Πάμε Ταξίδι , Guide

Η ισπανική πόλη που χαρακτηρίζεται ως ο πιο όμορφος μυστικός προορισμός της Ευρώπης

Η λίστα με τους 18 πιο ωραίους προορισμούς στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2024

Φωλιασμένο μεταξύ Benidorm και Alicante, στην Ισπανία, ο προορισμός αυτός διαθέτει ζωντανά κτίρια και μια υπέροχη παραλία με φοίνικες.

Πολλοί γνωστοί προορισμοί της Ευρώπης διαθέτουν χρωματικές πινελιές που αξίζουν την προσοχή μας– σκεφτείτε απλώς τα στοιβαγμένα σπιτάκια του Cinque Terre στην ακτή του Αμάλφι ή τους ζωντανούς δρόμους του Burano στη Βενετία…

Ωστόσο, η Villajoyosa της Βαλένθια , το καλύτερο κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης για το 2024, και αποτελείται επίσης από υπέροχα ζωγραφισμένες προσόψεις κατά μήκος μιας πραγματικά υπέροχης παραλίας – είναι έκπληξη που περισσότεροι ταξιδιώτες δεν το γνωρίζουν.

villajoyosa-kolorowe-domy-architektura-miasto-uliczka-skutery-deptak-krajobraz-panorama-region-walencji-hiszpania.webp

Villajoyosa
Η μικρή αυτή ισπανική πόλη, κρυμμένη ανάμεσα στο Αλικάντε και το Μπενιντόρμ , βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Καλύτερων Ευρωπαϊκών Προορισμών με τους καλύτερους μυστικούς προορισμούς για φέτος, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί θησαυροί στη λίστα που θα δείτε παρακάτω.

Μόλις 32 χιλιόμετρα βόρεια του Αλικάντε, στην περιοχή Marina Baixa , βρίσκεται η Villajoyosa (La Vila Joiosa, στη Βαλένθια ). Με 34.000 κατοίκους , ο δήμος έχει γίνει πόλο έλξης τουριστών χάρη στην εξαιρετική τοποθεσία και τις υπέροχες παραλίες του. Μάλιστα ο πληθυσμός της αυξάνεται αρκετά την καλοκαιρινή περίοδο.​​ Ακόμα κι έτσι, η La Vila , όπως τη λένε χαϊδευτικά οι κάτοικοί της, δεν έχει χάσει ούτε λίγο από την παραδοσιακή της ταυτότητα και έχει καταφέρει να προστατεύσει τις θαλασσινές και βιοτεχνικές της ρίζες.

Τόσο τα γραφικά δρομάκια της όσο και η κίνηση στο λιμάνι της αποδεικνύουν ότι είναι μια πόλη που είναι περήφανη για την αλιευτική της παράδοση. Επιπλέον , η παρουσία μερικών από τις γνωστότερες σοκολάτας στην Ισπανία υπογραμμίζει την άνευ όρων αγάπη αυτής της «γλυκιάς» πόλης για την τέχνη της , εν προκειμένω από άποψη γαστρονομίας. Σημ. Η παράδοση της Villajoyosa στην παρασκευή σοκολάτας χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν η πόλη έγινε ένα από τα κύρια λιμάνια όπου το κακάο από τη Βενεζουέλα και τον Ισημερινό ξεφόρτωνε και διανεμόταν στην Ευρώπη.

Αλλά η La Vila είναι πολύ περισσότερα. Σε αυτό το κρυμμένο διαμάντι, θα κάνετε βόλτα στους δρόμους με τα πολύχρωμα κτίρια, τις παραλίες, τα μουσεία και τα μοναδικά μέρη της…

Αν και πιστεύεται ότι η προέλευσή του χρονολογείται από τις ελληνικές αποικίες στις ισπανικές ακτές της Μεσογείου, η επιθυμία των Αραγωνέζων και των Άραβων κατά τον Μεσαίωνα του έδωσε μια πολύ αμυντική φύση. Αυτό φαίνεται στα τμήματα του τείχους που βρίσκονται ακόμα στην πόλη. Το παλιό κέντρο της Villajoyosa, το οποίο έχει κηρυχθεί Περιουσιακό στοιχείο Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος, είναι προσβάσιμο από την Plaza de la Generalitat κατά μήκος του Carrer Major.

Πρόκειται για τα δύο μεσαιωνικά αμυντικά τμήματα που έχουν διασωθεί. Ο δυτικός τοίχος περιβάλλεται από μοναδικές πολύχρωμες προσόψεις με θέα στη ράμπλα του ποταμού Amadorio.​ Από τη γέφυρα του υπάρχει μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα αυτού του τείχους με πολλά πολύχρωμα κρεμαστά σπίτια κοντά .

Το τείχος, στο οποίο ολοκληρώνεται ένας επιβλητικός πύργος, βρίσκεται παράλληλα με το calle Costera de la Mar, την πλαγιά που κάποτε συνέδεε την πόλη με την κεντρική παραλία.

Μόλις μπείτε στην παλιά πόλη θα δείτε ότι σχηματίζεται από στενά και στριφογυριστά δρομάκια στα οποία οι πολύχρωμες προσόψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η εύρεση του ναού της Nuestra Señora de la Asunción είναι εύκολη, καθώς οι επιβλητικοί τοίχοι του υψώνονται πάνω από τις στέγες. Είναι μια αυθεντική εκκλησία-φρούριο στην οποία η αψίδα της αποτελεί μέρος του τείχους της πόλης. Το γοτθικό στυλ της , με σχεδόν καθόλου ανοίγματα για φως, έρχεται σε αντίθεση με ένα παρακείμενο παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Μάρτα προστάτιδα της Villajoyosa, με πολυτελή διακόσμηση και έναν πολύχρωμο τρούλο από πλακάκια με μπλε τζάμια.

Περιοχή Arsenal
Η Calle Costera de la Mar οδηγεί κατευθείαν στην περιοχή Arsenal. Είναι μια περιοχή που έχει διατηρήσει πλήρως το θαλασσινό της άρωμα . Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο σε αυτό το μέρος είναι οι προσόψεις του βαμμένες με ζωηρά χρώματα ( κίτρινα , κόκκινα , λουλακί μπλε…) που κοιτάζουν προς τη Μεσόγειο.

Μάλιστα , είναι πολύ πιθανό να καθιερώθηκε σε αυτή τη γειτονιά η παράδοση βαφής των προσόψεων με διαφορετικά χρώματα στην παλιά πόλη.​ Πιστεύεται ότι οι οικογένειες των ψαράδων διακοσμούσαν τα σπίτια τους έτσι ώστε να τα εντοπίζουν εύκολα από τη θάλασσα και να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα από μακριά.

Όπως και να έχει , η συνοικία Arsenal είναι πλέον το σημείο συνάντησης για ψαράδες, καταστηματάρχες , τουρίστες, ξενοδόχους και εστιάτορες. Τα πεζούλια εδώ είναι η αφετηρία ενός υπέροχου πεζόδρομου που φτάνει μέχρι το λιμάνι και τον κυματοθραύστη του .

Η Villajoyosa μπορεί να είναι ο ομορφότερος μυστικός προορισμός της Ευρώπης αλλά βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας που περιλαμβάνει άλλους 17 προορισμούς που μαζί της ολοκληρώνουν τους ομορφότερους μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Ένας άλλος ισπανικός προορισμός, το Ares del Maestre , διεκδικεί τη δεύτερη θέση και στην τρίτη είναι το Primošten , ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο χωριό στην Κροατία ενώ τέταρτο είναι το Bokodi , ένα πλωτό χωριό στην Ουγγαρία .

Η μικροσκοπική αυτή πόλη, που βρίσκεται περίπου 80 χλμ δυτικά της Βουδαπέστης , αποτελείται από σπίτια χτισμένα σε ξυλοπόδαρα, τα οποία δημιουργήθηκαν το 1961 όταν η ενέργεια από μια κοντινή μονάδα παραγωγής ενέργειας ζέστανε το νερό της λίμνης Bokodi και την κράτησε από το πάγωμα. Αυτό το εργοστάσιο έκλεισε το 2015, αλλά ο προορισμός είναι (δεν αποτελεί έκπληξη) εξαιρετικά δημοφιλής στους φωτογράφους σήμερα.

Αυτοί είναι οι 18 πιο όμορφοι προορισμοί στην Ευρώπη

  1. Villajoyosa, Ισπανία
  2. Ares del Maestre, Ισπανία
  3. Primosten, Κροατία
  4. Bokodi, Ουγγαρία
  5. Naantali, Φινλανδία
  6. Bour, Νήσοι Φερόε
  7. Blavand, Δανία
  8. Ουλμ, Γερμανία
  9. Aljezur, Πορτογαλία
  10. Dartlo, Γεωργία
  11. Κάστρο Ουρντιάλες, Ισπανία
  12. Landmannalaugar, Ισλανδία
  13. Cicmany, Σλοβακία
  14. Νησί Pico, Αζόρες
  15. Pont-en-Royans, Γαλλία
  16. Βούπερταλ, Γερμανία
  17. Le Puy en Velay, Γαλλία
  18. Staithes, Αγγλία

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close