Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 απίστευτα spot στην Κύπρο, για να στήσεις σκηνή!

Είσαι για κάμπινγκ στην Κύπρο;

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2022

Το κάμπινγκ στην Κύπρο αποτελεί μια δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπημένη καλοκαιρινή -κατά κύριο λόγο- συνήθεια. Εξάλλου, με τις θερμοκρασίες στο νησί μας να ανεβαίνουν ήδη κατακόρυφα, η διαμονή σε μια σκηνή, είτε μέσα στο δάσος είτε δίπλα στην παραλία αποτελεί σίγουρα έναν συναρπαστικό και οικονομικό τρόπο διακοπών.

Το να βρεις όμως το τέλειο μέρος για να στήσεις τη σκηνή σου χρειάζεται χρόνο… και ψάξιμο! Γι' αυτό όμως φροντίσαμε εμείς! 

Πιο κάτω διαλέξαμε πέντε τοποθεσίες στην Κύπρο για να στήσεις τη σκηνή σου. Κάνε scroll down, ρίξε μια ματιά στα πιο κάτω μέρη και κράτα σημειώσεις. Μέχρι να φτάσεις στο τέλος του άρθρου θα έχεις ήδη αποφασίσει για την επόμενη εξόρμησή σου για camping...

Κατασκηνωτικός Χώρος Πόλης Χρυσοχούς
Ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς βρίσκεται σε παραλία με άμμο, 800 μέτρα από την πόλη. Οι κατασκηνωτές μπορούν να απολαύσουν βόλτες σε μονοπάτια της φύσης. Οι εγκαταστάσεις στον χώρο περιλαμβάνουν αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους και δωρεάν Wi-Fi (στο μπαρ). Η παραλία διαθέτει κρεβατάκια θαλάσσης και ομπρέλες για ενοικίαση. Στον παραλιακό χώρο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, ενώ επίσης παρέχεται πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.
>> Κόστος: €4 το άτομο, €3 για το αυτοκίνητο (τη νύχτα), €6 ρεύμα, €6 σκηνή, €2.5 τα παιδιά κάτω των 10 ετών. Προκαταβολή για πυλώνα €20.
Πληροφορίες: 26 815080.

Κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας
Στην καρδιά του δάσους Πάφου, σε ένα ειδυλλιακό και καταπράσινο τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, βρίσκεται ο «Σταυρός της Ψώκας». Στο χώρο αυτό βρίσκονται τα γραφεία του ομώνυμου Δασικού Σταθμού, το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, μικρό καφεστιατόριo, εκδρομικός χώρος, κατασκηνωτικός χώρος και ξενώνες διαμονής. Στην περιοχή υπάρχει επίσης περιφραγμένος φυσικός χώρος όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ενδημικά αγρινά (Ovis gmelini ophion) σε περιφραγμένο φυσικό χώρο. Όσον αφορά στον κατασκηνωτικό χώρο, αυτός μπορεί να δεχθεί περίπου 60 σκηνές και περίπου 150 κατασκηνωτές. Η περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόχρονα ως κατασκηνωτικός χώρος εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Ο χώρος, παρέχει κοινόχρηστες τουαλέτες, ντους, πόσιμο νερό, κοινόχρηστη κουζίνα, χώρο ψησίματος και κατασκηνωτικά τραπέζια.
>> Κόστος: €2 για μικρή σκηνή & €3 για μεγάλη σκηνή.
Πληρ. 99638197, 99640374.

Κατασκηνωτικός Χώρος Κάλυμνος (Ακτή του Κυβερνήτη)
Ο κατασκηνωτικός χώρος Ακτή του Κυβερνήτη βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χλμ. ανατολικά της Λεμεσού, αποτελώντας τον μεγαλύτερο κατασκηνωτικό χώρο του νησιού. Ο χώρος παρέχει όλα τα απαραίτητα όπως, κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους με ζεστό νερό, ιδιωτική καφετέρια, κοινόχρηστη κουζίνα αλλά και προκαθορισμένο χώρο για φωτιά και ψήσιμο.
>> Κόστος: €3 το άτομο,  €4 η σκηνή, €1.50 για παιδιά κάτω των 10 ετών. Για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνεις επιπλέον €3 την ημέρα.
Πληροφορίες: 25632878.

Κατασκηνωτικός χώρος Πλατάνια
Ο κατασκηνωτικός χώρος Τροόδους είναι ο μεγαλύτερος στην ορεινή Κύπρο και βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από την Πλατεία Τροόδους και πιο συγκεκριμένα στον δρόμο Κακοπετριάς–Τροόδους, πριν το δασικό σταθμό Πλατανιών. Ο χώρος μπορεί να δεχθεί 150 περίπου σκηνές και 600 περίπου κατασκηνωτές. Στον χώρο υπάρχει ντους, νιπτήρες, πλυσταριό και τουαλέτες, ενώ στη είσοδο του χώρου λειτουργεί εστιατόριο. Μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία για ψήσιμο σε ψησταριά και άναμμα φωτιάς. Η περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ολόχρονα ως κατασκηνωτικός χώρος εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. 
>> Κόστος: Για 3 άτομα σε μία σκηνή η χρέωση είναι στα €5 ανά ημέρα. Για τα τροχόσπιτα είναι στα €130 ανά μήνα.
Πληροφορίες: 25 420205 / 25 470903.,

Κατασκηνωτικός χώρος Τροόδους 
Βρίσκεται στο δρόμο Καρβουνά-Τροόδους, 1 km πριν από την πλατεία Τροόδους. Ο κατασκηνωτικός χώρος μπορεί να δεχθεί περίπου 150 σκηνές και περίπου 600 κατασκηνωτές. Η περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόχρονα ως κατασκηνωτικός χώρος εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Ο χώρος, παρέχει κοινόχρηστες  τουαλέτες, ντους, πόσιμο νερό, χώρο ψησίματος και κατασκηνωτικά τραπέζια. Φέτος, ο κατασκηνωτικός χώρος θα λειτουργήσει την 1η Ιουλίου.
>> Κόστος: €5 ανά ημέρα για μια σκηνή. 
Πληροφορίες: 96823464.

Τώρα που ξέρεις πού θα στήσεις σκηνή, τι θα πληρώσεις και τι διευκολύνσεις θα έχεις, νομίζω ότι είσαι έτοιμος για νέες περιπέτειες στη φύση! Εκτός βέβαια κι αν δεν έχεις ακόμα σκηνή! Και πάλι μην ανησυχείς καθόλου. Σου έχουμε και γι΄αυτό καλά νέα γιατί αυτό το καλοκαίρι η Petrolina σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις αντίσκηνα για camping και άλλα υπέροχα καλοκαιρινά δώρα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να αρχίσεις να συλλέγεις βαθμούς μέσα από το MyPetrolina App, με κάθε σου γέμισμα, για να κάνεις δική σου μια υπέροχη σκηνή και άλλα καλοκαιρινά προϊόντα!

*Φωτογραφίες: pexels.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close