Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2026
Με τη δυναμική συμμετοχή πέραν των διακοσίων ατόμων, έντονη δημιουργική διάθεση και ουσιαστικό διάλογο ολοκληρώθηκε το Co-Creators Assembly, η πρώτη μεγάλη συνάντηση συνδημιουργίας του Λάρνακα 2030 στη νέα φάση υλοποίησης του προγράμματος.
Η διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, επιβεβαίωσε με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι η πορεία προς το 2030, το έτος του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύσας της Ευρώπης, δεν είναι μια αφηρημένη υπόσχεση, αλλά μια συλλογική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Την έναρξη της συνάντησης πλαισίωσαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Γραμματέα του Οργανισμού Λάρνακα 2030 κ. Peter Ashdjian, τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Αντιδήμαρχο κ. Ιάσωνα Ιασωνίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Αντρέα Καρακατσάνη.

Ανταποκρινόμενοι στο ανοιχτό κάλεσμα του Λάρνακα 2030, δημιουργοί, ομάδες, οργανισμοί και πολίτες συναντήθηκαν σε έναν κοινό τόπο διαλόγου, ανταλλαγής και συνεργασίας. Οι παρουσιάσεις των έργων του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτέλεσαν την αφετηρία για μια βαθύτερη κατανόηση του οράματος της πόλης, ενώ οι ανοιχτές συζητήσεις και οι διαδικασίες δικτύωσης ενεργοποίησαν νέες συνδέσεις και συνέργειες.
Το Co-Creators Assembly λειτούργησε ως ένα δυναμικό πλαίσιο συν-δημιουργίας: ένας χώρος όπου το υπάρχον πρόγραμμα δεν παρουσιάστηκε απλώς, αλλά άνοιξε, εμπλουτίστηκε και επανανοηματοδοτήθηκε μέσα από την ενεργή συμβολή των συμμετεχόντων. Νέες ιδέες κατατέθηκαν, νέες συνεργασίες γεννήθηκαν και ενισχύθηκε η αίσθηση ότι το πολιτιστικό μέλλον της Λάρνακας δεν ανήκει σε λίγους, αλλά διαμορφώνεται από όλους.
Η Λάρνακα προχωρά με αυτοπεποίθηση και συλλογικότητα προς το 2030, επιβεβαιώνοντας ότι όταν δημιουργούμε μαζί, η πόλη μετατρέπεται σε Κοινό Τόπο με δημιουργικότητα και φροντίδα προς όλους.
Σχετικά
Ο Victor Espínola ταξιδεύει την Κύπρο με τον μοναδικό ήχο της άρπας
Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σε AMARA, Elysium και Mediterranean
Αλλάζει o καιρός καλοκαιριάτικα, έρχονται βροχές-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
5 οικονομικά ταξίδια για το καλοκαίρι, σε εναλλακτικούς προορισμούς
Tα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών
Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου
Aνανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες!
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
8+1 κρυμμένοι καταρράκτες της Κύπρου στα δάση μας για να επισκεφθείς τον Αύγουστο
Μαγευτικές εικόνες στο νησί μας σε τοποθεσίες δροσιάς και ομορφιάς
Είδαμε το «Ted Lasso», τη σειρά-φαινόμενο που συζητά όλος ο πλανήτης η οποία επέστρεψε με 4η σεζόν
Η σειρά που ξεκίνησε ως μια κωμωδία για το ποδόσφαιρο και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο ουσιαστικά τηλεοπτικά πορτρέτα της σύγχρονης ανθρώπινης φύσης
Χτυπά «40αρι» ο υδράργυρος - Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Ένα χωριό και τρεις πόλεις της Κύπρου στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους προορισμούς για συνταξιοδότηση
Παρουσιάζει την Κύπρο ως ένα «ηλιόλουστο μεσογειακό νησιωτικό κράτος όπου τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως»
10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες