Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2025
Η Χρύσω Λέφου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ, γεμάτη αγάπη, ιστορίες και… μυρωδιές από τα παιδικά μας χρόνια. Κάθε πρωί στις 11.00, τα «ΧΡΥΣΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» μας χαρίζουν μοναδικές συνταγές, ανθρώπινες στιγμές και υπέροχες γεύσεις.
Η εκπομπή που αγαπήθηκε γιατί μας γύρισε πίσω στη γιαγιά και την αυθεντική κουζίνατης Κύπρου, συνεχίζει το τηλεοπτικό της ταξίδι. Με οδηγό τη Χρύσω Λέφου, μια μαγείρισσα που δεν ακολούθησε τη μόδα αλλά τη μνήμη, θα μαγειρέψουμε παραδοσιακά κυπριακά φαγητά, θα θυμηθούμε ξεχασμένες συνταγές και θα γνωρίσουμε κουζίνες του κόσμου, μέσα από καλεσμένους που έχουν πάντα κάτι να πουν. Γιαγιάδες που κουβαλούν τη γευστική κουλτούρα του τόπου μας, σεφ που δίνουν μοντέρνα πνοή στην παράδοση ή μας ταξιδεύουν με συνταγές από διεθνείς κουζίνες, γνωστά πρόσωπα που αγαπούν το φαγητό και τις ρίζες τους, όλοι γύρω από την κουζίνα της Χρύσως, γεμάτη συναισθήματα, μνήμες και μυρωδιές.

Τη Δευτέρα 6/10 μαζί μας έχουμε τη σεφ Αγάθη Ιωάννου η οποία θα μας ετοιμάσει τα πιο συγκλονιστικά marshmallows με τριαντάφυλλο και λαχταριστή Γλώσσα με κουτρούβι, μαϊντανό και λεμόνι (Sole Meunière), ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας!
Ο pastry chef Γιάννης Τούμπας θα είναι στην παρέα μας την Τρίτη 7/10. Ο Γιάννης θα μας ετοιμάσει Πεϊνιρλί και η Χρύσω έναν μπακλαβά που θα μας μείνει αξέχαστος.

Την Τετάρτη 8/10 έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον chef Antonio Villaverde Roncero μαζί με τον γιο του Antonio οι οποίοι μας ετοιμάζουν Seafood Fideua, ένα πιάτο γεννημένο στις ακτές της Βαλένθια και της Καταλονίας που ξεκίνησε από τα αλιευτικά καΐκια, όπου οι ψαράδες, μην έχοντας ρύζι, χρησιμοποίησαν μικρά ζυμαρικά για να φτιάξουν μια «θαλασσινή παέγια», και για επιδόρπιο Mπισκότα με Chocolate Chips.
Την Πέμπτη 9/10 πάμε στο Φεστιβάλ Αναλυόντα! Στην παρέα μας έχουμε τους Μιχάλη Ηροδότου, Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Αναλυόντα & Μάκη Παπαμιχαήλ, Διευθυντή Συμπλέγματος Μαχαιρά. Τα Γεμιστά μανιτάρια με ελιές και Cottage Cheese καθώς επίσης και οι Ελιωτές που θα φτιάξουμε είναι πραγματικά χωρίς λόγια…

Η εβδομάδα κλείνει με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Ονησιφόρου. Εύκολα τρουφάκια με ινδοκάρυδο που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι και Τταβάς με κοτόπουλο είναι οι συνταγές της Παρασκευής 10/10.
«Χρυσωμαγειρέματα»… πιο νόστιμα, πιο αληθινά και πιο δικά μας από ποτέ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/10 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11:00! Μείνετε συντονισμένοι για πολλές νέες γεύσεις και προτάσεις, παρέα με τους καλύτερους!
Σχετικά
Αυτές είναι οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής αυτή τη στιγμή - 479 στη λίστα, η θέση τεσσάρων κυπριακών
To να ζεις στα συναρπαστικά πολιτιστικά κέντρα του κόσμου, στους κορυφαίους προορισμούς όπου χτυπά η καρδιά του καλού φαγητού, των αγορών και της διασκέδασης, δεν είναι φθηνό
Άρχισε να χιονίζει στο Τρόοδος (εικόνα)
Λασποβροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο
10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων
Netflix: Οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο
Το Netflix παρουσιάζει τις σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο.
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, αναβαθμίζεται
Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για το 2026
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανεβαίνει στην κορυφή των ταξιδιωτικών λιστών για το 2026, συνδυάζοντας έντονο παλμό, πολιτισμό και μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την εμπειρία του city break.