Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε ένα signature κοκτέιλ εμπνευσμένο από το... χαλούμι!

Λέγεται "Say Halloumi" και φτιάχτηκε από τη βραβευμένη ομάδα bartender Bartodo

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2016

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στη γευσιγνωσία του χαλουμιού παρουσίασε η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στα πλαίσια βραδιάς γαστρονομίας που διοργάνωσε η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), επιδιώκοντας να διευρύνει τις επιλογές των καταναλωτών που θέλουν να απολαμβάνουν το αυθεντικό αυτό κυπριακό προϊόν, με έναν τρόπο πέραν του παραδοσιακού.
 


Για το σκοπό αυτό, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ συνεργάστηκε με τη βραβευμένη ομάδα bartender Bartodo, η οποία εμπνευσμένη από το Χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, δημιούργησε ένα signature κοκτέιλ,  με βάση το gin και με το απόλυτο τρίπτυχο του κυπριακού καλοκαιριού, χαλούμι-καρπούζι-δυόσμο να πρωταγωνιστεί στη γεύση. Το signature κοκτέιλ, με την ονομασία «Say Halloumi», απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση συνδυάζοντας το αρμονικά με τη μοναδική γεύση και αρώματα που προσφέρει το Χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και το Χαλούμι παραδοσιακό Πισσουρκώτικο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ.

 


Τη διαδικασία του food pairing και επεξήγησης της επιλογής του συνδυασμού γεύσεων που διαμόρφωσαν το signature κοκτέιλ «Say Halloumi», ανέλαβε η δημοσιογράφος γεύσης Μαρία Θ. Μασούρα, η οποία με την υπόλοιπη ομάδα της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ φρόντισαν να μεταδώσουν κάτι καινούργιο στους λάτρεις του κυπριακού αυτού προϊόντος που συνδέεται για αιώνες με την παράδοση του τόπου μας. 

Ένα signature cocktail όλο Κύπρο
To cocktail που δοκιμάσαμε εκεί ήταν μία εμπειρία από καλοκαίρι στην Κύπρο, με παγωμένο καρπούζι και φρέσκο χαλλούμι σε κάποιο παραλιακό σπίτι ή στην αυλή της γιαγιάς με τις λεμονιές και τους βασιλικούς στις γλάστρες. 

Το δροσερό αυτό και πρωτότυπο "Say Halloumi Cocktail" έχει βάση το gin. Περιέχει σπιτικό σιρόπι από φρέσκο καρπούζι που εμποτίστηκε με ξηρό δυόσμο σου δίνει την αίσθηση του δημοφιλούς καλοκαιρινού φρτούτου, dry martini και στο τελείωμα προστίθεται  αφρώδες κρασί.

Η μαγκιά όλη βρίσκεται στο στόμιο του ποτηριού όπου ποτίζεται με νορό χαλλουμιού για να παίρνεις την πρώτη γεύση από χαλούμι και γαρνίρεται με φρέσκο βασιλικό. Η αίσθηση που σου αφήνει είναι εκείνη ακριβώς που ένιωθες όταν ο πατέρας έφερνε το καρπούζι στο σπίτι και η μυρωδιά απλωνόταν παντού. Δεν σε ζαλίζει, είναι ελαφρύ και άκρως καλοκαιρινό. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close