Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Σαν να έχουν βγει από παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021

Δέντρα, στολίδια, λαμπιόνια, λαχταριστά φαγητά και γλυκά, μουσική, χρώματα και ανεβασμένη διάθεση είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν το festive mood.

Ήδη στολίζουμε το σπίτι μας, βλέπουμε τις διακοσμημένες βιτρίνες της πόλης και κάνουμε σχέδια για το πώς θα γιορτάσουμε.

Ένα ταξίδι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Τα ταξίδια αποτελούν επένδυση, καθώς μας βοηθούν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, βλέπουμε και μαθαίνουμε νέα πράγματα, αποκτούμε εμπειρίες, γνωρίζουμε νέους πολιτισμούς και διαφορετικούς ανθρώπους...

Οι πόλεις της Ευρώπης που φημίζονται για τα Χριστούγεννα και τις πανέμορφες γιορτινές αγορές τους είναι πολλές και ίσως ξέρεις ποιες είναι.

Αν, πάλι, δεν θέλεις να ταξιδέψεις φέτος -οι λόγοι είναι γνωστοί-, μπορείς να το κάνεις έστω και νοερά. Εμείς συγκεντρώσαμε τις 10 πιο φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές και σας τις παρουσιάζουμε:

Βρυξέλλες - Winter Wonders
Κάθε Δεκέμβρη, ο ανοιχτός χώρος γύρω από το χρηματιστήριο Bourse, την Place de la Monnaie, την Place Sainte-Catherine και τη Marché aux Poissons μεταμορφώνεται σε μια χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων. Πάνω από 200 ξύλινα σπιτάκια, ένα παγοδρόμιο, μια τεράστια ρόδα, ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλά σόου συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο. Σοκολάτα, μπύρες, ζεστό κρασί, λαχταριστές βάφλες και πολλά άλλα σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Πράγα - Old Town
Στην Παλιά Πόλη της Πράγας, στην αγορά της πλατείας Wenceslas θα απολαύσεις χοιρινό μπάρμπεκιου, λουκάνικα αλλά και το παραδοσιακό γλυκό «Trdelník», ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά κτίρια γοτθικού ρυθμού. To αστρονομικό ρολόι δεσπόζει και τραβά την προσοχή, καθώς δημιουργεί το τέλειο σκηνικό.

Στρασβούργο - Christkindesmäkir
Το Στρασβούργο, μια παραμυθένια πόλη της Αλσατίας, γίνεται ακόμα πιο μαγική κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το Christkindesmäkir, η πιο παλιά χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το σκηνικό, ονειρεμένο: Ξύλινα σαλέ, κονσέρτα, παγοδρόμιο, ζεστό λευκό κρασί, γαλλικές λιχουδιές και ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Place Kléber.

Ρουμανία - Sibiu Christmas Market
Η μικρή ρουμάνικη πόλη Sibiu φημίζεται για την χριστουγεννιάτικη αγορά της. Ξύλινοι πάγκοι με κάθε λογής πράγματα, χρωματιστά φωτάκια, το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, παγοδρόμιο, ρόδα, σε περιμένουν για να τα την γνωρίσεις καλύτερα.

Βιέννη - Dream Christmas Market
Η βιεννέζικη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι πιο όμορφη όταν είναι καλυμμένη με χιόνι. Βόλτες με ταράνδους, ice skating, παραδοσιακό καρουζέλ, πάγκοι με ξύλινα παιχνίδια και χειροτεχνίες, ζεστά κάστανα, κρασί και φρέσκα pretzels. Είναι μια must, κλασική επιλογή για τους λάτρεις των Χριστουγέννων.

Δρέσδη - Striezelmarkt
Το Striezelmarkt της Δρέσδης είναι ένα από τα παλαιότερα σε όλη τη Γερμανία καθώς χρονολογείται από το 1434. Τα πιο σημαντικά σημεία του είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σχήμα πυραμίδας και το Stollen, το βουτυράτο κέικ φρούτων με την άχνη ζάχαρη που θα βρεις εκεί για να απολαύσεις.

Βουδαπέστη - Advent Feast
Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας και η αγορά στήνεται γύρω από την Szent István Square με παραδοσιακή μουσική, σόου και πολλούς μικροπωλητές. Εκεί θα βρεις τις πιο λαχταριστές σούπες με φακές που φτιάχνονται παραδοσιακά στη χώρα.

 

Κολωνία - Christmas Market
Το Christmas market της Κολωνίας έχει ακριβώς ό,τι θέλεις από μια γερμανική αγορά: Glühwein, χειροτεχνίες, λαμπερά φωτάκια παντού, αλλά και ένα φαντασμαγορικό μουσικό φεστιβάλ και πολύ φαγητό, όπως λαχταριστά, γερμανικά λουκάνικα, με φόντο τον Καθεδρικό ναό της πόλης.

Πόζναν -Poznań Christmas Market
Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πόζναν είναι η καλύτερη στην Πολωνία και μία από τις top σε όλη την Ευρώπη. Μια πραγματική χριστουγεννιάτικη εμπειρία γεμάτη μαγεία σε περιμένει. Το Ice Sculpting Festival είναι ένα από το highlight της αγοράς με ταλαντούχους γλύπτες από 12 χώρες που δημιουργούν υπέροχα έργα τέχνης.

Σάλτσμπουργκ - Christkindlmarkt
Στο κέντρο της παλιάς πόλης, η διάσημη αγορά είναι κάτι περισσότερο από ζεστό κρασί και ξύλινα stand. Παραδοσιακή μουσική, κάλαντα, τηγανητές λιγουδιές, δώρα, παιχνίδια, φωτάκια, όλα σε ένα μοναδικό φόντο με μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close