Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2025
Νέο επεισόδιο The Tasty Stories με τον σεφ και εστιάτορα Κρις Θεοφάνους, ιδιοκτήτη του εστιατορίου COR Gastronomy στη Λεμεσό.
Το COR αναδείχθηκε Καλύτερη Άφιξη της Χρονιάς στα Cyprus Eating Awards 2024, ενώ ο ίδιος ο Κρις είχε κερδίσει τον τίτλο Σεφ της Χρονιάς το 2020. Ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, με μόλις δέκα χρόνια στην κουζίνα, αλλά ήδη με σπουδαίο αποτύπωμα.
Η διαδρομή του δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη: Από σπουδές στη μουσική τεχνολογία, εργασία ως marketing manager, και στα 30 του — ήδη σύζυγος και πατέρας — παίρνει μια γενναία απόφαση: φεύγει για την Ελβετία για να σπουδάσει τη μαγειρική, το μεγάλο του πάθος.
Σήμερα, στο τιμόνι ενός από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Κύπρου, φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Το COR είναι ένα casual fine dining εστιατόριο, με πιάτα που συνδυάζουν σύγχρονες τεχνικές και γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα.
Στο επεισόδιο: Ο Κρις μάς μιλά για το όραμά του, την πορεία του, τις δυσκολίες, τις θυσίες και φυσικά τη χαρά του να ζει σήμερα το όνειρό του. Μια ειλικρινής συζήτηση γεμάτη έμπνευση, πάθος και μαγειρική δημιουργικότητα.
Σχετικά
Η ιστορία πίσω από το Roe and Bone και το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στη Λεμεσό
Στο Παλιό Λιμάνι, συναντάμε τον Μάριο Σίσαμο της Soleil Hospitality Group και συζητάμε για το εστιατόριο που συνδύασε τη γαστρονομία με το ξεχωριστό design, κερδίζοντας γρήγορα τη δική του θέση στην πόλη.
Από το αστέρι Michelin στο Upon Πάφου: Ο σεφ Γρηγόρης Κίκης έχει μια νόστιμη ιστορία να πει (Podcast)
Ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ μιλά στο podcast του Check In Cyprus για τη μαγειρική που αγάπησε από τα 13, τις διεθνείς διακρίσεις, την επιχειρηματικότητα και το νέο γαστρονομικό του κεφάλαιο στην Κύπρο
Η νέα εποχή του Kykko Bowling
Ο Μάρκος Παπαμιχαήλ, νέος διαχειριστής του ιστορικού χώρου, μιλά στο The Tasty Stories για μια ιστορία που ξεκίνησε το 1973 και συνεχίζεται με στόχο να ξαναφέρει κοντά παλιούς φίλους και νέους επισκέπτες.
Περί της Ουσίας Μεζεδάκια: Μια ιστορία αγάπης, μεζέδων και επιμονής στα Κάτω Πολεμίδια
Ο Αντρέας Νεοφύτου και η Άντρεα Χριστοφή μάς μιλούν για το μικρό ταβερνάκι στα Κάτω Πολεμίδια που γεννήθηκε σε μια δύσκολη εποχή και έγινε, με αγάπη και σκληρή δουλειά, στέκι για ολόκληρη την Κύπρο
Η Δόνα Χατζηαντωνά μάς ξεναγεί στη νέα εποχή του Château Punin, πρώην Οινοποιείο Χατζηαντωνά
Από την ιστορία του Οινοποιείου Χατζηαντωνά και τους φαντασμαγορικούς γάμους στην Παρεκκλησιά, μέχρι το υπερσύγχρονο οινοποιείο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια
Francesco Granata: Η αυθεντική γεύση της Νάπολης στο πρώτο SCALE Chapter
Μια συζήτηση για την ιταλική κουζίνα, την τέχνη της ζύμωσης, τη φωτιά και το νέο γαστρονομικό κεφάλαιο του SCALE
Vassos Psarolimano: Από τη βάρκα του ψαρά σε μια ιστορία 60 χρόνων
Από το μικρό καφενείο του 1962 σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της ελεύθερης Αμμοχώστου, το Vassos Psarolimano συνεχίζει να γράφει τη δική του γαστρονομική ιστορία δίπλα στη θάλασσα.
Φωτιά, κάρβουνο και γεύσεις χωρίς σύνορα στο Sannae
Στο νέο επεισόδιο γνωρίζουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα νέα εστιατόρια της Λευκωσίας, που συνδυάζει επιρροές από τη Λατινική Αμερική, international fusion κουζίνα και τη φιλοσοφία του μαγειρέματος στη φωτιά
50 χρόνια Napa Tavern: Από την Αμμόχωστο στην Αγία Νάπα
Ο Μάριος Ασσιώτης ανοίγει την καρδιά του και αφηγείται τη διαδρομή μιας οικογένειας που έχασε την γενέτειρά της, αλλά δημιούργησε μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Κύπρου, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής
Akakiko: Το ασιατικό success story που άλλαξε τις γεύσεις της Κύπρου
Στο νέο επεισόδιο του The Tasty Stories, ο Βασίλης Ματθαίου, Food & Beverage Manager της Louis Hotels, μιλά για τη 23χρονη πορεία του Akakiko, την εξέλιξη της ασιατικής κουζίνας στην Κύπρο και τα μυστικά πίσω από μια διαχρονική γαστρονομική επιτυχία
"Το Salty Wine Festival είναι φτιαγμένο ώστε να εκπαιδευτεί ο άνθρωπος που αγαπάει το κρασί"
Στο Salty Wine Festival θα μπορείς να δοκιμάσεις δυσεύρετα και ακριβά κρασιά, με πολύ μικρό αντίτιμο, συνδυάζοντάς τα με φαγητό και άλλες δραστηριότητες (όπως workshops και pairings)
«Στο μέλλον θα πίνουμε Ξυνιστέρι Αυστραλίας και Μαραθεύτικο Γαλλίας»
Ο Άγγελος Τσαγγαρίδης μιλά στο «The Tasty Stories» για τη διεθνή προοπτική των κυπριακών ποικιλιών, το βιολογικό κρασί και τη νέα εποχή της οινοποίησης