Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2025
Τις δύο πρώτες του παραγωγές για τη νέα σεζόν «αποκάλυψε» ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μέσω της ανακοίνωσης των ακροάσεων, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, η Κεντρική Σκηνή ανεβάζει το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι, σε διασκευή Κεν Λούντβιχ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά και η Σκηνής 018 ανεβάζει «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή Παρασκευά Καρασούλου και Νίκανδρου Σαββίδη και σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για την Κεντρική Σκηνή ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 35 έως 55 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ».
Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν μονόλογο, κατά προτίμηση του είδους του βουλεβάρτου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτήριο ΘΟΚ την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου. Όλοι οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν για την ακριβή ημέρα και ώρα της ακρόασής τους αποκλειστικά μέσω email.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: τέλη Αυγούστου 2025– μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026 – τέλη Ιανουαρίου 2026.
Για τις ανάγκες της διανομής της παραγωγής του έργου «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στη Σκηνή 018, ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 20 έως 45 ετών. Η γνώση μουσικού οργάνου, θα συνεκτιμηθεί θετικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ».
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τη σκηνοθέτρια της παραγωγής, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.Όσα άτομα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν κωμικό μονόλογο και ένα τραγούδι, δικής τους επιλογής.
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο ΘΟΚ την Τρίτη 10 Ιουνίου. H ενημέρωση των ηθοποιών για την ακριβή ώρα της ακρόασής τους θα γίνει αποκλειστικά μέσω e-mail.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: Ιούλιος 2025, Σεπτέμβριος – μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026– αρχές Μαρτίου 2026.
Δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΔΣ του ΘΟΚ, καθίσταται σαφές ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση ηθοποιών σε περισσότερες από μία θεατρικές παραγωγές του, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω παραγωγές παρουσιάζουν χρονική επικάλυψη, είτε κατά την περίοδο προβών είτε κατά την περίοδο παραστάσεων.
Η εν λόγω απαγόρευση αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παραγωγών, στην αποτροπή σύγκρουσης υποχρεώσεων και στην προστασία της καλλιτεχνικής ποιότητας του παραγόμενου έργου. Ως «χρονική επικάλυψη» νοείται οποιαδήποτε επικάλυψη ωραρίου ή ημερομηνιών κατά τις οποίες οι υποχρεώσεις του ηθοποιού σε μια παραγωγή επηρεάζουν ή παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή του σε άλλη.
Σχετικά
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο
«Ο Πολυέλαιος» της Μαρίνας Μακρή, η 184η παραγωγή της ΕΘΑΛ, σε συνεργασία με την ομάδα enact
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που απαθανατίζει την επεισοδιακή συνεύρεση μιας τυπικής κυπριακής οικογένειας
"Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Δέντρο
Ένα έργο που εξερευνά την αγάπη και τη διαρκή διαπραγμάτευση γύρω από αυτήν