “…από ψυχής…”, είναι ένας ύμνος στη ζωή. Ένας ύμνος για την αγάπη, την πίστη, τον αγώνα και την ελπίδα. Μελωδίες αγαπημένων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Κώστας Γιαννίδης και ο Μιχάλης Σουγιούλ μαζί με ποιήματα και σκέψεις, συνθέτουν ένα μουσικό ταξίδι για τα λάθη μας, την ομορφιά μας, τους φόβους μας, την αγάπη μας αλλά και τις απέραντες δυνατότητες μας.
Παρασκευή 3 Ιουνίου, Πατίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 99188820.
Περισσότερα... 

 

Κίτρινα Ποδήλατα
Live «με δυο κιθάρες...»
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στην Αξιοθέα, μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Κίτρινα Ποδήλατα – the acoustic project», για μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της πετυχημένης ακουστικής του περιοδείας «με δυο κιθάρες...».
Οι δύο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, «μεταφράζουν» μουσικά τις μελωδίες και τα δυνατά μηνύματα των τραγουδιών τους σε έναν αμιγώς ακουστικό κιθαριστικό ήχο και καλούν τους φίλους τους σε μια ξεχωριστή συνάντηση. Με έντονη διάθεση να αποδείξουν για άλλη μια φορά πως η εσωτερική δύναμη και το νόημα των τραγουδιών μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία πάνω στις χορδές από δυο κιθάρες...
Στην Αξιοθέα λοιπόν «με δυο κιθάρες…» τα Κίτρινα Ποδήλατα στοιχηματίζουν να μας ξεσηκώσουν με δυναμισμό που πηγάζει απ' την ψυχή, με ρυθμό που δυναμώνει στα χέρια που ενώνονται και με αρμονίες που «ανοίγουν» στις φωνές της παρέας που ακούγονται σαν μία...
Παρασκευή 3 Ιουνίου, αρχοντιό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30.
Περισσότερα...

 

 

Γιάννης Χαρούλης
Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή για την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα βρεθεί στην Κύπρο για δύο συναυλίες την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, στη Λευκωσί και την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στη Λεμεσό.
Ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης, που αναγνωρίζεται πια για την αυθεντική και ειλικρινή του στάση απέναντι στη μουσική του και τον κόσμο, υπόσχεται και φέτος να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα.
Περισσότερα...

 

Μπλε Unplugged
Η Golden Cube Productions παρουσιάζει το συγκρότημα ''Μλπε'' από την Ελλάδα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά την Τζώρτζια να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις γνωστές επιτυχίες των ΜΠΛΕ μαζί με τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα και τον Γιώργο Παπαποστόλου (συνθέτη του συγκροτήματος) στα πνευστά, σε μια ιδιαίτερη unplugged συναυλία.
Παρασκευή 3 Ιουνίου, Savino Live, Λάρνακα, 22.30, €12. Πληρ. 99553771.
Σάββατο 4 Ιουνίου, Μουσική Σκηνή Εξάντας, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 97770787. 

 

Γιώργος Σαμπάνης
To Re.buke Beach Bar, παρουσιάζει τον Γιώργο Σαμπάνη , σ’ ένα δυνατό live! Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Re.buke Lounge (και στις 4 Ιουνίου στο Άνω Πόλις στην Πάφο), ο αγαπημένος καλλιτέχνης, για μια μοναδική μουσική βραδιά που θα σας απογειώσει. Ο Γιώργος Σαμπάνης, αποδεδειγμένα αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Πέραν από αξιόλογος τραγουδιστής, είναι και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.
Τα τραγούδια του έχουν σχεδόν πάντα την υπογραφή του και γίνονται αμέσως όλα επιτυχίες.
Περισσότερα... 

 

 

Μαρινέλλα & Αντώνης Ρέμος
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα συναντηθούν στη σκηνή. Που θα ενώσουν τις φωνές τους, το συναίσθημά τους και την δυναμική τους για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της μουσικής, με έναν μοναδικό τρόπο. Με όπλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, την αγάπη τους για την μουσική και τις μοναδικές τους φωνές. Μιλάμε βέβαια για την ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, την μεγαλύτερη Ελληνίδα ερμηνεύτρια και για τον ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ, τον σημαντικότερο λαϊκό τραγουδιστή της γενιάς του.
Λάρνακα: Σάββατο 4 Ιουνίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας & Λευκωσία: Κυριακή 5 Ιουνίου & Δευτέρα 6 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (Σχολή Τυφλών). Εισιτήρια διατίθενται στο www.tickethour.com.cy.
Περισσότερα...

 

Ο Βάσος Αργυρίδης παρουσιάζει τη Νένα Βενετσάνου
Η Νένα Βενετσάνου είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές της εποχής μας. Ανήκει στην πρώτη κατηγορία των Ελλήνων τραγουδιστών με διεθνή καριέρα και με εξαιρετικές ερμηνείες, ανυπέρβλητης εκφραστικής κομψότητας. Προικισμένη με μια σπάνια φωνή, εμπλούτισε το ελληνικό τραγούδι και συνέβαλε στην διεθνή αναγνώριση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τις εκλεπτισμένες ερμηνείες της και την δισκογραφία της. Με τον Κύπριο συνθέτη Βάσο Αργυρίδη έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία, με σημαντικές συναυλίες στην Κύπρο και κυρίως στο εξωτερικό. Η Νένα Βενετσάνου έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Βάσου Αργυρίδη σε συναυλίες στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο και το Λονδίνο με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, ενώ οι δύο καλλιτέχνες είχαν παρουσιαστεί μαζί και σε συναυλίες στην Κύπρο.
Στην Κύπρο θα εμφανιστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στη μουσική σκηνή ΕΝΑΛΛΑΞ στη Λευκωσία (21:30, τηλ. 22430121) και την Κυριακή 5 Ιουνίου στη μουσική σκηνή ΚΥΚΛΟΣ στη Λεμεσό (21:00, τηλ. 25107230), μαζί με δύο σπουδαίους Κύπριους μουσικούς, τον Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο και το Βάσο Αργυρίδη στο πιάνο και τη μουσική επιμέλεια. 

 

Σάκης Ρουβάς
Το Breeze Summer Club, παρουσιάζει τον κορυφαίο star Σάκη Ρουβά σε ένα εκρηκτικό Live performance την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πρώτο iLove Greek Sundays party!
Ώρα Έναρξης 22:00 το βράδυ.
Περισσότερα...

 

Καλοκαιρινό πάρτι με τον Vassili TsiliChristos
Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 16.00 κλείνουμε ραντεβού στο πιο γνωστό beach bar του νησιού και υποδεχόμαστε το μεγαλύτερο ελληνικό όνομα της dance σκηνής, ο Vassilis TsiliChristos ετοιμάζει ένα απόλυτο afternoon session για την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού και στο Ammos αναμένεται όχι μόνο να γίνει χαμός αλλά και το μεγαλύτερο πάρτι για την υποδοχή της πιο ωραίας εποχής.
Περισσότερα...

 


Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός

Ακούμε το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου... και διασκεδάζουμε με τα παιδιά μας. Ο κύριος Ηλιόπουλος μας δώρισε το κουμπί της αγάπης...ελάτε να φτιάξουμε μαζι το δικό μας! 
Τα παιδιά ξεκουράζονται, αποκτούν αυτοπεποίθηση, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και αναζωγονουνται μέσω της γελωτοθεραπειας με ασκήσεις προσαρμοσμένες ειδικά για την ηλικία τους.
Σάββατο 4 Ιουνίου, Λέσχη Παιδικού Παραμυθιού, Rivergate Book Store, Λατσιά, 11.30-13.30. Συμμετοχή:€5 (μαζί με χυμό, κρουσάν και υλικά κατασκευών).
Πληροφοριες τηλ. 22572722.

 

11ο Κυπρο-Ρωσιικό Φεστιβάλ 
Δύο μέρες γεμάτες μουσική, χορούς, εκθέσεις καλλιτεχνών και δραστηριότητες για παιδιά.
Ο Όμιλος Vestnik Kipra, θέλοντας να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ρώσων και Κυπρίων διοργανώνει και φέτος, για 11η χρονιά, στις 4-5 Ιουνίου, το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, μια ξεχωριστή πολιτισμική γιορτή που προσφέρει μοναδικό θέαμα και διασκέδαση.
Το δημοφιλές φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κήπο Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τις Αρχές της πόλης της Μόσχας και τη Ρώσικη Πρεσβεία, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος περισσότερους από 12.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρo.
Περισσότερα...

 

Στην Κύπρο ο Χωμενίδης για το «Νεαρό άσπρο ελάφι»
Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό σε μία συνάντηση με τον Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή το νέο του βιβλίο «Νεαρό άσπρο ελάφι». Συνδυάζοντας το ψυχεδελικό ύφος των παλιότερων βιβλίων του με την υπαρξιακή αγωνία των πιο πρόσφατων, ο Χ. Α. Χωμενίδης συνθέτει μια Νέκυια. Μία προσωπική κατάβαση στον κόσμο των χαμένων μας παθών και απολαύσεων. Το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα για τις παιδικές μας συγκινήσεις, για τους εφηβικούς μας έρωτες και για τις ενήλικες πανωλεθρίες μας. Στο τέλος όμως, το «Νεαρό Άσπρο Ελάφι» είναι ένας ύμνος στην αθανασία της αγάπης. Αύριο στις 4 Ιουνίου  ο συγγραφέας θα βρεθεί στις 18:00 στα Public Πάφου.
Περισσότερα...

 

Στο Πάρκο Ακρόπολης θα στηθεί ξανά υπαίθρια αγορά!
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με μια ακόμα υπαίθρια αγορά, μια μέρα γεμάτη με πολύ παιχνίδι, μουσική, χρώματα και κατασκευές στο Πάρκο της Ακρόπολης για όλη την οικογένεια.
Την Κυριακή 5 Ιουνίου, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, στο Πάρκο θα στηθούν υπαίθρια περίπτερα όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις μοναδικές δημιουργίες που θα εκτίθενται, μεταξύ άλλων, ξύλινες κατασκευές, κοσμήματα, βιβλία, πίνακες, σπιτικές λιχουδιές, αρωματικά σαπούνια και πολλά άλλα.
Περισσότερα...

 

"Imagine the roads festival"
Ο Δήμος Αγλαντζιάς στηρίζει ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβάλ τεχνών της Κύπρου, το Φεστιβάλ “Imagine the roads”.
Το Φεστιβάλ έχει στόχο να κινητοποιήσει κοινό και καλλιτέχνες με σκοπό την αναμόρφωση του αστικού χώρου μέσω διαφόρων τεχνών.
Φέτος, σε μια μαζική συνάθροιση Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών αλλά και σχολών Καλών Τεχνών, θα δημιουργηθούν πέραν των 20 καλλιτεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας. Πελώρια γκράφιτι στις προσφυγικές πολυκατοικίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της Λεωφόρου Κερύνειας, καλλιτεχνική ανακατασκευή του παλιού ρολογιού του Δήμου Αγλαντζιάς, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συμβούν στο φετινό Imagine the roads festival.
Το φεστιβάλ, που ξεκινάει στις 10.00 και ολοκληρώνεται στις 22.00, θα έχει μουσική από DJs και μουσικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο θα υπάρχει φαγητό και bar.
Περισσότερα...

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close