Κινηματογράφος

Θερινό σινεμά στην αυλή ενός παλαιού καφενείου

Τρεις βραβευμένες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2022

Δύο ταξίδια και μια κωμωδία φέρνει ο πολυχώρος/αναγνωστήριο “γιασεμι” τις τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιούλη με τρεις προβολές ταινιών, σε συνεργασία με την ελληνική κινηματογραφική πλατφόρμα Cinobo. Τρεις βραβευμένες, φεστιβαλικές ταινίες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ως προς το είδος, την εποχή και την ατμόσφαιρα αλλά με κοινό τους παρονομαστή την ποιητική έκφραση του έρωτα. Του κατακριτέου, του ταξιδιάρικου, του χυδαίου, του έντονου, του απλού, του εφήμερου και εν τέλει Καλοκαιρινού.

Το πρόγραμμα των προβολών θα έχει ως εξής:

15/07/2022 στις 20.45   
Happy together, σε σκηνοθεσία Γουόγκ Καρ-γουαι. Το “ευτυχισμένοι μαζί” έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών το 1997, όπου ο Γουόγκ καρ-γουάι έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης απο το Χογκ Κονγκ που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας. Πρόκειται για την ιστορία δύο ερωτευμένων ανδρών που φτάνουν στην Αργεντινή απο το Χονγκ Κόνγκ και βρίσκονται μόνοι τους, αντιμέτωποι με τον έρωτά τους. Κάτι πάει στραβά όταν ξεκινούν οδικά προς τα Νότια της χώρας και ο Χο πο-γουινγκ εγκαταλείπει τον εραστή του στην μέση του πουθενά. Οι εραστές που είναι ευτυχισμένοι μαζί είναι όλοι ίδιοι. Οι εραστές των οποίων η σχέση διαλύεται είναι όλοι διαφορετικοί, μοναδικοί στον τρόπο με τον οποίο προκαλούν συναισθηματικά βασανιστήρια στον εαυτό τους και στους άλλους. Η Αργεντινή, με τοπία που κόβουν την ανάσα,  γίνεται χώρα έκφρασης του χωρισμού τους αφού προσπαθούν και οι δύο να επιβιώσουν εκεί, μόνοι τους ή μαζί, πιάνοντας δουλειές του ποδαριού έως ότου καταφέρουν να μην έχουν πια την ανάγκη ο ένας τον άλλο.
Παραγωγή: Γουόνγκ Καρ Γουάι Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι Σενάριο: Γουόνγκ Καρ Γουάι Φωτογραφία: Κρίστοφερ Ντόιλ Μοντάζ: Γουίλιαμ Τσανγκ, Γουόνγκ Μινγ-λαμ  Μουσική: Ντάνι Τσουνγκ Πρωταγωνιστούν: Λέσλι Τσενγκ, Τόνι Λιούνγκ, Τσανγκ Τσεν 
Διάρκεια: 96 λεπτά  
Χονγκ Κονγκ, 1997 
Διανομή: Cinobo

22/07/2022 στις 20.45 
Bad luck banging or loony porn, σε σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε. Ταινία που πήρε την χρυσή άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.
Σημείωμα του Σκηνοθέτη : “Η ιδέα για την ταινία προέκυψε αρχικά μέσα από συζητήσεις με φίλους. Συζητούσαμε πραγματικές ιστορίες από τη Ρουμανία και άλλες χώρες για δασκάλους που απολύθηκαν από τα σχολεία που δούλευαν για πράγματα που έκαναν στην προσωπική τους ζωή: σεξ τσατ με κάμερα, ή ερασιτεχνικά πορνό που ανέβαζαν στο ίντερνετ. Οι συζητήσεις ήταν τόσο έντονες που σκέφτηκα ότι παρόλο που το θέμα μοιάζει ασήμαντο και ρηχό, πρέπει να κρύβονται πιο πολλά από πίσω για να προκαλεί τόσο ισχυρές αντιδράσεις. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτήν την ταινία – οπότε έχω εγώ την τελευταία λέξη πάνω στο θέμα, αφού αυτοί δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο.”
Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι του σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες κι αισχρότητες, που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος, μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση.
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Πασκάριου (Έμι), Κλαούντια Ιερεμία (Η Διευθύντρια), Ολίμπια Μάλαι (Κα Λουτσία), Νικοντίμ Ουνγκουρεάνου (Lt. Γκεοργκέσκου). Αλεξάντρου Ποτόσεαν (Μάριους Μπουζντρουγκοβίτσι), Άντι Βασλουιάνου (κ. Οτοπεάνου) 
Διάρκεια: 106’
Έτος Παραγωγής: 2021 
Διανομή: Cinobo

29/07/2022 στις 20.45 Μαγνητικά πεδία σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση
“Στα βήματα της τριλογίας Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα μεσάνυχτα, το συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο Έλενας Τοπαλούδη και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Αλέξανδρο και τώρα είναι υποψήφια για 7 Ιρις, στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.”
H Έλενα ταξιδεύει δίχως προορισμό και απροσδόκητα ανεβαίνει στο πλοίο για Κεφαλονιά. Ο Αντώνης, που βρίσκεται στο ίδιο πλοίο, οδεύει προς το νεκροταφείο του νησιού για να θάψει το οστεοφυλάκιο της θείας του. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητό του, η Έλενα προσφέρεται να τον πάει σε ένα ξενοδοχείο και μετά ξανά, την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο, όπου τους λένε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν το κουτί για γραφειοκρατικούς λόγους. Η χημεία μεταξύ τους είναι μαγνητική. Έχοντας απολαύσει τα τυχαία πειράγματα και τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αποφασίζουν να συνεχίσουν να περιφέρονται στο νησί αναζητώντας ένα καλό μέρος για να θάψουν το κουτί.
 Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης,  Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου,  Αντώνης Τσιοτσιόπουλος,  Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης, Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος, Ήχος: Νεφέλη Πάντζου, Μουσική: Λευτέρης Βολάνης, Παραγωγή: MiniFILMS, Naked Eye Productions, Heretic, Παραγωγοί: Γιώργος Γούσης, Μαρίνος Σκλαβουνάκης, Γιώργος Καρναβάς, Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Διάρκεια: 78' 
Έτος Παραγωγής: 2021
Διανομή: Cinobo

Το γιασεμί στεγάζεται σε παλιό καφενείο της δεκαετίας του 1950 και οι προβολές γίνονται στην όμορφη αυλή του.

Εισιτήρια: €10 ευρώ στην είσοδο του Γιασεμί (Μπουμπουλίνα 19, 3032 Λεμεσός).

Πληρ. 97 635578

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close