Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2014
Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης, ακόμα και ζωγράφος. Υπήρξε μέλος, ως τραγουδιστής, του θρυλικού συγκροτήματος ''Διάφανα Κρίνα'' από το 1991, όταν άρχισαν να σχηματίζονται έως την ολοκλήρωση της κοινής πορείας τους τον Ιούνιο του 2009.
Την άνοιξη του 2012 κυκλοφόρησε από την Inner Ear ο πρώτος επίσημος προσωπικός του δίσκος. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε μορφή CD (με ένα παραπάνω κομμάτι από ότι το βινύλιο) και σε μορφή βινυλίου. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Ως το τέλος'', ο οποίος περιείχε εννέα καινούργια τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου. Στον δίσκο αυτό έχει μελοποιήσει ένα ποίημα του Αρσένι Ταρκόφσκι (Μα κάτι άλλο ζητώ) και ένα ποίημα του Νίκου Καββαδία (Γράμμα ενός αρρώστου).
Όλα αυτά τα χρόνια ο Θάνος Ανεστόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίεςφεστιβάλ, έγραψε και συνέθεσε μουσική για το θέατρο ενώ πλέον τα προσωπικά του ζωγραφικά σχέδια, παρουσιάζονται σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση, δίνοντας την ευκαιρία εικονοποίησης των στίχων του.
Αυτό θα γίνει και στις επικείμενες εμφάνισεις του στο νησί μας, όπου παρέα με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει με ένα ακουστικό πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από την πορεία του με τα Διάφανα Κρίνα όπως επίσης και τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο "Ως το τέλος". Επίσης θα υπάρχει έκθεση έργων ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου "Remember your mortality".
-
Neverland Rock Bar
21 Αυγούστου 2014
-
Ravens
22 Αυγούστου 2014
Σχετικά
Νίκος Κουρκούλης και Χριστίνα Σάλτη σε μια μεγάλη live βραδιά
Μια εκρηκτική μουσική βραδιά που θα γράψει τον Δεκέμβρη με ένταση και παλμό
H Bάκια Σταύρου ερμηνεύει τραγούδια στο πνεύμα των γιορτών
Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».
«Have Yourself a Very Big Band Christmas»: Μία γιορτινή μουσική παράσταση από το Θέατρο Ριάλτο
Η 16μελής μπάντα ανεβάζει στη σκηνή μια ζωντανή χριστουγεννιάτικη συναυλία
Η ρεμπέτισσα Μαριώ κατεβαίνει στο Μεζοστρατί!
Μια νύχτα γεμάτη ρεμπέτικο, λαϊκό και μεράκι… όπως παλιά
Andre Rieu’s 2025 Christmas Concert στο Ριάλτο και φέτος
Αυτή την εορταστική περίοδο, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη του Θέατρου Ριάλτο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο OPUS Venue με Ελευθερία Ελευθερίου και Νικόλα Ντιμά
Υποδεχόμαστε το 2026 με live εμφάνιση και γιορτινή διάθεση
Ρεσιτάλ σαξοφώνου & πιάνου με τους Κατερίνα Παρπούνα και Μιχάλη Χειλίδη
Με αυτήν τη συναυλία, το Windcraft Loud αποχαιρετά τη χρονιά και προετοιμάζεται για ένα δημιουργικό 2026
“Jazzy Christmas”: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και προσφορά από το TELETHON
Η Στέφανη Κρασσά τραγουδά για το TELETHON και μας χαρίζει ένα μαγικό μουσικό ταξίδι αγάπης
«Παραµυθκιών Ήχοι – Η Καρκιά της Ρήγαινας»: ένα µουσικο-αφηγηµατικό ταξίδι από την Cyprus Chamber Orchestra
Εµπνευσµένο από την άϋλη πολιτιστική κληρονοµιά της Κύπρου
200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων
Ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Μάρκους Στοκχάουζεν έρχεται με το σχήμα του στην Κύπρο
Για μία μοναδική συναυλία στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Το διεθνώς καταξιωμένο φωνητικό σύνολο Trio Mediæval στην Κύπρο
Μέσα στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος