Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014
Στη Θεσσαλονίκη το έχουμε αυτό, όταν είμαστε χαρούμενοι πάμε σε ένα ουζερί να διασκεδάσουμε. Όμως κι όταν είμαστε λυπημένοι πάμε σε ουζερί, έτσι για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Γενικότερα μια στη χαρά και μια στη λύπη το χτυπάμε το ουζάκι. Αυτό, ομολογώ, μου έλειπε στη Λευκωσία, ώσπου έμαθα για το Τσιπουράκι-Μεζεδάκι. Ένα πολύ "γλυκό" μαγαζί το οποίο φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι από την Κατερίνα. Γι' αυτό και μια δροσερή -όλως παραδόξως- νύχτα του Ιούλη, καθίσαμε στην αυλή του. Άλλωστε, η Λευκωσία τη νύχτα είναι εξαιρετική. Το μενού του μικρό και συμμαζευμένο, χωρίς πολλές λοβιτούρες αλλά με φαγητό από καρδιάς για να ταιριάζει με το τσίπουρό σου. Παραγγείλαμε στην αρχή μια τυροκαυτερή, σαρδέλες μαριναρισμένες και χταποδάκι ξιδάτο, πιάτα τα οποία για μένα αποτελούν το έναυσμα για μια ουσιαστική τσιπουρο-κατάνυξη. Μαζί ήρθαν και κάτι λαχανικούλια μούρλια όπως επίσης κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες, φρέσκες, κυπριακές, σερβιρισμένες εντυπωσιακά και πρωτότυπα. Εγώ επέλεξα και τους χορτοφαγικούς κεφτέδες που δεν είναι τηγανητοί αλλά στο φούρνο και που ήταν αφράτοι και διανθισμένοι με πολύ ωραία μυρωδικά. Κάπως έτσι περάσαμε και στο δεύτερο τσίπουρο. Εκεί άνοιξαν τα στόματα όχι μόνο για φαγητό αλλά και εξομολογήσεις. Λίγο το καλοκαίρι, λίγο το τσίπουρο, λίγο και ο μεζές έγινε η Παρασκευή πραγματική γιορτή. Κάπου εκεί στραγγίσαμε κυριολεκτικά το τσίπουρό μας και θελήσαμε να δοκιμάσουμε τα γλυκά του εστιατορίου. Μια δούκισσα και ένα σάμαλι φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς της Κατερίνας έκαναν τη διαφορά στη γεύση. Αν θέλεις όμως, μπορείς να δοκιμάσεις είτε το κλασικό υποβρύχιο είτε γλυκά του κουταλιού και φρούτα εποχής. Η ατμόσφαιρα στο Τσιπουράκι-Μεζεδάκι είναι αληθινή, υπάρχει βλέπεις μια ειλικρίνεια προθέσεων και μια αγάπη προς το τι θέλουν να μας προσφέρουν. Κι όσο για τις τιμές, είναι πραγματικά οικονομικές, τόσο που θα κοιτάξεις 2 φορές το λογαριασμό και φεύγοντας θα χαμογελάσεις διπλά. Ο χώρος έχει αισθητική και η μουσική συμβάλλει στο ταξίδι σου στην Ελλάδα. Τελικά το Τσιπουράκι-Μεζεδάκι επιβάλλεται να μπει στο πρόγραμμα.
Σχετικά
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.
TasteAtlas: Τα μελομακάρονα 2α στη λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Ποια άλλα ελληνικά γλυκά ξεχώρισαν
warmth that lasts: το νέο χειμερινό μενού των wagamama ζεσταίνει τις πιο γευστικές στιγμές του χειμώνα
Αυτόν τον χειμώνα, τα wagamama σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη ζεστασιά που διαρκεί πέρα από την τελευταία μπουκιά.
Ο «Beefboy» επιστρέφει στο Beefbar Cyprus για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο ιδρυτής του Beefbar, Riccardo Giraudi, επιστρέφει στo AMARA για μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η πίττα της Σάτζιης αλλιώς: Το Katerina Bakery παρουσιάζει δύο νέες γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Το Katerina Bakery δίνει ένα απολαυστικό twist στην αγαπημένη πίττα της Σάτζιης με δύο νέες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!
Το Vino Cultura γιόρτασε 20 χρόνια ιστορίας, κρασιού και φιλοξενίας
Από μια μικρή κάβα το 2006 σε έναν ξεχωριστό προορισμό για το κρασί και τη γαστρονομία στη Λευκωσία.
KUZUBA: Μια διαφορετική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα
Για ακόμη μία χρονιά, το KUZUBA είναι υποψήφιο στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα