Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2025
Η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2025, στο χωριό Λόφου. Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’.
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύντρια Τουρισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού, κα. Αννίτα Δημητριάδου, μαζί με τα μέλη του Συμβουλίου, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη η περιοχή. Παρά τις ζημιές, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι οι επιχειρήσεις αγροτουρισμού συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ανθεκτικότητα και το πνεύμα συνεργασίας που χαρακτηρίζει τον κυπριακό αγροτουρισμό.
Κατά τη συνεδρία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση για την αποκατάσταση και την στήριξη των περιοχών και των επιχειρήσεων με πρωτοβουλία της ΚΕΑ και κατ’ επέκταση του Υφυπουργείου Τουρισμού, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων αγροτουρισμού, τις στρατηγικές προώθησης του αγροτουριστικού προϊόντος της Κύπρου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, τη συμμετοχή σε εκθέσεις, την ψηφιακή προβολή, την αναβάθμιση της ιστοσελίδας, τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και άλλες δράσεις που προγραμματίζει η Εταιρεία για το επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα εγκρίθηκαν 2 νέα μέλη από το Σαϊτά και τις Τρείς Ελιές.
Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού από το 1996, παραμένει αφοσιωμένη στην αποστολή της για ανάδειξη της αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας, των μελών της και των κοινοτήτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αγροτουρισμού.
Σχετικά

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά - Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα 10 πιο επισκέψιμα μέρη του πλανήτη
Είτε αναζητάτε ιστορία, περιπέτεια ή πολυτέλεια, αυτές οι πόλεις τα έχουν όλα!

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια στην Αθήνα και σε άλλους 5 προορισμούς, με €14.99
Μόο για δύο μέρες


Σήμερα η αποκάλυψη του iPhone 17: Τα μοντέλα, οι τιμές και η τεχνητή νοημοσύνη
Η παρουσίαση του iPhone 17 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας, στο θέατρο Steve Jobs του Cupertino

Oktoberfest 2025: Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα γίνουν φέτος στο Μόναχο
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο επιστρέφει


Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πόλη που θα στολιστεί πρώτη φέτος τα Χριστούγεννα
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει.

Δωρεάν ποδήλατα για έως και 1 ώρα την ημέρα (για μία εβδομάδα), στη Λεμεσό
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Τζόρτζιο Αρμάνι: Η σφραγίδα του στυλ στη μεγάλη οθόνη και τα κοστούμια σε αξέχαστους χαρακτήρες
Δείτε αναλυτικά τις ταινίες και τους ηθοποιούς που έντυσε σε αγαπημένους ρόλους