Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2025
Ο Σύνδεσμος Φίλων του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση» τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025, στις 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα «Πλεύσις», στην Πλατεία Παλαιού Λιμανιού, στη Λεμεσό.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει τέσσερα μέρη. Στο πρώτο, ο Κώστας Σερέζης θα παρουσιάσει προσωπικές αφηγήσεις από τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του μαζί με τον συνθέτη σε όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτές τις μαρτυρίες, αναδεικνύεται η οικουμενική διάσταση του έργου και της προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη.
Το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με προβολή αποσπασμάτων από ντοκιμαντέρ διάρκειας 12 λεπτών, το οποίο είχε γυρίσει ο ίδιος ο Σερέζης το 1994 και αποτυπώνει σπάνιες στιγμές από τη δράση του συνθέτη.
Ακολουθεί μουσικό μέρος, στο οποίο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύονται από το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» και την ομάδα «Ες αεί», φωτίζοντας τη διαχρονικότητα του μουσικού του έργου.
Παράλληλα, στον χώρο φιλοξενείται έκθεση από το προσωπικό αρχείο του Κώστα Σερέζη, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συνοδοιπόρος του Θεοδωράκη από το 1991 και έπειτα, συνοδεύοντάς τον σε πολλές από τις σημαντικές καλλιτεχνικές και πολιτικές του διαδρομές σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Σερέζης είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης, ο οικουμενικός» (Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2002).
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Η εξασφάλιση δελτίων εισόδου γίνεται μέσω της πλατφόρμας ticketmaster.cy, των καταστημάτων ACS ή στο τηλέφωνο 7777 7040.
Η αφίσα του αφιερώματος περιλαμβάνει έργο του ζωγράφου και διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγανίου, Χρίστου Γαρουφαλή.
>> Τετάρτη 4 Ιουνίου, αίθουσα «Πλεύσις», Πλατεία Παλαιού Λιμανιού, Λεμεσός, 20:00.
Σχετικά
Sold out η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργύρου στη Λευκωσία
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή για ένα βράδυ που αναμένεται να μείνει αξέχαστο
Η Μαριάνα Κατσιμίχα, κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, που έχει γίνει viral στο tik tok με «Το βαλς των χαμένων ονείρων»
Η φωνή πίσω από το τραγούδι που έγινε viral στα social media μιλά για όλα!
«ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» με τη Γωγώ Τσαμπά στην Κύπρο
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης;
Καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα στην Κύπρο
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στη δισκογραφία και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε σε δύο ξεχωριστές συναυλίες τον Ιούλιο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία από την Κύπρο - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Όλες οι λεπτομέρειες
O Kadebostany φέρνει το The Outsider Tour στο Warehouse στην Λεμεσό
Η περιοδεία γιορτάζει το νέο άλμπουμ The Outsider, μια βαθιά προσωπική δουλειά
Bangaranga: Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού που στέλνει η Βουλγαρία στη Eurovision
Το ρεφρέν του «Bangaranga» γίνεται viral στα social media - Σε ποια θέση το «βλέπουν» οι στοιχηματικές
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.