Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2016
Αυτό το καλοκαίρι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου φέρνει τον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο, που τόσο αγαπήθηκε, στο θεατρικό σανίδι με το έργο του Αλέκου Σακελλάριου "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια" σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Χρόνης Εξαρχάκος και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί, μέσα από τις ερμηνείες τους στην ταινία, καθώς και η μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, κατάφεραν να νικήσουν το χρόνο! Οι ήρωες λοιπόν της ταινίας ξαναζωντανεύουν αυτή τη φορά πάνω στη θεατρική σκηνή και μέσα από τους καυγάδες, τις απεργίες, τις κυριακάτικες εκδρομές, τον έρωτα αλλά και με πολύ χορό και τραγούδι έρχονται να δροσίσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Ποια είναι η πρωταγωνίστρια
Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες και η μεταφορά της στο θέατρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς. Εκείνο όμως που προκαλεί περισσότερο την περιέργεια είναι η πρωταγωνίστρια την οποία στην ταινία υποδυόταν η θρυλική Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο ΘΟΚ επέλεξε για τον ρόλο αυτό ένα φρέσκο, νέο πρόσωπο την νεαρή ηθοποιό Μαρίνα Δημητρίου που αναμφίβολα αυτός ο ρόλος θα είναι μία μεγάλη πρόκληση.
Η Μαρίνα Δημητρίου έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά του Σίγμα "Λόγια του αέρα" και είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Στο θέατρο έπαιξε σε τέσσερις επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις του Σατιρικού Θεάτρου και πρόσφατα συμμετείχει στην παράσταση "Φλαντρώ" σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Στις διπλωματικές της εξετάσεις υποδύθηκε στο θεατρικό σανίδι ρόλους από Χάρολντ Πίντερ, Ζαν Κοκτώ, Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, Αριστοφάνη, κ.ά.
Υπόθεση του έργου
Η Λίζα, μοναχοκόρη του εργοστασιάρχη Αντώνη Δέλβη που επιστρέφει στην Αθήνα από το Λονδίνο, όπου σπούδαζε, προορίζεται να τον διαδεχτεί στη διαχείριση του εργοστασίου. Οι ιδέες της όμως είναι πιο προοδευτικές και συγκρούονται με αυτές του συντηρητικού πατέρα της. Σε μια «πορεία ειρήνης», που πήρε μέρος παρά τη ρητή απαγόρευση του, τσακώνεται μ’ έναν ειρηνιστή, που δουλεύει στο εργοστάσιο του πατέρα της χωρίς κανείς από τους δύο να γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια. Όταν ο Δέλβης αποφασίζει να απολύσει τους εργάτες που πήραν μέρος στη πορεία, οι υπόλοιποι εργάτες κατεβαίνουν σε απεργία. Η Λίζα παίρνει το μέρος των εργατών, ξανασυναντάει το νεαρό ειρηνιστή και δεν αργεί να τον ερωτευτεί.
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουνίου
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Διασκευή: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Μαρίνα Βρόντη
Σκηνικά/Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Ενορχήστρωση/Μουσική Επιμέλεια: Νικόλας Ντίμας
Μουσική Διδασκαλία: Μικαέλλα Χατζηεφραίμ
Χορογραφία/Κίνηση: Πάνος Μεταξόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Βρόντη
Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματόλογου: Σωσάνα Τουμάζου
Αναλυτικά η διανομή
Λίζα Δέλβη: Μαρίνα Δημητρίου
Γιώργος Νικολαίδης: Χριστόδουλος Μαρτάς
Αντώνης Δέλβης: Γιώργος Ζένιος
Σπύρος Δερζέντας: Μιχάλης Μουστάκας.
Αξιωματικός: Κώστας Καζάκας
Χωροφύλακας, Ταβερνιάρης, Βαγγέλης εργάτης: Χάρης Κκολός
Πετρίδης, Περαστικός: Στέλιος Καλλιστράτης
Πέτρος Δαράκης: Κωνσταντίνος Τσιωλής
Τσάρλυ, Ταξιτζής, Οδηγός, Ταμίας: Αντρέας Μακρής
Δημητρίου εργάτης: Φώτης Γεωργίδης
Μπούκουρα εργάτρια: Ζωή Κυπριανού
Παναγιώτα εργάτρια: Πολυξένη Σάββα
Κατερίνα εργάτρια, Περαστική: Μυρσίνη Xριστοδούλου
Ασπασία εργάτρια: Χρυστάλλα Καλλένου
Μιμή Φίλη Λίζας: Μαρίλια Γιαλλουρίδου
Σχετικά
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου