Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2025
Η Χρύσω Λέφου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ, γεμάτη αγάπη, ιστορίες και… μυρωδιές από τα παιδικά μας χρόνια. Κάθε πρωί στις 11.00, τα «ΧΡΥΣΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» μας χαρίζουν μοναδικές συνταγές, ανθρώπινες στιγμές και υπέροχες γεύσεις.
Η εκπομπή που αγαπήθηκε γιατί μας γύρισε πίσω στη γιαγιά και την αυθεντική κουζίνατης Κύπρου, συνεχίζει το τηλεοπτικό της ταξίδι. Με οδηγό τη Χρύσω Λέφου, μια μαγείρισσα που δεν ακολούθησε τη μόδα αλλά τη μνήμη, θα μαγειρέψουμε παραδοσιακά κυπριακά φαγητά, θα θυμηθούμε ξεχασμένες συνταγές και θα γνωρίσουμε κουζίνες του κόσμου, μέσα από καλεσμένους που έχουν πάντα κάτι να πουν. Γιαγιάδες που κουβαλούν τη γευστική κουλτούρα του τόπου μας, σεφ που δίνουν μοντέρνα πνοή στην παράδοση ή μας ταξιδεύουν με συνταγές από διεθνείς κουζίνες, γνωστά πρόσωπα που αγαπούν το φαγητό και τις ρίζες τους, όλοι γύρω από την κουζίνα της Χρύσως, γεμάτη συναισθήματα, μνήμες και μυρωδιές.

Τη Δευτέρα 6/10 μαζί μας έχουμε τη σεφ Αγάθη Ιωάννου η οποία θα μας ετοιμάσει τα πιο συγκλονιστικά marshmallows με τριαντάφυλλο και λαχταριστή Γλώσσα με κουτρούβι, μαϊντανό και λεμόνι (Sole Meunière), ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας!
Ο pastry chef Γιάννης Τούμπας θα είναι στην παρέα μας την Τρίτη 7/10. Ο Γιάννης θα μας ετοιμάσει Πεϊνιρλί και η Χρύσω έναν μπακλαβά που θα μας μείνει αξέχαστος.

Την Τετάρτη 8/10 έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον chef Antonio Villaverde Roncero μαζί με τον γιο του Antonio οι οποίοι μας ετοιμάζουν Seafood Fideua, ένα πιάτο γεννημένο στις ακτές της Βαλένθια και της Καταλονίας που ξεκίνησε από τα αλιευτικά καΐκια, όπου οι ψαράδες, μην έχοντας ρύζι, χρησιμοποίησαν μικρά ζυμαρικά για να φτιάξουν μια «θαλασσινή παέγια», και για επιδόρπιο Mπισκότα με Chocolate Chips.
Την Πέμπτη 9/10 πάμε στο Φεστιβάλ Αναλυόντα! Στην παρέα μας έχουμε τους Μιχάλη Ηροδότου, Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Αναλυόντα & Μάκη Παπαμιχαήλ, Διευθυντή Συμπλέγματος Μαχαιρά. Τα Γεμιστά μανιτάρια με ελιές και Cottage Cheese καθώς επίσης και οι Ελιωτές που θα φτιάξουμε είναι πραγματικά χωρίς λόγια…

Η εβδομάδα κλείνει με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Ονησιφόρου. Εύκολα τρουφάκια με ινδοκάρυδο που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι και Τταβάς με κοτόπουλο είναι οι συνταγές της Παρασκευής 10/10.
«Χρυσωμαγειρέματα»… πιο νόστιμα, πιο αληθινά και πιο δικά μας από ποτέ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/10 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11:00! Μείνετε συντονισμένοι για πολλές νέες γεύσεις και προτάσεις, παρέα με τους καλύτερους!
Σχετικά
10 εμπειρίες στο εμβληματικό The Landmark Nicosia, που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις
Το Check in Cyprus έμεινε στο πιο πολυσυζητημένο ξενοδοχειακό opening της χρονιάς στην πρωτεύουσα και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία του
ChatGPT: Αναβάλλεται η κυκλοφορία του adult mode – Τι εξηγεί η OpenAI
Η OpenAI καθυστερεί την κυκλοφορία της λειτουργίας «adult mode» στο ChatGPT.
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026 σύμφωνα με διεθνή έρευνα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Η λίστα βασίζεται σε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 24.000 κατοίκων πόλεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε αξιολόγηση ειδικών
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε ταξίδια σε υπέροχους ανοιξιάτικους προορισμούς, με €82
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Παρίσι, Αθήνα, Μιλάνο και ελληνικά νησιά
Με τη Wizz Air μπορείς να "κλειδώσεις" τις τιμές πτήσεων για 12 μήνες
Το WIZZ MultiPass επιτρέπει στους επιβάτες να εξασφαλίσουν μια σταθερή μηνιαία τιμή πτήσης, ανεξάρτητα από την εποχικότητα ή τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτά τα μέρη ανοίγουν για το κοινό με δωρεάν είσοδο για τη Διεθνή Ημέρα Δασών
Για τρεις ολόκληρες μέρες
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα