Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς έφυγε από τη ζωή σήμερα 15 Μαΐου σε ηλικία 86 ετών και ένα πέπλο θλίψης κάλυψε τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Ο εκλιπόντας σκηνοθέτης ήταν γνωστός για τη δουλειά του στις δημοφιλείς σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Το καφέ της Χαράς».
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών είπε το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Λυχναρά, έναν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης. Ο σκηνοθέτης ήταν ιδρυτικό μέλος του σωματείου και ενεργός στους αγώνες των Ελλήνων σκηνοθετών από το 1973 και έπειτα. Επίσης, υπήρξε πρωτοπόρος στην τηλεοπτική αφήγηση, με ξεχωριστή ματιά στην κινηματογράφηση και στον τρόπο με τον οποίο αποτύπωνε την εικόνα.
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
«Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Λυχναρά. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σημαντικό Έλληνα δημιουργό και σκηνοθέτη της τηλεόρασης, Κώστα Λυχναρά. Ο Κώστας Λυχναράς, ιδρυτικό μέλος του σωματείου, στήριξε με την παρουσία του τις διαρκείς διεκδικήσεις των Ελλήνων Σκηνοθετών όλες αυτές τις δεκαετίες από το 1973 και παράλληλα, έφερε ανατροπή στην τηλεόραση με την αφήγηση της εικόνας του.
Στήριξε τους νέους σκηνοθέτες και μοιράστηκε μαζί τους τα μυστικά της μαγείας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σαν πραγματικός δάσκαλος. Ο θάνατος του μας γεμίζει συγκίνηση καθώς η δημιουργική πορεία του φωτίζει ένα ακούραστο εργάτη του κινηματογράφου με τεράστια προσφορά στον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στη χώρα μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ».
Σχετικά

Αυτές είναι οι Μadame Figaro Γυναίκες της Xρονιάς 2025
Σε μια λαμπερή και συγκινητική τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν τα 20ά βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2025 που παρουσιάζει η Estée Lauder

Η επόμενη μεγάλη τάση στα ταξίδια πολυτέλειας
Από την ευεξία στη μακροζωία – το νέο κεφάλαιο του luxury τουρισμού

Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι το Σάββατο
Στους 28 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία σήμερα - Αναλυτικά η πρόγνωση

Skyscanner: Οι μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα καθορίσουν το 2026
Το 2026 αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε

Πρεμιέρα απόψε για το νέο τηλεπαιχνίδι του Σίγμα "The Wall" με τον Χρήστο Φερεντίνο
Από απόψε, και κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00, ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται ζευγάρια παικτών που βασίζονται στο πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον

Κάτι άλλαξε στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
Ακόμα ένα βήμα αναβάθμισης για το θέατρο

Bridgerton: Νέο τρέιλερ για την 4η σεζόν - Πότε ξεκινά
Η πολυαναμενόμενη νέα σεζόν εστιάζει στον δεύτερο γιο της οικογένειας Μπρίτζερτον, τον μποέμ καλλιτέχνη Μπένεντικτ και την προσπάθειά του να βρει την πραγματική αγάπη


Τέλος οι σφραγίδες στα αεροδρόμια της ΕΕ – Πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα
Άρχισε η εφαρμογή του νέου πλήρως ψηφιακού συστήματος ελέγχου εισόδου και εξόδου των ταξιδιωτών στη ζώνη Σένγκεν

Tο Happy Traveller μας ταξιδεύει σε δύο δημοφιλείς πόλεις της Αγγλίας, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ!
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο Σίγμα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιαστής του εθνικού τελικού της ελληνικής επιλογής για τη Eurovision 2026
Ο εθνικός τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου

Οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις και προορισμοί για τις φετινές γιορτές
Οι φετινοί ταξιδιώτες φαίνεται να επιλέγουν προορισμούς κοντά στον τόπο κατοικίας τους