Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2016
Δύο μέρες γεμάτες μουσική, χορούς, εκθέσεις καλλιτεχνών και δραστηριότητες για παιδιά.
Ο Όμιλος Vestnik Kipra, θέλοντας να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ρώσων και Κυπρίων διοργανώνει και φέτος, για 11η χρονιά, στις 4-5 Ιουνίου, το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, μια ξεχωριστή πολιτισμική γιορτή που προσφέρει μοναδικό θέαμα και διασκέδαση.
Το δημοφιλές φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κήπο Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τις Αρχές της πόλης της Μόσχας και τη Ρώσικη Πρεσβεία, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος περισσότερους από 12.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρo.
Την επίσημη τελετή έναρξης του Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, κ. Στάνισλαβ Οσάτσι.
Οι διοργανωτές θέτουν και φέτος πολύ ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης με σκοπό η κάθε επίσκεψη να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία με πρωτότυπες δραστηριότητες για τον καθένα. Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν δύο σκηνές όπου θα εναλλάσσονται ασταμάτητα ξεχωριστοί καλλιτέχνες με συνολικό πρόγραμμα 16 ωρών!
Επίσης ξεχωριστή θέση έχει στο φεστιβάλ κάθε χρόνο ο Αγώνας Δρόμου με τακούνια αλλά, η ενδιαφέρουσα έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, η έκθεση Κυπρίων και Ρώσων καλλιτεχνών, οι παιδότοποι και οι δραστηριότητες για παιδιά αλλά και όλα οι μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είτε από ομάδες είτε από μεμονωμένα άτομα.
Γίνε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής είτε ως συμμετέχων είτε ως επισκέπτης και απόλαυσε την μοναδική εμπειρία στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του είδους του, στο Κυπρο-ρωσικό Φεστιβάλ!
Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ 4-5 Ιουνίου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού, 15:00-23:00.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 25590530, 99715085, 99449557 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusrussianfestival.com
Σχετικά
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη διήμερη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης στη Λάνια
Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό