Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς έφυγε από τη ζωή σήμερα 15 Μαΐου σε ηλικία 86 ετών και ένα πέπλο θλίψης κάλυψε τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Ο εκλιπόντας σκηνοθέτης ήταν γνωστός για τη δουλειά του στις δημοφιλείς σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Το καφέ της Χαράς».
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών είπε το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Λυχναρά, έναν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης. Ο σκηνοθέτης ήταν ιδρυτικό μέλος του σωματείου και ενεργός στους αγώνες των Ελλήνων σκηνοθετών από το 1973 και έπειτα. Επίσης, υπήρξε πρωτοπόρος στην τηλεοπτική αφήγηση, με ξεχωριστή ματιά στην κινηματογράφηση και στον τρόπο με τον οποίο αποτύπωνε την εικόνα.
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
«Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Λυχναρά. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σημαντικό Έλληνα δημιουργό και σκηνοθέτη της τηλεόρασης, Κώστα Λυχναρά. Ο Κώστας Λυχναράς, ιδρυτικό μέλος του σωματείου, στήριξε με την παρουσία του τις διαρκείς διεκδικήσεις των Ελλήνων Σκηνοθετών όλες αυτές τις δεκαετίες από το 1973 και παράλληλα, έφερε ανατροπή στην τηλεόραση με την αφήγηση της εικόνας του.
Στήριξε τους νέους σκηνοθέτες και μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά της μαγείας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σαν πραγματικός δάσκαλος. Ο θάνατος του μας γεμίζει συγκίνηση καθώς η δημιουργική πορεία του φωτίζει ένα ακούραστο εργάτη του κινηματογράφου με τεράστια προσφορά στον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στη χώρα μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ».
Σχετικά
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό
Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Από τις βακχικές γιορτές στο καρναβάλι της Λεμεσού
Μετά τη δεκαετία του 1950, η Τσικνοπέμπτη καθιερώθηκε πανκυπρίως ως ημέρα συλλογικής διασκέδασης
11 πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ο ολοκαίνουριος boutique παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, είναι άκρως εντυπωσιακός
Αυτή είναι η νέα αεροπορική που θα συνδέει την Κύπρο με έναν νέο προορισμό
H Kύπρος από τον ερχόμενο Ιούνιο συνδέεται με τη μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA
Limassol Greens: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον lifestyle προορισμό της Λεμεσού
Σε πλήρη λειτουργία και νέα φάση επέκτασης το 2026
4 υπέροχα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας και μοναδικές γεύσεις σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.