Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2014
Η σχολή "Windsurfers on Tour" η οποία προσφέρει μια μοναδική μέθοδο εκμάθησης ιστιοσανίδας (windsurfing) και όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP), όπου κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί κάποιος με αυτά τα αθλήματα, να τα αγκαλιάσει και να τα αγαπήσει, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση "Κωπηλατώ για τη Ζωή - Κωπηλατώ για τα Παιδιά".
Αυτή τη χρονιά ο προπονητής της σχολής Κώστας Συμεωνίδης αποδέχτηκε την πολύ μεγάλη πρόκληση να κωπηλατήσει περισσότερα από 400km καλύπτοντας την απόσταση από το Καστελόριζο της Ελλάδας μέχρι το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στη Λεμεσό. Ο Κώστας Συμεωνίδης αποδέχτηκε να ολοκληρώσει αυτό τον μαραθώνιο εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου μιας εβδομάδας, αφού το εγχείρημα αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως τις καιρικές συνθήκες. Το γεγονός να καλυφθεί μια τόσο μεγάλη απόσταση σε ανοιχτή θάλασσα χρησιμοποιώντας την τεχνική του SUP θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Κύπρο και ίσως παγκόσμια. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές έχουν μάλιστα αποταθεί για αναγνώριση στα World Guinness Records.
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν απευθείας στο "Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής", το μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στη σφαίρα της δημόσιας υγείας και της προληπτικής παιδιατρικής προσφέροντας μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή. Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Check In.
Τι είναι το SUP;
Το SUP είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στο οποίο κάποιος στέκεται πάνω σε μια σανίδα και κωπηλατεί. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το άθλημα είναι μια ειδική σανίδα και ένα μακρύ κουπί. Το SUP αποτελεί έναν διασκεδαστικό αλλά και εύκολο τρόπο για να είσαι μέσα στο νερό και να κάνεις γυμναστική.
Σάββατο 30 Αυγούστου, Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Λεμεσού, 16.00.
Σχετικά
Καρναβάλια 2026 στη Λάρνακα: Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επιστρέφει
Ο Δήμος Λάρνακας καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη γιορτή χρώματος, μουσικής και κεφιού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Carnival of Hearts: Ένα συναρπαστικό τριήμερο καρναβαλικής διασκέδασης, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Κλείστε τώρα τη διαμονή σας και ζήστε την εμπειρία του τριημέρου στο μέγιστο
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" έφτασε στην Κύπρο
Στη Λεμεσό (φώτα Λινόπετρας) – ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!
Week Agenda: 12 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, σινεμά, συναυλίες, γαστρονομία και εμπειρίες που κάνουν τις μέρες (και τις νύχτες) μας πιο ενδιαφέρουσες
Η ανακοίνωση για την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λεμεσού
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Θέλεις να τρέξεις κι εσύ στον ιστορικότερο μαραθώνιο της Κύπρου;
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στη Λίμνη Παραλιμνίου
Πάμε για παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση της φύσης στην όμορφη Λίμνη Παραλιμνίου
Καθαρά Δευτέρα στη φάρμα με τα γαϊδουράκια
Μια μέρα γεμάτη παράδοση και χαρά για μικρούς και μεγάλους!
Weekend Agenda: 15 λόγοι να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Η ατζέντα του ΣΚ γεμίζει με παραστάσεις, συναυλίες και στιγμές που αξίζει να ζήσεις
Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει στην Κύπρο με "Όμορφες σκέψεις"
Η πιο ώριμη και η πιο ανώριμη δουλειά της, όπως δηλώνει η ίδια περήφανα.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται για τη μεγάλη JOEY Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αγλαντζιάς
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις