Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2025
Σε αυτή τη νέα, ολοκαίνουργια Legoland σε μια επιβλητική έκταση 318.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρείτε ένα ξενοδοχείο, 75 διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες, έξι εστιατόρια και οκτώ διαφορετικές «περιοχές».
Ακόμα κι αν δεν ήσασταν λάτρης των Lego, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανακοίνωση της μεγαλύτερης Legoland στον κόσμο, η οποία μόλις άνοιξε τις πόρτες της στη Σαγκάη , είναι πολύ ωραία.
Η Lego είναι μια από τις πιο διάσημες μάρκες παιχνιδιών στον κόσμο και τεχνικά υπάρχει εδώ και 85 χρόνια, από τότε που ο δημιουργός της, Όλε Κερκ Κρίστιανσεν, άρχισε να κατασκευάζει ξύλινα τουβλάκια τη δεκαετία του 1930 μέχρι την τεράστια εταιρεία που είναι σήμερα.
Η πρώτη Legoland άνοιξε στη Δανία το 1968, δίπλα στο αρχικό εργοστάσιο της Lego, και σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη.
Στις 5 Ιουλίου, η νεότερη έκδοση του ρόστερ άνοιξε για τους επισκέπτες και εκτείνεται σε μια έκταση 318.000 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη Φενγκτζίνγκ της Σαγκάης, σύμφωνα με το Travel Tomorrow .
Αυτή η Legoland δεν είναι απλώς ένα θεματικό πάρκο (αν και υπάρχουν 75 διαφορετικά παιχνίδια, παραστάσεις και διασκεδαστικά πράγματα για να διαλέξετε) – υπάρχει επίσης ένα ξενοδοχείο, έξι εστιατόρια, 10 καταστήματα και αμέτρητοι πάγκοι με φαγητό σε οκτώ διαφορετικές «χώρες». Όλα αυτά, επιπλέον των χιλιάδων μοντέλων Lego, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από περισσότερα από 85 εκατομμύρια τουβλάκια. Ογδόντα πέντε εκατομμύρια!
Μερικές από τις (πρώτες) βόλτες ήταν αποκλειστικές για τον ιστότοπο που πρόβαλε το project, όπως η πρώτη στον κόσμο περιήγηση με βάρκα σε στιλ υδάτινης πόλης, η οποία μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια κρουαζιέρα σε κινεζικές υδάτινες πόλεις κλίμακας 25x και σε έναν μίνι ορίζοντα της Σαγκάης.
Από τα εγκαίνιά του το περασμένο Σάββατο (5/7) μέχρι την Κυριακή 13 Ιουλίου, το Legoland Shanghai Resort φιλοξενεί μια «εβδομάδα μεγάλων εγκαινίων» με θεματική διακόσμηση και καθηλωτικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες του, όπως συναντήσεις και καθημερινές παραστάσεις στο Lego Plaza.
Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα προσφέρονται ανταλλαγές μίνι φιγούρων, ειδικές εκπτώσεις, αποκλειστικά προϊόντα και λιχουδιές Lego, για όσους τυχερούς βρεθούν εκεί.
Και ένα ενδιαφέρον ακόμα γεγονός, αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Δανίας. Μήπως αυτό είναι το αποκορύφωμα αυτής της σχέσης;
Σχετικά

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ξεκινάει γυρίσματα για τον τελευταίο κύκλο του Maestro
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει πυρετωδώς τα τελευταία επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega με νέες συμμετοχές που θα κάνουν αίσθηση.

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν

Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται σταδιακή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Από τους Peaky Blinders στο House of Guinness: Ο Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με νέα σειρά εποχής
Η αυτοκρατορία της πιο φημισμένης μπύρας στον κόσμο και η ιστορία μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές δυναστείες της Ευρώπης.

Όλα σχεδόν τα δώρα του μεγάλου διαγωνισμού της μπύρας ΚΕΟ βρίσκονται στην αγορά και περιμένουν να τα κερδίσετε
Χίλια, σούπερ δώρα κερασμένα από την μπύρα ΚΕΟ

Ο νέος προορισμός της Wizz Air με απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα
Ανακαλύψτε τον νέο προορισμό με τις νέες απευθείας πτήσεις που ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου

Οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2025
«Οι χώρες που κατατάσσονται στην κορυφή, είναι αξιοσημείωτα συνεπείς για σχεδόν δύο δεκαετίες» σχολιάζει το BBC


Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο ηθοποιός Τζέρι Άντλερ, ο «Χες» των «Sopranos»
Εργάστηκε δεκαετίες στα παρασκήνια του Μπρόντγουεϊ, σε παραγωγές όπως η πρωτότυπη «Ωραία μου Κυρία», πριν γνωρίσει τη μεγάλη αναγνώριση με τους «Sopranos»