Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2025
Μια νέα παραλία μήκους περίπου 350 μέτρων διαμορφώνεται στον Άγιο Αντώνη, ανάμεσα στο καρνάγιο και τη Μαρίνα Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της Ακταίας Οδού. Όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, πρόκειται για έναν νέο δημόσιο χώρο αναψυχής, προσβάσιμο σε όλους, που αναμένεται να προσφέρει δροσιά και χαλάρωση στους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Παράλληλα, ο Δήμος προχωρά στον καθαρισμό του βυθού και στην εγκατάσταση βασικών υποδομών, ώστε η παραλία να γίνει λειτουργική και φιλόξενη. Η συγκεκριμένη περιοχή, που μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστή για το κοινό, καθαρίστηκε πλήρως με την απομάκρυνση ογκωδών και άλλων άχρηστων υλικών. Το σημείο παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για αξιοποίηση, με παραδείγματα όπως οι αποθήκες χαρουπιών που έχουν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Αρμεύτη, η παραλία αυτή εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη και της περιοχής Τσιφλικούδια. Ο Δήμος προγραμματίζει πλήρη αποτύπωση και καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών και εγκαταλελειμμένων υποστατικών. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι πρώτες εργασίες ανάπλασης της Ακταίας Οδού συνολικού μήκους 1.050μ. από τη Μαρίνα Λεμεσού έως την Οδό Αλεξανδρείας.
- Δημιουργούνται πιλοτικά πεζόδρομοι & ποδηλατόδρομοι
- Δεντροφύτευση & αυτόνομος φωτισμός
- Χρήση βιώσιμων υλικών για μείωση θερμοκρασίας
- Σύνδεση των περιοχών Τσιφλικούδια και Αγίου Ιωάννη με το κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο.
Το έργο κόστους €397.000 θα ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολική ανάπλαση της Ακταίας Οδού. Εντάσσεται στους στρατηγικούς άξονες της Αποστολής «Λεμεσός 2030» και του Κλιματικού Συμβολαίου, ενισχύοντας τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες μορφές μετακίνησης και μια πόλη με περισσότερο δημόσιο χώρο, πράσινο και ποιότητα ζωής.
Κεντρική εικόνα: Στέλιος Μιχαήλ
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα